Topptipset fre 28/6

Publicerad på 27 Jun 2019 - 21:22

Tipsexperten

Tipsexperten

27 Jun 2019 - 21:22

Fredagens Topptips bjuder på en salig mix av matcher. Från inhemsk boll i Allsvenskan och Division 1 flyger vi även över Dam-VM i Frankrike, Copa América i Brasilien och de Afrikanska Mästerskapen i Egypten. Ett par intressanta lågprocent-streck har rekats fram. Här är analysen, mot åtta rätt och rejäl utdelning!


Spelstopp: 17.59


1. Örebro - Helsingborg X
Helsingborg tippades som ett lag för den övre halvan inför säsongen och skåningarna inledde väldigt fint med segrar mot IFK Norrköping och Hammarby. Därefter har det gått utför. Nio raka matcher utan seger fick ledningen att agera, Henrik Larsson är tillbaka på tränarbänken och det återstår att se om legendaren kan få de rödblåa på rätt köl. Det är helt klart ett gediget allsvenskt material han har att jobba med. Fin poängchans ska finnas här direkt när Allsvenskan sämsta hemmalag, Örebro, väntar i skostaden. ÖSK har gjort det över förväntan men känslan är att närkingarna tagit fler poäng än de förtjänat. 1-0-segern borta mot IFK Göteborg innan uppehållet var exempelvis ett rån. Luktar delad poäng här. Gardering sker först och främst med tvåan. Får vi se en Henke Larsson-effekt?


2. Frankrike - USA 2
Över till Paris och ett kokande Parc des Princes. Dam-VM har verkligen fått en skjuts i rätt riktning då den franska publiken vallfärdat till arenorna. Nu väntar turneringens i särklass hetaste match hittills, kvartsfinalen mellan de två guldfavoriterna. Frankrike får agera underdogs här mot ett USA som aldrig missat medalj i ett VM. Amerikanskorna har också sett väldigt starka ut hittills även om de hade vissa bekymmer i åttondelsfinalen mot Spanien (2-1). Det hade även Les Bleues som tvingades till förlängning mot Brasilien. Här kommer det bli en fysisk kamp där USA trots allt får gälla som favoriter. Kan hemmafansen kämpa fram sina hjältinnor till en bragdartad seger? Tveksamt, X2 räcker långt här.


3. Venezuela - Argentina X
Mäktiga Maracanã är skådeplatsen för nästa drabbning, även denna med matchstart 21.00. Argentina är som förväntat i kvartsfinal men Messi och grabbarna har knappast övertygat. Fyra poäng i gruppspelet och stundtals undermåligt spel gör att de himmelsblå knappast ska känna sig säkra på avancemang när Venezuela står på andra sidan. La Vinotinto har istället gjort det över förväntan och gick igenom gruppspelet obesegrade. Defensiven ser riktigt stark ut och mot Argentina har Salomón Rondón och company tre raka matcher utan förlust. Följer de matchplanen och ligger rätt i positionerna ska de kunna lösa en skräll mot ett pressat La Albiceleste. Fin skrällchans i Rio!


4. Colombia - Chile 1
Nästa kvartsfinal från Copa América och denna utspelas på Corinthians hemmaarena i São Paulo. Chile är dubbla regerande mästare i turneringen men får här gälla som underdogs. Sedan dess har La Roja ett misslyckat VM-kval bakom sig. Vidal och Sánchez är inte på samma höga nivå längre även om den sistnämnda målat två gånger hittills i denna turnering. Nu blir det svårt att sätta dit någon boll för Colombia har sett urstarka ut. Los Cafetoros gick igenom gruppen utan poängtapp och insläppt mål. Mittlåset med Davinson Sánchez och Yerry Mina är enormt svårpasserat och framåt finns livsfarliga hot som Duván Zapata och James Rodríguez. Colombia tar revansch för semifinalförlusten för tre år sedan och slår ut Chile. Etta!


5. Marocko - Elfenbenskusten 1
Ny kontinent och nytt mästerskap. I Afrikanska Mästerskapen är det ett bra tag till slutspel. Dessa båda kombattanter lär dock ta sig dit efter att ha inlett turneringen med varsin planenlig 1-0-seger. Stjärnor finns så det räcker och blir över i båda dessa lag och vill det sig väl kan det bli Mehdi Benatia eller Serge Aurier som lyfter pokalen mot Kairos himmel om tre veckor. Som lag känns Marocko något mer harmoniskt med framförallt en betydligt mer sammansvetsad backlinje. Ettan lockar klart mer än tvåan, men krysset är av högsta prio! Ett oavgjort resultat säkerställer nämligen en slutspelsplats för båda nationerna.


6. Sydafrika - Namibia 2
Det är inte ett speciellt märkvärdigt lag Stuart Baxter förfogar över. I en intetsägande premiärmatch mot Elfenbenskusten blev det förlust för den före detta AIK-tränaren. Profiler saknas hos Bafana Bafana och det skulle förvåna om de tar sig långt i detta mästerskap. Det kan rentav redan ta stopp i gruppspelet. Poängtapp här skulle vara ödesdigert och det känns inte helt otänkbart. Namibia var nära en pinne mot svårspelade Marocko i premiären och de blåklädda har stått för flera fina resultat även innan turneringen. Relativt jämn match att vänta och då går det inte att undgå tvåan till omkring tio procent. Den som chansar plockar bort ettan helt.


7. Assyriska Turabdin - Värnamo 1
Slut på landskamper och vi tar istället itu med två matcher från Division 1. Först ut har vi ett möte från “Söderettan” när två småländska klubbar drabbar samman på Rosenlunds IP. I fjol skilde det två divisioner mellan dessa lag men nu är det istället Assyriska Turabdin som placerar sig högst i det svenska seriesystemet. Jönköpings-laget har sett stabila ut även om formen är illavarslande. Det är den även hos Värnamo som underpresterat mest hela säsongen. Jonas Thern lär vara orubblig på sin tränarposition men ikonen har inte fått bitarna på plats. Här får gästerna finna sig i att slå ur underläge. 1X bör räcka.


8. Carlstad United - Karlslund 1
Carlstad United slutade trea i Division 1 Norra i fjol och det ser ut att bli en liknande placering för värmlänningarna även denna säsong. Bortaspelet har varit för svagt för att kunna hota toppduon men hemma på Tingvalla IP är de svartklädda obesegrade. Karlslund har varit en positiv överraskning under säsongen men har nu bara en seger på de fyra senaste. Närkingarna lär vara på väg nedåt i tabellen. Här har de dessutom defensiva avbräck då både kaptenen Anton Olsson och målvakten Jakob Kindberg är avstängda. Carlstad får klara sig utan mittbacken Ludvig Gran av samma anledning men det är på intet sätt en oersättlig spelare. Ettan står stark i soliga Karlstad!


Kupongens kassaskåp!


Carlstad United
Tunga avbräck för Karlslund när de reser till Värmland och känslan är att Samuel Wowoahs gäng kommer dala i tabellen. Carlstad United är däremot ett lag för toppen av Division 1 Norra. Här tar de en säker trepoängare inför hemmapubliken.


Varningens finger!


Namibia
Sydafrika är inte i närheten av på samma nivå som när de arrangerade VM för nio år sedan. Namibia är ett lag de normalt ska slå men här finns inga självklarheter. Brave Warriors har slagit större nationer än Sydafrika på näsan och har alla möjligheter till en skräll i Kairo.


144 rader
1. Örebro - Helsingborg x2
2. Frankrike - USA x2
3. Venezuela - Argentina 1x2
4. Colombia - Chile 1
5. Marocko - Elfenbens. 1x
6. Sydafrika - Namibia 1x2
7. Assyriska - Värnamo 1x
8. Carlstad - Karlslund 1

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto