Topptipset fre 6/9

Publicerad på 5 Sep 2019 - 20:00

Tipsexperten

Tipsexperten

5 Sep 2019 - 20:00

Fredagens Topptips rider vidare på EM-kvalvågen där vi inleder med ett klassiskt stormöte i Hamburg. Favoriterna att fälla blir Kroatien och Polen som vi hoppas får det tufft på resande fot. Två irländska matcher letar sig in på slutet och knyter ihop det hela. Här är analysen. Mot åtta friska! 

Spela på Topptipset - Klicka här!

Spelstopp: 20.44


1. Tyskland - Nederländerna 1
Tungviktsmöte på Volksparkstadion i Hamburg. Tyskland har repat mod efter sitt tunga VM-slutspel och pinsamma gruppspel i Nations League. Die Mannschaft har full pott i kvalet så här långt och starka 13-2 i målskillnad på tre matcher. Bland annat besegrades just Nederländerna i Amsterdam efter att det unga gardet stått för fullträffarna. Nico Schulz, Serge Gnabry och Leroy Sané blev alla målskyttar där. Den sistnämnda är som bekant långtidsskadad men det är likväl en väldigt spännande trupp Jogi Löw tagit ut. Detsamma får sägas om Nederländernas även om den inte riktigt ser lika bred ut. Ett mittbackspar som Matthijs de Ligt och Virgil van Dijk skojar man inte bort. Här kommer det dock bli svettigt för de orangea och hemmasegern ska ses som trolig. Ettan först. 


2. Skottland - Ryssland X
Skottland har inte imponerat i kvalet så här långt. 0-3-torsken mot Kazakstan förpassade föga förvånande Alex McLeish till arbetsförmedlingen men i ärlighetens namn har det inte sett speciellt mycket bättre ut sedan Steve Clark ersatte. Det dröjde ända till den 89:e minuten innan Oliver Burke kunde frälsa britterna i hemmamatchen mot Cypern och senast blev de blåvita totalt utspelade mot Belgien (0-3). Nu krävs seger mot Ryssland om minsta chans till ett efterlängtat EM-slutspel nästa sommar ska kunna besannas. Gästerna från östeuropa är dock stabila och har efter premiären mot Belgien tagit tre stärkande segrar. Skottland kommer trycka på men de har troligen inte vad som krävs för att lösa tre poäng. Krysset ligger närmast till hands. Gardera därefter med tvåan då det inte känns helt otroligt att Ryssland kontrar bort naiva skottar.


3. Slovakien - Kroatien 1
Trnava är spelplatsen för nästa batalj och här har vi två nationer som är på jakt efter en EM-biljett. Vägen dit är dock lång för starten på kvalet har inte varit helt smärtfri. Slovakien har torskat borta mot Wales och Kroatien har åkt på pumpen mot Ungern i Budapest. Detta tenderar att bli ett getingbo om de två topplaceringarna mellan de fyra nämnda nationerna. Här väntas en jämn batalj mellan två skickliga lag. Kroatien har sett lite mätta ut sedan sitt VM-silver och här saknas viktiga trion Rakitic, Kovacic och Kramaric. Slovakien har inga tunga avbräck och bör kunna lösa minst en poäng trots tufft motstånd. 1X erbjuder bäst värde och får agera utgång.


4. Slovenien - Polen 1
Polen brukar vara bra i kvalspel och detta har besannats även detta år. De rödvita har inlett med fyra raka vinster och 8-0 i målskillnad. Att gästerna ska missa EM känns således högst otroligt. Här kan de dock mycket väl stöta på patrull mot ett skickligt Slovenien. I hemmalaget finns spelare som världens bästa målvakt, Jan Oblak, samt skickliga offensiva hot som Josip Ilicic och Benjamin Verbic. Här hemma i Ljubljana gick dessutom Balkan-nationen obesegrade i senaste VM-kvalet trots att nationer som England, Slovakien och Skottland stod för motståndet. Det givna valet blir att plocka bort den gravt överstreckade tvåan. 1X!


5. Wales - Azerbajdzjan 1
Wales har spelat tre jämna drabbningar mot starka nationer i kvalet hittills. Hemma mot Slovakien blev det vinst med 1-0 i premiären men därefter har det dessvärre slutat med uddamålsförluster i bortamatcherna mot Kroatien och Ungern. Det gör att det är kniven mot strupen för Ryan Giggs landslag när gruppens slagpåse, Azerbajdzjan, kommer på besök till Cardiff. Gästerna är dock bättre än flera andra så kallade blåbärsnationer. I VM-kvalet besegrade Azerbajdzjan bland annat Norge och tog poäng mot Tjeckien. Wales saknar skadade Aaron Ramsey vilket kommer påverka. Plocka med rensarkrysset!


6. Österrike - Lettland 1
Kupongens bank hittas i Salzburg där Österrike ställs mot Lettland. Här råder stor klasskillnad mellan lagen. Hos värdarna finns stjärnor som Alaba och Arnautovic samtidigt som majoriteten är ordinarie i Bundesliga. Hos gästerna är det däremot generellt klubbadresser i den svaga inhemska ligan. Speciellt mycket mer än såhär behöver det inte analyseras. Österrike tar en planenlig trepoängare på Red Bull Arena.


7. Dundalk - Cork City 1
Dundalk håller en egen nivå i irländska Premier Division denna säsong. Klubben har en betryggande ledning på sju poäng ner till tvåan Shamrock Rovers och dessutom en match mindre spelad. Det gamla storlaget Cork City gör sin sämsta säsong på mannaminne och är inte att känna igen. Senast blev det en riktigt tung förlust hemma mot svaga Waterford, vilket gör att Cork ramlat ner på åttonde plats precis ovanför negativt kval. Dundalk har den imponerande raden 12-2-0 hemma på Oriel Park och åtta raka segrar i ligan. En mycket säker etta. 


8. Finn Harps - St. Patrick’s 2
Nästjumbon Finn Harps har lyft sig rejält den senaste tiden och vänt en på pappret omöjlig uppgift till en i alla fall inte helt orimlig. Från att ha varit avsågade har en lämplig formtopp minskat avståndet upp till den trygga åttondeplatsen till bara sju poäng. Hemma i Ballybofey har Finn Harps exempelvis tagit tio poäng på de fyra senaste hemmamatcherna och slagit topplag som Derry City och Bohemians. St. Patrick’s kämpar i stället i den andra änden av tabellen och jagar en Europa League-plats. För chans på den krävs det tre pinnar här. Med tre raka vinster är formen stark även hos gästerna som ska vara favoriter. Men måla gärna på hela vägen här. 


Kupongens kassaskåp!


Österrike
Alaba och company gick på två nitar tidigt i kvalet men har därefter repat mod. Naturligtvis ska Franco Fodas landslag inte tappa poäng mot gruppens slagpåse, Lettland. Precis som strecken påvisar så vinner Österrike enkelt inför hemmapubliken i Salzburg.


Varningens finger!


Slovenien
I Ljubljana gick Slovenien, som sagt, obesegrade i VM-kvalet. Truppen håller hög klass och ska absolut inte räknas bort hemma mot Polen till finfin procent. 


144 rader
1. Tyskland - Nederländerna 1x
2. Skottland - Ryssland x2
3. Slovakien - Kroatien 1x2
4. Slovenien - Polen 1x
5. Wales - Azerbajdzjan 1x
6. Österrike - Lettland 1
7. Dundalk - Cork City 1
8. Finn Harps - St. Patrick’s 1x2

Spela på Topptipset - Klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto