Topptipset fre 31/5

Publicerad på 31 Maj 2019 - 09:59

Tipsexperten

Tipsexperten

31 Maj 2019 - 09:59

Dam-VM närmar sig och Peter Gerhardssons landslag värmer upp med att möta Sydkorea i Göteborg. Det mötet inleder fredagens kupong som i övrigt består av matcher från U20-VM och den irländska ligan. Ett par fina drag hittas i vanlig ordning. Nu ska åttlingen in!


Spelstopp: 17.59


1. Sverige D - Sydkorea D 1
Om drygt en vecka drar Dam-VM igång i Frankrike och de sista förberedelserna är igång. För Sverige väntar ett möte mot Sydkorea på Gamla Ullevi, en nation de blågula normalt ska besegra. Caroline Seger och Olivia Schough vilar dock från denna drabbning samtidigt som Peter Gerhardsson väntas laborera en hel del. Det kan möjligen öppna upp för ett Sydkorea som tillhör en av Asiens bästa nationer. Sverige är utan tvekan favoriter i Göteborg men inte dumt att plocka med krysset.


2. Mali U20 - Frankrike U20 X
Vi riktar blickarna mot Polen där U20-VM pågår för fullt. Den tredje och sista gruppspelsomgången väntar här mellan två nationer som kommer ta sig vidare till slutspelet. Mali har charmat publiken hittills, senast stod afrikanerna för fyra baljor i 4-3-segern mot Saudiarabien. Sékou Koïta heter stjärnan som burit de afrikanska mästarna hittills. Frankrike har en betydligt mer namnstark trupp med flera etablerade spelare i Ligue 1. Les Bleuets är favoriter till att plocka hem U20-VM men här kan de mycket väl stöta på patrull, särskilt som de redan är klara för åttondelsfinal. Räkna inte bort Mali. Alla tecken!


3. Saudiarabien U20 - Panama U20 1
I samma grupp ställs dessa nationer mot varandra i speedway-meckat Bydgoszcz. Här är det bara vinst som gäller för respektive lag om minsta chans ska finnas till avancemang. Panama står på en poäng och Saudiarabien är nollade så här långt men det är de grönklädda från Mellanöstern som sett något bättre ut hittills. Här får de finna sig i att vara knappa favoriter och ettan får agera utgång. Med tanke på förutsättningarna åker dock även tvåan med tidigt. En gaffel passar utmärkt.


4. Sydafrika U20 - Portugal U20 2
Tuffa Grupp F näst på tur där som väntat Sydafrika inte räckt till. De gröngula står föga förvånande på noll poäng efter två matcher och det lär bli ännu en förlust här. Portugal är riktigt vassa med flera spelare från bland annat de inhemska mästarna Benfica. Här är det dock kniven mot strupen efter förlusten senast mot Argentina (0-2). Sydafrika ska dock inte vålla några som helst problem för de stjärnspäckade européerna och när tvåan ser ut att understreckas kraftigt är det en gjuten spik.


5. Sydkorea U20 - Argentina U20 2
Argentina är en av favoriterna till titeln och sydamerikanerna har inte gjort någon besviken hittills, 5-2 mot Sydafrika följdes upp med 2-0 mot Portugal. Det innebär att avancemanget är klart och att möjligen förbundskapten Fernando Bautista kommer ställa över några av sina stjärnor. Detta öppnar givetvis upp för Sydkorea som är i behov av en poäng för att kunna bli en av de fyra bästa treorna som tar sig vidare till semifinal. Asiaterna har också sett stabila ut hittills och ska kunna pressa de ljusblå här. Mer än en poäng skulle dock förvåna. X2 fungerar utmärkt i Tychy.


6. Bohemians - Finn Harps 1
Från Polen till den gröna ön och lite hederlig irländsk fotboll. En liga som håller tämligen låg kvalité bortsett från Dundalk som ständigt finns med i toppen. För stora växlar ska således inte dras av att Bohemians återfinns på en tredjeplats och Finn Harps är jumbo. Visst ska hemmalaget vara det bättre men de har problem med målskyttet samtidigt som gästerna faktiskt tagit poäng i fyra av sina sex senaste. Dessutom pressade Finn Harps Derry City i Ligacupen i veckan. Ettan är alldeles för hårt streckad för att stå själv. Helgardera och jobba in skrällen!


7. Dundalk - Sligo Rovers 1
De stora favoriterna till titeln är alltså Dundalk. De regerande mästarna inledde säsongen svagt men de senaste månaderna har de växlat upp rejält. 28 poäng av 30 möjliga sedan mitten av april och meriterade Patrick Hoban öser in mål. Han vilades i veckans Ligacupmatch mot UC Dublin (3-1) men kommer nu hungrig till detta möte med Sligo Rovers. Gästerna är ett mittenlag i Premier Division och ska inte ha något att sätta emot här på Oriel Park. Klasskillnad och ettan är lika given som strecken antyder.


8. St. Patrick’s - Cork City 1
Vidare rör vi oss mot huvudstaden Dublin där St Patrick’s är ett av flera lag. De rödvita har stått för en skaplig öppning på säsongen och återfinns på en femteplats. Cork City har däremot inte gjort många glada och mästarna från 2017 ligger först på en åttondeplats. Klubben är i något av en ekonomisk kris vilket har lett till att mängder av spelare lämnat inför säsongen. Inte alls samma slagkraftiga Cork alltså som här får finna sig i att vara underdogs. 1X bör räcka på Richmond Park.

Kupongens kassaskåp!
Dundalk
Efter Corks nedgång är Dundalk på en egen nivå i Premier Division även om de skuggas av Shamrock Rovers. Sligo är ett lag som inte är i närheten av de svartvita och här ska de inte ha mycket att hämta. Bank!

Varningens finger!
Mali U20
Fartfyllda Mali har alla möjligheter att störa ett Frankrike som inte har speciellt mycket att spela för. De afrikanska mästarna ska inte underskattas och är ett givet streck denna fredag. Jobba Les Aigles!

144 rader
1. Sverige D - Sydkorea D 1x
2. Mali U20 - Frankrike U20 1x2
3. Saudi. U20 - Panama U20 12
4. Sydafrika U20 - Portugal U20 2
5. Sydkorea U20 - Argentina U20 x2
6. Bohemians - Finn Harps 1x2
7. Dundalk - Sligo Rovers 1
8. St. Patrick’s - Cork City 1x

Spela på Topptipset nu – lämna in din rad här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto