Topptipset mån 13/5

Publicerad på 13 Maj 2019 - 11:26

Tipsexperten

Tipsexperten

13 Maj 2019 - 11:26

Veckans första upplaga av Topptipset bjuder på en mix från sju olika länder. I Sverige vankas kamratmöte mellan IFK Norrköping och IFK Göteborg. På kontinenten kämpar Besiktas i den turkiska toppen medan Inter går för en plats i höstens Champions League. Kan de flygande åsnorna skrälla?


Spelstopp: 18.59


1. IFK Norrköping - IFK Göteborg 1
Måndagen inleds på Östgötaporten där de båda kamratklubbarna drabbar samman. IFK Norrköping tillhör de stora förhandsfavoriterna men har inte riktigt levt upp till förväntningarna. Visserligen har östgötarna gått obesegrade sedan 3-1-torsken i premiären mot Helsingborg men fem av årets matcher har slutat oavgjort. IFK Göteborg var däremot nederlagstippade men har knäppt experterna på näsan. Hemma i Göteborg har Blåvitt sett urstarka ut och där tagit tre starka trepoängare. På resande fot trivs göteborgarna mycket sämre och Peking är alltid favoriter hemma på sin konstgräsmatta. Senaste sex inbördes på Östgötaporten har slutat med fem hemmasegrar och ett kryss. Tydlig utgångsetta.


2. Inter - Chievo 1
På Giuseppe Meazza-stadion jagar värdlaget en biljett till Champions League. Inter har plockat 63 poäng på 35 matcher genom en stark defensiv, de blåsvarta har släppt in näst minst antal mål efter seriesuveränen Juventus. Dock har Nerazzurri haft märkbart svårt att prestera på sin hemmaplan och nu är Milanoklubben uppe i fem raka tävlingsmatcher här utan en seger. Gästande Chievo ligger i botten av tabellen och är redan klara för degradering. Dock har inte de flygande åsnorna kastat in handduken, i senaste bortamatchen besegrades Lazio med 2-1. Dessutom har gästerna plockat bortapoäng mot både Roma, Atalanta och Napoli denna säsong. Nu saknar Inter D'Ambrosio och Brozović på grund av avstängningar. Både krysset och tvåan rensar såpass bra att helgarderingen måste in här.


3. Bologna - Parma 1
Nästa italienska batalj gäller två tabellgrannar på den nedre halvan av Serie A. Bologna har två poängs marginal ner till strecket, med en match mer spelad än Empoli där under. Rossoblu har dock jättefin form då de vunnit fem raka hemmamatcher. Parma har plockat en pinne mer än värdarna och deras form är inte lika stark, efter tre raka förluster har det blivit fem raka kryss. Dessutom har de tre senaste inbördes slutat oavgjort. Hemmalaget saknar tre stycken avstängda spelare denna måndagsafton, en i varje lagdel. Försvararen Dijks, mittfältaren Poli och för detta Parmaforwarden Nicola Sansone. Värdet ligger på ettan men krysset känns nödvändigt som komplement.


4. Besiktas - Alanyaspor X
Över till Istanbul där två lag på den övre halvan drabbar samman. Efter 31 omgångar ligger Besiktas på en kvalplats till Europa League, den turnering där de denna säsong snöpligt slogs ut av Malmö FF. Nu är Istanbulklubben på jakt efter Basaksehir som ligger tvåa och innehar en biljett till CL-kvalet. Alanyaspor har gjort en klart godkänd säsong med defensiven i fokus, exempelvis har gästerna släppt in färre mål än hemmalaget. Bortalaget har fin form och har plockat poäng i fyra av de senaste fem ligafighterna, bland annat en viktoria mot Fenerbahce. Värdarna kommer närmast från en derbyförlust mot Galatasaray och övervärderas på Vodafone Park. X2 först.


5. Forest Green - Tranmere 1
På de brittiska öarna är det playoff som gäller under måndagen. Det är returen i playoffsemifinalen som ska leda till League One. Första mötet slutade 1-0 till Tranmere i fredags efter att mittfältaren Ollie Banks satt matchens strut. Till saken hör att Forest Green fick Gavin Gunning utvisad redan efter en kvarts spel i kampen på Prenton Park. Forest slutade snäppet före Tranmere i ligaspelet och värdarna hade fyra inbördes triumfer innan fredagens fight. Spiketta.


6. Bröndby - Nordsjälland 1
I vårt södra grannland har säsongen nått fram till slutspelet, Mästerskapsrundan. Båda kombattanterna på Brøndby Stadion är dock avhängda så denna duell gäller endast hedern. Bröndby är det sämsta hemmalaget av slutspelsklubbarna, 4-5-7 är ingen smickrande resultatrad. Nu ställs huvudstadslaget mot det sämsta bortalaget, 3-8-5 är deras statistik på resande fot. I senaste matchen för Bröndby gjorde Simon Tibbling mål på pass från Simon Hedlund när FC Köpenhamn till slut segrade med 3-2. Svenskarnas blågula hemmalag ska gälla som favoriter nu då de har sex raka inbördes utan förlust mot Nordsjälland. Krysset är värdelöst, gaffeln kan smaka.


7. Strömsgodset - Viking Stavanger 1
Norska Tippeligan har nått fram till den sjunde omgången. Efter en fin start har Strömsgodset åkt på ett par oturliga uddamålsförluster på raken. Det positiva är att Drammenklubben fått igång båda sina spjutspetsar, Pellegrino och den gode Mos. Viking Stavanger är nykomlingar i finrummet och har blandat och gett under inledningen. Gästernas start var stark, som den brukar för nykomlingar, men därefter har det blivit tre raka utan triumf. Inbördes har Godset åtta raka utan förlust, fem av dessa är trepoängare. Spiketta.


8. Málaga - Real Oviedo 1
Sist men inte minst riktas blickarna mot hamnstaden Costa del Sol. Den spanska andradivisionen är framme i slutspurten när dessa tabellgrannar strålar samman i en så kallad sexpoängsmatch. Båda klubbarna har drömmen om La Liga vid liv men då lär tre pinnar behövas nu. Det är Málaga som har ett övertag med två poäng inför mötet på La Rosaleda. Blanquiazules kommer närmast från 1-1 borta mot topplaget Cadiz medan Real Oviedo kommer från 1-1 hemma mot ett annat topplag, Granada. 1X räcker.


Kupongens kassaskåp!


Strömsgodset
Nykomlingar har alltid en magisk förmåga att skrälla i början men nu är uppenbarligen Viking Stavangers flax slut. Strömsgodset som fått igång båda sina skyttar ska vara ett nummer för stort hemma i Drammen.


Varningens finger!


Chievo
De flygande åsnorna trivs väldigt bra mot storklubbarna, på senaste resan plockades en trea borta mot Lazio. Inter har inte imponerat i Milano och när tvåan streckas under 5 procent måste man tacka och ta emot!


144 rader
1. Norrköping - Göteborg 1X
2. Inter - Chievo 1X2
3. Bologna - Parma 1X
4. Besiktas - Alanyaspor 1X2
5. Forest Green - Tranmere 1
6. Bröndby - Nordsjälland 12
7. Strömsgodset - Viking 1
8. Málaga - Real Oviedo 1X

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto