Tipsexperten

Topptipset mån 1/7

1 Juli 2019 - 10:58

Heta allsvenska matcher, ett Bohusderby i Division 1, norska Eliteserien och så fyra matcher från de Afrikanska Mästerskapen. Där har ni schemat för måndagens Topptips. De bästa skrällchanserna hittar vi i Sverige. Mot åtta gröna bockar! 


Spelstopp: 17.59


1. Djurgården - Kalmar 2
Djurgården har chans att knappa in rejält på toppen då AIK-Malmö slutade 0-0 igår. Men tre poäng mot Kalmar är lättare sagt än gjort. Ex-djurgårdaren Magnus Pehrsson har framförallt fått till ett gediget lagbygge med solid defensiv hos de rödvita. Smålänningarna har även fina minnen från södra Stockholm då de åkte härifrån i fjol med tre poäng. Vinsterna i uppehållets två träningsmatcher över Hammarby och Nordsjälland lovar gott för Kalmar. Järnkaminerna får klara sig utan Jesper Karlström här, men ska så klart vara klara favoriter på Tele2 ändå. Vi målar dock på hela vägen då tvåan är en av de mest troliga rensarna på kupongen. 


2. Häcken - Hammarby 1
På Bravida Arena väntar en viktig match mellan två lag som vill blanda sig i toppstriden. Tre poäng här skulle vara fundamentalt då. Häcken är som alltid fina på sitt konstgräs på Hisingen, medan Bajen faktiskt bara vunnit en av sex bortamatcher i år. Tråkiga avbräck i kapten Lindgren och Yasin för Häcken här som båda är avstängda. Bajen får i sin tur klara sig utan Simon Sandberg som slipper möta sina tidigare lagkamrater. Värdet finns på Häcken, men det är inte fel att gardera på större system. 


3. Oddevold - Ljungskile X
I Division 1 Södra vankas det ett hett Bohusderby. Ljungskile går som tåget i serien och har, trots ekonomiska bekymmer, bra chanser att ta steget upp i år med skyttekungen Jesper Westermark i spetsen. Oddevold kämpar i den andra änden och får slita för kontraktet. Visade dock rejäl glöd i vinsten över ett i grunden bättre Värnamo senast där Oddevold vann på ren vilja och fler löpmeter. Ljungskile hade i sin tur stora problem med jumbon Lund hemma där de till sist lyckades vända 0-2 till seger i slutminuterna. Det visar jämnheten i denna serie. LSK ska givetvis vara favoriter på Rimnersvallen ikväll, men här kommer Oddevold sälja sig dyrt i derbyt. Jobba procenten på ettan. Helgardera! 


4. Sarpsborg - Strömsgodset 1
Sarpsborg har inte bevarat den fina formen från i fjol, där ett lag som Genk fick bita i gräset när de hälsade på. Men det känns bara som en tidsfråga innan klivet i tabellen kommer för truppen är fortsatt stark. Det visade laget inte minst i den senaste hemmamatchen mot topplaget Odd där det blev klar seger med 2-0. För Strömsgodset ser framtiden inte lika ljus ut. Formen är usel och skadelistan lång. Tabelljumbon har bara mäktat med två mål på sex bortamatcher hittills. Ettan är mycket stark.

 
5. Namibia - Elfenbenskusten 2
Den sista gruppspelsomgången ska spelas i de Afrikanska Mästerskapen. I “Dödens grupp” har Namibia ändå stått upp helt ok och bara förlorat med 1-0 mot Marocko och Sydafrika. Här åker de dock på den tredje raka torsken. Elfenbenskusten behöver tre pinnar för att säkra andraplatsen samt hota Marocko om gruppsegern och kvaliteten i de två trupperna är milsvida där Elfenbenen har kostat på sig att ha en spelare som Wilfried Zaha på bänken i de två första matcherna. Tvåan har hittills inte stuckit iväg för mycket och spikas rakt av. 


6. Sydafrika - Marocko 2
Marocko har full pott efter två 1-0 segrar. “Atlaslejonen” är en outsider i detta mästerskap som inte ska räknas bort med sin starka organisation och täta försvar. Stuart Baxter lär dock inte lyfta någon buckla i år med sitt Sydafrika. Det gamla goa Bafana Bafana finns inte kvar och inte heller någon Steven Pienaar. Tvåan är en given utgång, men här säkrar Marocko gruppsegern och Sydafrika avancemang vid kryss, så X2 lockar. 


7. Kenya - Senegal 2
Match om andraplatsen bakom Algeriet i Grupp C. Senegal har en av mästerskapets starkaste trupper med spelare som Mané, Diagne och Koulibaly. Det räckte dock inte till mot ett starkt Algeriet. Här ska senegaleserna så klart vara klara favoriter. Om de bara kommer upp i nivå är tvåan mycket trolig. Den ser dessutom ut att bli streckvärd och är en given utgång. Båda lagen är dock så gott som garanterade slutspel vid delad pott här så på större system är krysset inte fel. 


8. Tanzania - Algeriet 2
Algeriet är ett av de lag som har imponerat mest hittills och har seglat upp som en klar utmanare till titeln. 1-0 mot Senegal visade styrka och det finns klass både fram och bak där en spelare som Manchester Citys Mahrez så klart sticker ut med sin stjärnglans. Tanzania tappade ledningen till förlust mot Kenya och får se detta mästerskap som en bra erfarenhet för framtiden. Algeriet kommer troligen att rotera här och vila några viktiga kuggar. Tanzania kan möjligtvis knipa en pinne då på ren vilja. Gardera på större system. 


Kupongens kassaskåp!


Elfenbenskusten
Det råder stor klasskillnad mellan Elfenbenskustens stjärnfyllda trupp och anonyma Namibia. Har vilat Zaha hittills, som kommer in och avgör nu? Motivationen är dessutom hög. Tvåan är given! 


Varningens finger!


Kalmar
Kalmar tog tre pinnar borta mot Djurgården i fjol och det samma hände 2016. Smålänningarna är svåra att nöta ner och har bara förlorat tre matcher hittills. När tvåan hittas till dryga 10 procent är den för saftig för att avstå. 


144 rader
1. Djurgården - Kalmar 1x2
2. Häcken - Hammarby 1x
3. Oddevold - Ljungskile 1x2
4. Sarpsborg - Strömsg. 1
5. Namibia - Elfenbens. 2
6. Sydafrika - Marocko x2
7. Kenya - Senegal x2
8. Tanzania - Algeriet x2

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se

Senaste Bloggar

Sveriges Bästa Oddsbonusar

Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se
  Rekatochklart Speltips Odds
03:00  Edmonton - LA Kings
Ishockey - NHL - 1
1.97
13:00  Real Madrid - Espanyol
Fotboll - La Liga - BLGM
2.02
13:30  Everton - Chelsea
Fotboll - Premier League - 1 asian hcp +0,5
1.96
15:15  Skellefteå - Leksand
Ishockey - SHL - 2
4.70
16:00  Tottenham - Burnley
Fotboll - Premier League - Under 3 mål
1.89
18:00  Brynäs - Växjö
Ishockey - SHL - 1
2.40
18:30  Man City - Man United
Fotboll - Premier League - BLGM
1.88
21:00  Barcelona - Mallorca
Fotboll - La Liga - 1 + håller nollan
1.80
14:00  Betis - Athletic Bilbao
Fotboll - La Liga - BLGM Nej
1.90
15:00  Aston Villa - Leicester
Fotboll - Premier League - 1X / asian +0.5
2.09
21:00  Osasuna - Sevilla
Fotboll - La Liga - Under 2,5 mål
1.80
21:00  West Ham - Arsenal
Fotboll - Premier League - 1X / asian +0.5
1.94
  Rekatochklart Poolspel
15:15  Powerplay Tips Lördag 7/12
Insats: 162 kr - MrHockey
16:00  Stryktipset 7/12, 2019
Insats: 64 kr - Aston
16:00  Stryktipset Tips Lördag 7 december
Insats: 128 / 1024 kr - USandeback
16:00  Stryktipset Tips Lördag 7/12
Insats: 144 / 864 kr - Tipsexperten
16:20  V75 Tips Åby Lördag 7 dec
Insats: 972 kr - TravTipster
16:20  V75 Tips Åby Lördag 7/12
Insats: 864 kr - DrTrav
15:00  GS75 Tips Färjestad Söndag 8/12
Insats: 648 kr - DrTrav

Livestreaming