Topptipset fre 9/8

Publicerad på 9 Aug 2019 - 10:03

Tipsexperten

Tipsexperten

9 Aug 2019 - 10:03

Äntligen! Premier League startar upp och finns med på fredagens Topptips. Även premiären av Ligue 1 trycks in på kupongen, samt matcher från Superettan, Damallsvenskan, Danmark, Holland och Belgien. En riktigt mysig kupong med ett par hemmalag som ser ut att streckas för lågt. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18.59

1. Liverpool - Norwich 1
De regerande Champions League-mästarna Liverpool inleder säsongens Premier League som mycket stora favoriter hemma mot nykomlingen Norwich. Pool stod upp bra, framför allt i andra halvlek, mot Manchester City i Community Shield där det till sist blev förlust på straffar. Klopp har behållit hela stommen från i fjol utan några spektakulära nyförvärv och det ska räcka långt även denna säsong. Norwich med skytteligavinnaren från The Championship, Teemu Pukki, i spetsen lär få en svettig afton som nykomlingar i finrummet. The Reds spelade 17-2-0 hemma på Anfield i fjol och inleder med en vinst mot kanariefåglarna här.

2. Varberg - IK Frej X
Varberg har gått från en stabil förstaplats i Superettan till att helt tappa formen. På de sex senaste matcherna har det bara blivit en vinst och nu har hallänningarna radat upp tre raka förluster. Senast mot Degerfors på Stora Valla (1-3) såg det inte alls bra ut. Det har gjort att det tightat till sig rejält i toppen. Där hör dock inte Frej hemma. Täby-laget krigar i botten och tog nyligen in Hammarbyduon Pablo Pinones-Arce och Janne Mian som nya tränare. Det var nära att ge effekt direkt, men Frej lyckades inte hålla 1-0 hemma mot Västerås utan fick nöja sig med 1-1 efter en riktigt dråplig straff emot. Ettan kommer bli rejält streckad här och det är ingen storfavorit att hålla i handen. Ta med alla tecken och gå för storskrällen på Påskbergsvallen.

3. Växjö - Djurgården 1
I Småland väntar ett viktigt bottenmöte mellan nian och tian i tabellen. Djurgården kliver in på Myresjöhus Arena med tre raka förluster och en hemsk målskillnad. Trots en landslagsspelare i Olivia Schough på topp så får stockholmarna inte alls till det framåt, och inte bakåt heller för den delen. Då är det lite mer positiva vindar i Växjö som tagit sju poäng på de tre senaste och lämnat den absoluta bottenstriden. Anna Anvegård är i målform med tre mål i dessa tre matcher. Djurgården får vara nöjda om de kan åka hem med en pinne. 1X räcker långt.

4. Odense - Randers 1
Över till den danska Superligan. Odense ska vara ett lag som kan smyga med bakom den absoluta toppen denna säsong. OB har stått för genomgående bra insatser hittills och tagit sex poäng på de fyra inledande omgångarna. Förlusterna var knappa och med uddamålet mot kvalificerat motstånd i form Köpenhamn och Bröndy. Randers, med Patrik Carlgren mellan stolparna, gör det oftast bra hemma på Jyllands östkust. Senast blev den en stabil vinst över Nordsjälland. På resande fot är gästerna dock inte lika kaxig och har inga roliga minnen från Nature Energy Park. Börja med den för lågt streckade ettan.

5. Monaco - Lyon 2
På den franska rivieran vankas det premiär i Ligue 1! Monaco var en rejäl besvikelse i fjol och klubben var faktiskt nära att trilla ur det franska finrummet. Och här får de rödvita inleda säsongen med en tuff uppgift. Lyon slutade på tredje plats i Ligue 1 förra säsongen och lär vara med högt upp även i år. Visserligen har NDombèlé och Fekir lämnat för Premier League och La Liga, men truppen håller fortsatt hög klass. Andersen och Thiago Mendes är till exempel två starka nyförvärv. Monaco verkar dessutom komma till spel utan både Subasic i mål och stjärnan Jovetic. Det ser ut att bli fint värde på tvåan som får inleda.

6. Troyes - Le Havre 1
Troyes missade playoff till Ligue 1 med liten marginal i fjol, men ska ha bra chans på revansch denna säsong. Truppen är stark med Ligue 2-mått mätt med tunisiern Touzghar längst fram som agerar skyttekung. Han har gjort mål i de båda inledande matcherna som gett en vinst och en förlust. Le Havre har inlett med två darriga kryss. Stade de l'Aube har dessutom varit lite av en mardrömsarena för gästerna som inte vunnit här på sex år. Ettan streckas för lågt och är ett givet starttecken.

7. Sparta - VVV Venlo 2
Sparta Rotterdam fick en flygande start som rutinerade nykomlingar i Eredivisie. Det höll på att bli storskräll i premiären borta mot Feyenoord, men Sam Larsson kvitterade i 95:e minuten vilket gjorde att Sparta fick nöja sig med 2-2 och en pinne. VVV Venlo är ett stabilt lag i högsta serien som inledde med en, just stabil, hemmaseger med 3-1 mot RKC Waalwijk. Sparta går in här som klara favoriter. De kommer dock knappast få någon enkel resa. Insatsen mot Feyenoord var bra, men en helt annan typ av match väntar här där hemmalaget inte kommer kunna ligga på rulle. Börja måla från den lågt streckade tvåan, men helst alla tecken.

8. Anderlecht - Mechelen 1
Vi avslutar kupongen i Belgien. Storklubben Anderlecht, med hemvändaren Vincent Kompany i mittlåset, har fått en tung start på säsongen. Skadelistan är rätt lång där nyförvärvet från Leeds, Kemar Roofe, tar plats bland annat. Truppen är dock bred och här kan Kiese Thelin få chansen. Mechelen har i sin tur inlett med två raka vinster. Det gör att det blir riktigt bra värde på ettan när det svenska folket tippar efter de senaste resultaten. Lagen har dock mötts 15 gånger under 2000-talet på Lotto Park och Mechelen har aldrig vunnit. Fin etta!

Kupongens kassaskåp
Liverpool
Pool är en maktfaktor på Anfield där de bara tappade fyra poäng på 19 matcher förra ligasäsongen. Nykomlingen Norwich ska bara inte räcka till här.

Varningens finger!
VVV Venlo
Nykomlingen Sparta överskattas hemma i Rotterdam. VVV Venlo gjorde en fin säsong i fjol och inledde denna på bästa sätt. Tvåan måste med till låg procent.

144 rader
1. Liverpool - Norwich 1
2. Varberg - IK Frej 1x2
3. Växjö - Djurgården 1x
4. Odense - Randers 1x
5. Monaco - Lyon x2
6. Troyes - Le Havre 1x
7. Sparta - VVV Venlo 1x2
8. Anderlecht - Mechelen 1

Spela på Topptipset - klicka här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto