Topptipset fre 5/7

Publicerad på 4 Jul 2019 - 18:39

Tipsexperten

Tipsexperten

4 Jul 2019 - 18:39

Fredagens Topptips inleder med en åttondelsfinal i de Afrikanska Mästerskapten, där vi ska jobba in storskrällen, och fortsätter med sju matcher från Norge. I Eliteserien sätter vi vår tilltro till tabelljumbon Strömsgodset som har ett perfekt läge att vända uppåt i tabellen. Mot åtta friska!


Spelstopp: 18.59


1. Uganda - Senegal X
Det är dags för åttondelsfinaler i de Afrikanska Mästerskapen. Uganda tog sig vidare genom att komma tvåa i sin grupp bakom Egypten. Hittills har landet varit en positiv överraskning med en imponerande seger över DR Kongo och laget stod även upp mycket bra i förlusten mot Egypten där de sett till matchbild var värda mer. Senegal besitter på pappret kanske hela mästerskapets vassaste trupp där Sadio Mané så klart sticker ut. Hittills har de dock inte behövt visa något extra och förlorade även mot Algeriet i gruppspelet. Det här lär knappast bli så enkelt för Senegal som det svenska folket tycks tro. Tvåan streckas för hårt. Vi väljer att gardera hela vägen och hoppas att Uganda kan boosta utdelningen rejält. 


2. Odds BK - Molde 1
Vi fortsätter med idel norskt från Eliteserien. Först ut är ett riktigt hett toppmöte där serieledande Molde gästar trean Odd. Molde har dock två matcher mer spelade och lyckas Odd vinna här skiljer det bara en poäng mellan lagen. Mycket på spel alltså! Här kommer vi få se några av ligans vassaste offensiva pjäser i Moldes skytteligaledare Ohi Omoijoanfo (9 mål) och Malmö FF-bekantingen Wolff Eikrem (7 mål). BK kontrar med sin egen spjutspets Torgeir Börven (8 mål). Där har ni topp 3 i ligans skytteliga. Hemma i Skien ska Odd ha goda chanser. Där har de vitsvarta skopat rent hittills med sex raka segrar, samtidigt som Molde inte varit helt imponerande på resande fot där västkustlaget förlorat två av de tre senaste matcherna mot betydligt sämre motstånd än de stöter på nu. 1X testas. 


3. Vålerengen - Bodö/Glimt 1
Ännu en toppmatch väntar i Oslo där Erik Israelsson haft det tufft att ta en ordinarie tröja i Vålerengen denna säsong. Här har vi två lag som fick proppen ur i den senaste omgången då Vålerengen vann med 4-1 borta mot Haugesund medan Bodö segrade med 3-0 i sexpoängsmatchen hemma mot Odd. Här kan vi räkna med en riktig holmgång mellan två målglada lag. Vålerengen har bara torskat en av sex matcher på Intility Arena medan gästerna kan kontra med att visa upp ligan bästa form med tolv poäng på de fem senaste. Värdet ser ut att landa på ettan här, men måla gärna på hela vägen om det finns resurser. 


4. Kristiansund - Lilleström 1
Dagens vassaste spik hittat i match 4 där Kristiansund återigen gör en gedigen säsong i högsta serien. Laget har som vanligt gjort det bra framför hemmapubliken även om de mycket snöpligt åkte på säsongens första hemmaförlust senast genom 0-1 mot hopplösa Stabaek. Nu är det läge att ta revansch direkt när Lilleström hälsar på. Jörgen Lennartssons gäng ser ut att bli lite högt värderade här efter 4-0 hemma mot Trömsö, men sanningen att säga har laget varit rejält ojämna hittills och inte vunnit en enda match hittills utanför Oslo (en bortavinst dock i derbyt mot Vålerengen). Klar fördel ettan som är en finfin spik en bra bit över 50 procent. 


5. Strömsgodset - Stabaek 1
Strömsgodset har haft en usel säsongsinledning och parkerar som jumbo efter tio poäng på 13 spelade matcher. Gjorde dock en av sina bättre insatser för säsongen borta mot svåra Sarpsborg senast där de fick med sig en pinne. Här väntar en riktigt viktig match när bottenkollegan Stabaek kommer på besök. Gästerna längtar tillbaka till en svunnen tid då Daniel Nannskog smällde in bollar på löpande band för nu är det väldigt tunt framåt, vilket sju gjorda mål på elva matcher är ett kvitto på. På bortagräs har Oslo-laget knappt lyckats skapa en hörna hittills och gjort ett enda mål på fem matcher. Här har Stabaek även ett tungt avbräck i ivorianen Franck Boli som stått för fem av laget sju nätrassel (!). Ska Godset börjar klättra i tabellen är det här en match som måste vinnas. Värdet är fint på ettan och spikas. 


6. Tromsö - Sarpsborg 2
Sarpsborg har inte lyckats följa upp sin fina fjolårssäsong där man var ute i Europa League och härjade framgångsrikt. I grunden har de dock fortsatt ett riktigt starkt lag och lär börja klättra i tabellen inom en snar framtid. Tromsös fina trend föll pladask senast när det blev stortorsk med 0-4 mot Lilleström. Denna säsong har de inte heller varit lika starka uppe i norr på Alfheim som brukligt. Laget är faktiskt det sämsta hemmalaget i ligan poängmässigt med fyra förluster på sex matcher. Här övervärderas ettan rätt grovt vilket gör valet enkelt. Tvåan är en bra utgång till låg procent. 


7. Viking - Haugesund 1
På västkusten tar Viking emot Haugesund. Nykomlingen har gjort en riktigt bra säsong där de just nu parkerar på sjätte plats i tabellen. Framför allt är de bra hemma i Stavanger där de bara förlorat mot starka Bodö/Glimt hittills i en riktig hawaii-tillställning. Haugesund blandar och ger och gjorde en riktig bottennotering senast i stortorsken hemma mot Vålerengen. Ettan ser mest intressant ut här, strecka från vänster. 

 
8. Brann - Mjöndalen 1
Vi avslutar i Bergen där hemmalaget är kupongens största favorit. Brann gick mot en väldigt meriterande seger borta mot serieledande Molde, men fick till sist nöja sig med 1-1. Mot nykomlingen Mjöndalen ska västkustlaget givetvis ha bra chans, men hemmaspelet har inte imponerat fullt ut och Brann har faktiskt bara vunnit tre av sju matcher. Mjöndalen är inget oävet lag och kommer med hyfsad form med tre raka kryss och en stabil defensiv. Det är absolut läge att gardera med skrällkrysset om det finns ambitioner för rejäl utdelning. 


Kupongens kassaskåp!


Strömsgodset
Något kassaskåp kanske man inte ska kalla ett lag som är tabelljumbo. Men känslan är att det verkligen är dags för Strömsgodset att ta en trepoängare här efter en fin insats senast. Stabaek har sin enda målgörare avstängd och är sämst i ligan på bortagräs. Bra etta till trevlig procent!


Varningens finger!


Uganda
Uganda gjorde en mycket bra insats mot mästerskapsfavoriten Egypten där de vann skotten och även hörnorna (9-1). Det har visat att de absolut inte ska räknas bort här även om motståndet är tufft. Senegal blir för högt streckade och ska det bli riktigt bra betalt på denna kupong är det Uganda som ska stå för skrällen. 


144 rader
1. Uganda - Senegal 1x2
2. Odds BK - Molde 1x
3. Vålerengen - Bodö/Glimt 1x2
4. Kristiansund - Lilleström 1
5. Strömsgodset - Stabaek 1
6. Tromsö - Sarpsborg x2
7. Viking - Haugesund 1x
8. Brann - Mjöndalen 1x

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto