Topptipset fre 3/5

Publicerad på 3 Maj 2019 - 10:30

Tipsexperten

Tipsexperten

3 Maj 2019 - 10:30

Det har varit en häftig fotbollsvecka så här långt med spännande semifinaler från europacuperna. Nu vänder vi blad och riktar siktet mot ligorna igen som är inne i en avgörande slutfas. Kupongens absoluta höjdpunkt är derbyt från Turin där lillebror Torino spelar för en Champions League-plats mot redan klara mästarna Juventus. I övrigt väntar en drös betydelsefulla matcher och skrällar finns att hitta på flera håll. Mot 8 rätt!


Spelstopp: 18.59


1. Everton - Burnley 1
Vi inleder i Liverpool där ett Everton i fin form ställs mot Burnley. Hemmalaget har hållit nollan i fem av sina sex senaste matcher och i förra drabbningen på Goodison Park slog man Man United med förkrossande 4-0. Här gästar ett Burnley som stod för en heroisk insats mot Manchester City men som haft det tungt på resande fot under säsongen. The Clarets har redan klarat av målet att greja kontraktet och motivationen i en sån här match är begränsad. Ettan på Everton känns som en fin spik att starta kupongen med.


2. Juventus - Torino 1
Juventus och Torino drabbar samman under fredagskvällen i Derby della Mole och det var länge sedan den här matchen hade så stor betydelse rent sportsligt. Torino har stått för en stark vår och har gått lite under radarn i kampen om en CL-plats. Efter den starka trepoängaren mot Milan senast så är “Toro” endast tre poäng bakom Atalanta på fjärdeplatsen. Juventus har vunnit de fyra senaste mötena mot Torino och kommer självklart vilja brösta upp sig lite extra här mot ärkerivalen. Vi streckar bort krysset som inte gynnar något av lagen och går för en etta-tvåa för att få med Torino till under 20 procent. Etta som utgång dock.


3. Sevilla - Leganés X
Med tre omgångar kvar av La Liga är Sevilla främst i en kamp med Getafe om den sista Champions League-platsen. Båda lagen står på 55 poäng med nio poäng kvar att spela för och de rödvita har inte råd att slarva mot ett Leganes som redan checkat ut från den här säsongen mentalt. Sevilla såg dock svaga ut senast och vi kan sätta ett stort frågetecken för formen efter 1-0 förlusten mot Girona. Här ska man givetvis vara klara favoriter precis som streckningen antyder men ett defensivt starkt Leganes kan definitivt ställa till med bekymmer. Tryck in alla tecken och hoppas på en skräll i Andalusien.


4. Mainz - RB Leipzig 2
Robin Quaisons Mainz har säkrat kontraktet sedan länge och ställs nu inför en tuff hemmamatch när Leipzig gästar Opel Arena. Gästerna har sex raka segrar i Bundesliga och är obesegrade i sina tretton senaste ligamatcher. Efter en svag höst så har RB Leipzig verkligen visat klass på våren och gjort sig förtjänta av sin CL-plats till nästa säsong. Här kan man kliva ut och spela avslappnat och vi kan räkna med en öppen matchbild. Det bör passa de offensivt skickliga bortaspelarna och den streckvärda tvåan får utgångstecknet. Gardera upp med krysset!


5. Strasbourg - Marseille 2
Strasbourg var ett tag med i kampen om europaplatserna i Frankrike men har efter lite svag form under våren halkat efter och ligger nu tia inför de fyra avslutande omgångarna. Formen är inte den bästa även om man är ett habilt hemmalag på Stade de la Meineu. Marseille däremot är fortfarande med och slåss om fjärdeplatsen även om man åkte på en blytung förlust senast hemma mot kanariefåglarna Nantes. I den matchen var Balotelli tillbaka från sin halvskada och lyckades peta in en boll direkt. Här lär han återigen starta och bör kunna visa vägen för ett motiverat Marseille. X2 räcker långt.


6. Genk - Royal Antwerp 1
I mästerskapsslutspelet i Belgien ångar Genk på och är nu uppe i sex poängs ledning före Club Brugge samt åtta före gästande Royal Antwerpen. Efter förlusten mot Antwerpen borta för fem omgångar sen har Genk radat upp fyra raka segrar och här kommer man vilja ta revansch. Ex-hammarbyaren Joseph Aidoo fick komma in senast efter att ordinarie mittbacken Lucumi åkt på en skada. Här kommer han starta och förhoppningsvis kan han stå för en stark insats för sitt Genk. Ettan erbjuder fint värde och spikas utan större eftertanke!


7. Sivasspor - Istanbul Basaksehir 2
Nere i Turkiet ska hemmastarka Sivasspor försöka sätta käppar i hjulet för titeljagande Basaksehir. Sivasspor spelar en väldigt defensivt orienterad fotboll under tränare Keles och det är inget som passar offensivt glada Basaksehir. Istanbul-laget har dessutom börjat darra på manschetten på slutet med bara några få omgångar kvar och endast fått med sig en poäng på de tre senaste. Nu är Galatasaray och Besiktas och flåsar i nacken och här måste Robinho och hans lagkamrater steppa upp. Serieledarna bör vara tillräckligt starka för att lösa minst en poäng här. X2!


8. Norrby - Brommapojkarna X
Vi lämnar europafotbollen och avslutar omgången i textilstaden Borås där Norrby ställs mot Brommapojkarna. Norrby har startat serien helt okej sett till förväntningarna även om det inte sett jättebra ut spelmässigt så här långt. För gästande BP har spelet också hackat en del så det är två klubbar som letar lite efter formen som ställs mot varandra. Spontant känns BP något starkare om vi ser till kvaliteten på trupperna men det är tidigt in på säsongen och det känns väldigt öppet. Måla på med alla tecken!


Kupongens kassaskåp!


Everton
Det blev lite luften ur för Burnley senast som stod för ännu en sån där heroisk försvarsinsats. Här orkar man inte ladda om batterierna och Everton tar en enkel seger. Stark etta!


Varningens finger!


Leganes
Mauricio Pellegrinos Leganes är solida bakåt och brukar trivas bra mot Sevilla. På den här kupongen är de alldeles för lågt streckade sett till Sevillas svala form och är ett givet tecken att plocka med.


144 rader
1. Everton - Burnley 1
2. Juventus - Torino 12
3. Sevilla - Leganés 1x2
4. Mainz - RB Leipzig x2
5. Strasbourg - Marseille x2
6. Genk - Royal Antwerp 1
7. Sivasspor - Basaksehir x2
8. Norrby - Brommapojkarna 1x2

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto