Topptipset mån 12/8

Publicerad på 12 Aug 2019 - 10:15

Tipsexperten

Tipsexperten

12 Aug 2019 - 10:15

Veckans första Topptips serverar spel i sex olika länder. Lejonparten av matcherna hämtas från Norden, extra intressant blir att se hur Kalmar FF hanterar att vara favoriter trots att de inte vunnit på över tre månader. Kupongen erbjuder gott om värde och åtta rätt är inom räckhåll.

Spelstopp: 18.59

För att spela på Topptipset – klicka här!

1. IFK Göteborg - Falkenberg 1
Måndagstrippen inleds på Gamla Ullevi och mötet mellan två klubbar i stort behov av poäng. Allra störst behov har gästerna, 15 pinnar på 18 omgångar innebär att Falkenberg har en poängs marginal ner till negativ kvalplats. Trenden är god för hallänningarnas del, senast blev det delad pott mot Helsingborg och dessförinnan segrade Hasse Eklunds herrar med 2-0 mot Sundsvall. Inför omgång 19 har IFK Göteborg sex poäng upp till topptrion, ska de blåvita blanda sig i medaljracet bör det bli seger hemma mot Falkenberg. Till nackdel för göteborgarna så drog de på sig massa kort senast, därmed är defensiva trion Calisir, Da Graca och Toko avstängd nu. Ettan har blivit alldeles för hårt streckad här. Måla hela vägen och hoppas på rensartvåan.

2. Kalmar FF - Örebro 1
I förra omgången hade Kalmar FF äntligen lite flyt, tidigare under säsongen har inte smålänningarna varit bortskämda med den varan. Underläge med 2-0 hämtades upp till ett oavgjort resultat i slutskedet av kampen mot Hammarby här på Guldfågeln Arena. Det betyder att KFF trots kräftgången endast har en poäng upp till säkrat kontrakt. Även Örebro SK kommer från en delad pinne i sin hemmamatch
mot IFK Göteborg. ÖSK ligger därmed på åttonde plats men vårens möte med KFF talar inte till närkingarnas fördel. 1-1 slutade bataljen på Behrn Arena efter att smålänningarna totaldominerat. Nu erbjuder ettan värde och det ligger verkligen i luften att det är dags för Magnus Pehrsson och company att nypa en trea nu. Spik!

3. Kristianstad - Eskilsminne 2
Vi hoppar ner i den blågula hierarkin och landar i Division 1 Södra där det vankas Skånederby. Efter 2-0-torsken mot Torn placerar sig Kristianstad FC på negativ kvalplats. 35 insläppta är överlägset sämst i serien. Att måndagens match utspelar sig på Kristianstads Arena talar märkligt nog till värdarnas nackdel, KFC tillhör den udda skara som plockat de flesta av sina poäng på resande fot. Gästerna från Helsingborg ligger snäppet bakom hemmalaget i tabellen men formen talar till deras fördel. För att inte tala om inbördes möten, i våras vann Eskilsminne med 3-1 över Kristianstad och även båda fjolårets möten slutade med flaggan i topp för EIF. Halvgarderingen till höger räcker gott.

4. Sönderjyske - Aarhus 1
I vårt södra grannland har fyra omgångar avverkats i Superligan inför denna drabbning på Sydbank Park. Värdföreningen har fått en finfin start på säsongen med två segrar, en oavgjord och en hedersam förlust mot giganten FC Köpenhamn i senaste rundan. Aarhus har inte haft en lika trevlig inledning, efter premiärkrysset mot Hobro har gästerna inkasserat trippla förluster. Senaste inbördes slutade med seger för Aarhus, då hade de en svensk i laget men denna gång saknas blågul fägring eftersom Tobias Sana just har flyttat hem till Göteborg. Ettan känns stabil i Haderslev.

5. Lilleström - Mjöndalen 2
I det norska finrummet sker ett mittenmöte i huvudstaden denna måndagsafton. I Oslo finns blågul fägring både på tränarbänken och på planen hos hemmalaget, Jörgen Lennartsson har hämtat in sin favorit Daniel Gustavsson som både fått agera ytterfältare och spjutspets under säsongen. Dock har det bara blivit två baljor på 16 framträdanden för Gustavsson. Lilleström kommer närmast från en torsk mot Odd och placerar sig på plats tio. Besökarna från Mjöndalen ligger en placering och en pinne bakom, det får sägas riktigt imponerande med tanke på att de är nykomlingar. MIF har strålande form med åtta raka tävlingsmatcher utan förlust. Strecka från höger.

6. Rostov - Kryliya Sovetov 1
Från Åråsen Stadion till Rostov Arena där det handlar om ryska Premier League. FK Rostov har plockat åtta poäng på de fyra första fighterna, senast mot Ural klev svenskbekantingen Ragnar Sigurdsson fram och målade när FKR lirade 2-2 mot Ural. Som vanligt gjorde Valerij Karpins manskap mål framåt och som vanligt läckte det bakåt. Inget lag har gjort fler baljor hittills och samtidigt har bara ett lag släppt in fler. Måndagens kombattant står noterade för tre pinnar såhär långt, premiärsegern bärgades mot mäktiga CSKA Moskva där påläggskalven Alexander Sobolev svarade för dubbla strutar i 2-0-viktorian. Motsvarande möte slutade 1-0 till Kryliya Sovetov efter att just Sobolev blivit tungan på vågen. Här är det ett måste att måla hela vägen i hopp om rensartecknet till höger.

7. Vitória Setúbal - Tondela 1
I Portugal är det dags för premiär i Primeira Liga. Vitória Setúbal har vunnit den portugisiska ligan en gång men det är ett tag sedan nu, det var 1971-72. Herrarna från Sadofloden har sett riktigt fina ut under försäsongen där de gått obesegrade. För Tondelas del har inte träningsmatcherna gett samma utslag, inte heller cupspelet. Gästerna torskade i cupen mot Penafiel i säsongens första tävlingsmatch, samma dag segrade Vitória med samma siffror mot Moreirense. Senaste inbördes möte slutade mållöst efter att Tondela inte haft något skott på mål i våras här på Estádio do Bonfim. 1X.

8. Fylkir - Grindavik X
Sist men inte minst ska vulkanernas hemland få ett ord med i leken. Det isländska finrummet Urvalsdeild har avverkat 15 omgångar och duellanterna på Floridana vollurinn är tabellgrannar för närvarande. Fylkir ligger åtta i den tolv lag stora ligan, efter den fina starten har det gått åt fel håll för hemmalaget som har resultatraden 1-1-3 i ryggen. Motståndarna på Floridana Vollurinn är denna gång är ett ytterst försiktigt manskap. Grindavik är seriens målsnålaste gäng och samtidigt de mest kryssglada. Åtta oavgjorda innebär att Primo och company snittar
oavgjort oftare än varannan match. Fyra av de sex senaste har slutat kryss för gästerna, det tecknet ligger onekligen närmast till hands i detta grannmöte.

Kupongens kassaskåp
Kalmar FF
Smålands stolthet har inte gjort publiken på Guldfågeln Arena tillräckligt stolt denna säsong. Men Kalmar har trots allt tagit poäng i sex av nio hemmamatcher, mot ett Örebro som inte har alls lika mycket att spela för ska värdarna ha toppchans.

Varningens finger!
Falkenberg
Laget från havet har sett bättre och bättre ut senaste tiden. När IFK Göteborg nu måste stuva om rejält i laget på grund av trippla avstängningar finns ett ypperligt läge för rejäl rensning i kuponghögen!

144 rader
1. Göteborg - Falkenberg 1X2
2. Kalmar FF - Örebro 1
3. Kristianstad - Eskilsminne X2
4. Sönderjyske - Aarhus 1
5. Lilleström - Mjöndalen X2
6. Rostov - Kryliya Sovetov 1X2
7. Vitória Setúbal - Tondela 1X
8. Fylkir - Grindavik 1X

Spela på Topptipset – klicka här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto