Topptipset fre 24/5

Publicerad på 24 Maj 2019 - 00:10

Tipsexperten

Tipsexperten

24 Maj 2019 - 00:10

Flera understreckade favoriter på fredagens kupong gör att ett mindre system med en högre radinsats är att föredra. Framförallt i Ligue 1, där den sista omgången går av stapeln, hittas ett par skeva streck. Nere i Andalusien ska det dock finnas god skrällchans och det är där förhoppningarna till hög utdelning sätts. Åtta rätt ska definitivt vara lösbart här!


Spelstopp: 18.59


1. GIF Sundsvall - AIK 2
Den elfte omgången tar avstamp på NP3 Arena där ett ekonomiskt krisande GIF Sundsvall är i poängbehov. Efter fyra raka förluster återfinns norrlänningarna numera på en negativ kvalplats och vill det sig illa kan det bli bottenstrid hela säsongen för de blåvita. Tufft motstånd här i form av de regerande mästarna från Solna som dessutom fått igång maskineriet. AIK har fyra raka trepoängare trots att de spelmässigt inte imponerat nämnvärt. Tarik Elyounoussi har dock varit makalöst bra och tryckt in sju mål de senaste fyra matcherna. Gnaget är utan tvekan favoriter i stenstaden men samtidigt brukar det vara jämna och målsnåla möten mot Giffarna. I fjol avgjorde Rashidi med ett kanonskott på tilläggstid här. Gardera utgångstvåan.


2. Marseille - Montpellier 1
Derby från den franska rivieran mellan två topplag. Här gör de upp om den på pappret oviktiga femteplatsen. Endast topp 4 får nämligen spela i Europa till hösten då Strasbourg och Rennes (två lag utanför topp 4) plockade hem de inhemska cuperna. Vi lär dock få se två lag som vill avsluta snyggt och som definitivt kommer gå för fullt här för att åtminstone knäppa fredagens motståndare på näsan. Montpellier äntrar Stade Vélodrome utan den avstängda duon Skhiri och Mollet medan OM får klara sig utan Caleta-Car av samma anledning. Les Phocéens är på pappret det starkare och ettan ska ses som trolig här. Tänkbar spik.


3. Nice - Monaco 2
Från ett derby till ett annat när Derby de la Côte d’Azur ska spelas på Allianz Riviera. Monaco har haft en minst sagt turbulent säsong men kontraktet säkrades mer eller mindre förra veckan när Amiens besegrades. Tre poäng och sju plusmål ska Leonardo Jardims gäng inte kunna tappa. Nervknutarna bör ha släppt och här skulle det inte förvåna om vi får se ett Monaco som spelar ut. Nice är dock inte lätta att lägga på rygg. De rödsvarta har ett av ligans bästa försvar anförda av tränaren Patrick Vieira, något 14 insläppta på 18 matcher vittnar om här hemma i turistorten. Värdet finns österut men tvåan är knappast ett tecken som ska lämnas ensamt. Inte fel att helgardera detta ovissa derby.


4. Caen - Bordeaux 1
Caen är ett av lagen som ligger i farozonen för degradering. Inför den avslutande omgången ska tre positioner som har helt olika innebörd fördelas. Ett lag åker ur, ett löser kontraktet och ett tvingas till ett ovisst kval. Caen befinner sig inför avslutningen på den sistnämnda positionen och måste här vinna om de ska kunna undvika kvalet. Samtidigt är en poäng då det innebär att de slipper nästjumbopositionen som innebär hissen ner på direkten till Ligue 2. Angenäm uppgift här mot ett Bordeaux som inte har någonting att spela för och tycks ha stämplat ut för säsongen. Med sex raka nederlag är Les Girondins ligans formsvagaste lag. Trolig etta på Stade Michel d’Ornano men krysset är heller inte helt fel.


5. Nantes - Strasbourg 1
Två lag som återfinns jämsides i Ligue 1:s mittenrike är dessa. Båda lagen visar dock helt motsatt form. Nantes har gått strålande under våren med 17 poäng på de sju senaste trots tufft motstånd. Hemma på Stade de la Beaujoire har de gröngula fyra raka vinster trots att lag som Lyon och PSG varit på besök. Strasbourg har dock visat bedrövlig form efter klubbens överraskande titel i Coupe de la Ligue. Ingen vinst på de sju senaste och Le Racing ser allmänt ointresserade ut. Här har de aldrig vunnit under 2000-talet och lär inte göra så denna fredag heller. Supervärde erbjuds på ettan som spikas.


6. Dijon - Toulouse 1
För Dijon är tre poäng det enda som gäller om det ska finnas minsta chans till spel i Ligue 1 även nästa säsong. Här kommer Antoine Kombouarés manskap komma ut taggade till tänderna mot Jimmy Durmaz Toulouse. Gästerna har inget att spela för och har under en längre period varit svaga på bortagräs. Samtidigt har Dijon varit fina här hemma på Stade Gaston Gérard den senaste tiden och besegrat både Strasbourg och Rennes. Här hittas kupongens säkraste tecken!


7. Málaga - Real Zaragoza X
I Segunda División återstår tre omgångar och där är fjolårets La Liga-lag, Málaga, på jakt efter att ta steget tillbaka till finrummet. Laget från solkusten kommer dock få rikta in sig på ett ovisst playoff för att nå dit. För att nå dit gäller det att hålla undan för Deportivo på sjundeplatsen som återfinns fyra poäng bakom. Inte omöjligt att detta avstånd krymper denna omgång då ett formstarkt Real Zaragoza väntar för Málaga. Gästerna från Aragonien har efter en svag säsong kommit igång på allvar den senaste tiden och visat varför de slutade trea 2017/18. Här skulle det inte förvåna om de sätter käppar i hjulet för hemmalagets uppflyttningsplaner. Helgardera och jobba in skrällen!


8. Utrecht - Vitesse 1
Vi avslutar i Emil Bergström och Simon Gustafsons hemstad där det första av två möten ska gå av stapeln i kampen om den sista Europa League-platsen. Utrecht hade inga problem att manövrera ut Heracles i semifinalen där de vann med totalt hela 5-0. Gustafson, som är de rödvitas bästa målskytt, spelade som vanligt huvudrollen med två mål och två assist. Vitesse är en tuffare nöt att knäcka men hemma på Stadion Galgenwaard bör Utrecht ha fin chans i åtminstone detta möte. Här har Vitesse endast segrat en gång de senaste sju besöken. 1X räcker långt.


Kupongens kassaskåp!


Dijon
Det rödklädda senapslaget måste vinna detta avslutande möte inför hemmapubliken om minsta chans till nytt kontrakt ska finnas. Toulouse bör vara en tacksam uppgift och det skulle förvåna om Dijon inte löser tre poäng här.


Varningens finger!


Real Zaragoza
Det skiljer inte speciellt mycket mellan Málaga och Zaragoza och nu är det ett formstarkt bortalag som gästar La Rosaleda. Här ska verkligen Los Manos inte räknas bort. Fin skrällchans!


144 rader
1. GIF Sundsvall - AIK x2
2. Marseille - Montpellier 1x
3. Nice - Monaco 1x2
4. Caen - Bordeaux 1x
5. Nantes - Strasbourg 1
6. Dijon - Toulouse 1
7. Málaga - Real Zaragoza 1x2
8. Utrecht - Vitesse 1x

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto