Topptipset fre 26/7

Publicerad på 26 Jul 2019 - 01:03

Tipsexperten

Tipsexperten

26 Jul 2019 - 01:03

Det är inte varje dag man får uppleva ett Madrid-derby i New Jersey, men det är precis vad som inleder fredagens Topptips. Real och Atlético drabbar samman i International Champions Cup. En härlig match att se fram emot. I övrigt blir det en tur till Ryssland, Irland, Danmark, Belgien och även Sverige i jakten på åtta rätt!


Spelstopp: 18.59


1. Real Madrid - Atlético Madrid 1
Det har varit en stressig sommar för de transferansvariga hos Atlético Madrid. Bland annat har superstjärnan Antoine Griezmann sålts till Barcelona men å andra sidan har jättetalangen Joao Felix hämtats in från Benfica. Stora skor att fylla helt klart. Här är frågan om portugisen fyller några skor alls då han fick en skadekänning i träningsmatchen mot Numancia för ett tag sedan. Real Madrid har plockat in Eden Hazard och Luka Jovic och det kommer spetsa till Marängernas offensiv rejält. Spelare för spelare är de vitklädda bättre än sina stadsrivaler och får gälla som favoriter här.


2. Kristianstad - Vittsjö X
Kristianstad har ett stabilt lag med isländska stjärnan Gudmondsdóttir längst fram. Hittills har de plockat 14 poäng på åtta omgångar och ligger med det fyra pinnar bakom serieledarna Kopparbergs/Göteborg. På samma poäng ligger Vittsjö, som även de är ett lag från Skåne. Derbyn mellan dessa lag brukar alltid bli väldigt jämna tillställningar, sex av de senaste åtta mötena har faktiskt slutat med delad pott. Ändå streckas ettan gott och väl över 60 procent. Det är alldeles för mycket. X2 lockar då mest, även om alla tecken är att föredra.


3. Växjö - LB07 1
I Växjö finns en svensk VM-hjälte. Anna Anvegård huserar nämligen här. Hennes offensiva kvalitéer har dock inte gett speciellt mycket utslag hittills. Växjö har bara mäktat med två baljor på åtta omgångar och med fem poäng slåss de i botten av tabellen. En pinne bakom hittas Limhamn Bunkeflo, eller LB07 som de också kallas. De har också bara vunnit en match under säsongen vilket märkligt nog var hemma mot storlaget Rosengård. Kapaciteten finns men gästerna är alldeles för ojämna. Strecka från vänster.


4. Lyngby - Sönderjyske 2
Vi förflyttar oss söderut till Danmark där en match från Superligan ska ta plats. Det är nykomlingarna Lyngby som tar sig an Sönderjyske. I Lyngbys ligapremiär besegrades Ålborg på hemmaplan efter en i stort sett perfekt genomförd match. Senast blev det dock svårare mot Odense som vann den tillställningen med hela 1-4. Noterbart är att Gytkjaer har gjort säsongens samtliga tre mål för värdarna. Sönderjyske gör sin tolfte raka säsong i högstaserien och är stabilare än Lyngby. Dock brukar nykomlingar sprattla till i början av säsongen. Utgångstvåan är väldigt skör och ska helst garderas hela vägen.


5. Genk - Kortrijk 1
Det ska spelas premiär i belgiska Jupiler League och kanske kan vi få se svenskt deltagande. Det var ju just till Genk som Benjamin Nygren gick när han lämnade IFK Göteborg under sommaren. Smurfarna har även införskaffat Gheorghe Hagis son Ianis som gjorde så bra ifrån sig i sommarens U21-EM. Säsongen började övertygande med en klar seger över Mechelen i Supercupen. Kortrijk var ett mittenlag i fjol men gjorde faktiskt fina resultat mot Genk. Båda mötena i serien slutade oavgjort och då ettan streckas hårt måste krysset med här. 


6. Dynamo Moskva - Ural Yekaterinburg 1
Ural Yekaterinburg har fått en perfekt start på säsongen med två raka segrar och sex gjorda mål. I senaste segern mot Akhmat Groznyj blev faktiskt svenskbekantingen Othman El Kabir målskytt. I laget hittas också Pavel Pogrebnyak som vi minns från hans tid i Reading och Fulham. Dynamo Moskva stod för en riktig fiaskosäsong i fjol då de nästan åkte ur serien och har börjat svagt återigen. Dock har de vunnit fyra av sina fem senaste hemmamöten mot Ural och ska de ses med ypperlig chans att ta säsongens första seger. Bra etta!


7. U.C.D - Waterford 2
Waterford har fem raka matcher utan vinst i den irländska ligan och senast tog de stryk hemma mot Finn Harps. Det var dock en tillställning som de dominerade ganska kraftigt och borde tagit tre poäng i. Nu väntar jumbon U.C.D som släpper in en hel del mål. I sin senaste ligamatch fick de nämligen stryk av Shamrock Rovers med hela 0-7. Hemma i Dublin har U.C.D gjort en del fina resultat under säsongen men de får slå ur underläge. Värdet på tvåan verkar bli exemplariskt och då är det bara att spika på.


8. Finn Harps - Derry City 2
Finn Harps besegrade alltså Waterford i sin senaste ligamatch och tog därmed klivet upp förbi U.C.D även om de ligger på samma poäng. Med sju pinnar upp till Waterford över kvalstrecket finns det dock mer att göra. Tyvärr för värdarna är de seriens sämsta hemmalag. Derry värvade Junior Ogedi-Uzokwe från Colchester inför säsongen och han har gjort succé. Med åtta fullträffar ligger han tvåa i skytteligan och sju av dessa har kommit under de två senaste månaderna. Här bör han få gott om ytor ännu en gång mot ett svagt Finn Harps. Trolig tvåa.


Kupongens kassaskåp!


Dynamo Moskva
Det är svårt att hitta någon superspik på denna kupong men Dynamo Moskva är en favorit som bör hålla. Ural har en lång bortaresa till den ryska huvudstaden och har inte haft någon lycka här rent historiskt. Trolig etta.


Varningens finger!


Vittsjö
Kristianstad och Vittsjö ligger på samma poäng i tabellen och har vunnit varsitt av de åtta senaste mötena medan sex stycken slutat oavgjort. Ändå ställs värdarna ut som superfavorit. Värdet till höger kan inte ignoreras.


144 rader
1. Real Madrid - A. Madrid 1x
2. Kristianstad - Vittsjö 1x2
3. Växjö - LB07 1x
4. Lyngby - Sönderjyske 1x2
5. Genk - Kortrijk 1x
6. Dynamo Moskva - Ural Y. 1
7. U.C.D - Waterford 2
8. Finn Harps - Derry City x2

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto