Topptipset mån 15/7

Publicerad på 15 Jul 2019 - 09:39

Tipsexperten

Tipsexperten

15 Jul 2019 - 09:39

Blandad kompott från Norden, där Sverige, Danmark, Norge och Island alla bidrar med matcher på måndagens Topptips. Lyckas man även bemästra de ryska och irländska kryddorna så har man receptet på åtta rätt. Här har ni analysen!

Spelstopp: 18.59

1. GIF Sundsvall - Hammarby 2
Det ser tungt ut för Joel Cedergrens GIF Sundsvall. Giffarna har dalat i Allsvenskan samtidigt som truppen innehåller ett par skavanker för tillfället, både Eddahri och Myrestam missar det här mötet. Försäljningen av Hallenius har som väntat blivit ett stort tapp och nu uppges även Eskilinen vara klar AGF Århus. Återstår att se om målvakten kommer till spel den här kvällen. Hammarby visade i sin tur klass i den förra omgången då Bajen krossade Falkenberg med 6-2 på Tele2, tre av målen gjordes av Kačaniklić. På bortagräs har däremot de grönvita endast vunnit en match i Allsvenskan och då tvåan överstreckas bör det trots allt garderas på NP3 Arena.

2. Helsingborg - Sirius 1
Vidare till Skåne och Olympia. Det har börjat ljusna för Helsingborg efter Henke Larssons comeback på tränarbänken och således har HIF distanserat sig något till nedflyttningsstrecket. Henrik Rydströms Sirius har även gjort det bra efter uppehållet. De blåsvarta löste en pinne hemma i Uppsala mot Östersund senast och dessförinnan besegrade Ryströms manskap Norrköping på Östgötaporten med 1-0. Starka papper! I kraft av hemmaplan ska Helsingborg ses som favoriter men Sirius har varit starka på resande fot och ska absolut inte räknas bort från den här tillställning. Alla tecken föredras tidigt.

3. Hobro - Aarhus 2
I Danmark har det varit premiäromgång i helgen där bland annat de regerande mästarna FC Köpenhamn tog tre poäng i Odense. Det var inte långt ifrån att Hobro IK trillade ur det danska finrummet förra säsongen. HIK slutade näst sist i grundserien men lyckades genom kvalspel hålla sig kvar i Superligan. Niklas Backmans och Tobias Sanas AGF Aarhus bör vara snäppet vassare. AGF har ett större kunnande i truppen och även fast premiärer ofta är ovissa lockar tvåan på DS Arena om den håller sig under 45 procent.

4. Stabaek - Sarpsborg 2
I norska Eliteserien vankas det bottenmöte på Nadderud Stadion. Jan Jönssons Stabaek har det tufft i serien, ett stort problem för klubben under hela säsongen har varit anfallsspelet. Stabaek har gått mållösa från Nadderud vid de tre senaste tillfällena och blott tio gjorda mål efter 13 omgångar är naturligtvis en missräkning. Sarpsborg 08, som imponerade på många i Europa League förra säsongen, har ett större kunnande i truppen. Gästerna har hittills gått trögt men kapaciteten i laget är hög och på Nadderud ska Sarpsborg gälla som favoriter. Strecka från höger.

5. U.C.D - Bohemians 2
I den irländska ligan har University College Dublin sensationellt nog lyckats hålla nollan i två raka matcher. Dessförinnan hade college-laget från huvudstaden elva raka förluster i ligaspelet. U.C.D torskade även nyligen en träningsmatch mot Portsmouth, med hela 0-11. Lokalrivalen Bohemians är ett lag för den övre halvan som siktar på att lösa en Europa-plats. Gästerna är obesegrade i fem raka ligamatcher och i förra veckans träningsmatch mot Chelsea lyckades Bohemians få med sig ett 1-1 resultat. Mycket trolig tvåa i derbyt!

6. Lokomotiv Moskva - Rubin Kazan X
Över till Ryssland och Moskva där det vankas seriepremiär. Fjolårets ligatvåa Lokomotiv Moskva vann genrepet (Supercupen) mot Zenit med 3-2 där Smolov och Miranchuk nätade. Lokomotiv har ett starkt lag på pappret och även den här säsongen förväntas “Loko” bli ett topplag i det ryska finrummet. Premiärer tenderar dock att vara rätt ovissa och känslan är att hemmalaget blivit lite väl stora favoriter på RZD Arena. Rubin Kazan är inte riktigt på samma nivå som för ett par år sedan men gästerna är långt ifrån oävet. Räkna med att det här blir jämnare än vad strecken visar – måla på!

7. Grindavik - Akranes 2
Vi avslutar med isländsk fotboll. Grindavik är inne i en mörk period. Hemmalaget har fem matcher i följd i serien utan någon vinst och i dessa matcher har Grindavik endast producerat ett mål. Lägg därtill att Srdjan Tufegdzic mannar nyligen torskade med 1-7 mot FH i den inhemska cupen. ÍA Akranes har också gått tungt under en tid men triumfen senast mot Fylkir, där den forne Halmstad-spelaren Marcus Johansson noterades för 90 minuter, lär ha gett lite luft under vingarna för ÍA. Gästerna har klart högre grundkapacitet och här ska det streckas från höger.

8. Vikingur - Fylkir 1
På Víkingsvöllur i Reykjavik vankas det derby den här kvällen. Vikingur är ett bottenlag i serien men trots den bleka tabellplaceringen har hemmalaget stått för ett par fina insatser hemma på Víkingsvöllur den senaste tiden. Fylkir ska absolut inte vara någon omöjlig motståndare. Bortalaget agerar ojämnt och mot Vikingur har Fylkir haft det svårt det senaste året. De två senaste mötena har vikingarna vunnit. Utgå från ettan och plocka med tvåan ifall stålarna räcker till blir rekommendationen.

Kupongens kassaskåp!
Bohemians
UCD håller inte måttet mot lag på den övre halvan av den här serien. Här är det klasskillnad. Bohemians vann med 3-0 när de möttes i våras, det lär bli något liknande nu.

Varningens finger!
Sirius har stått upp väldigt bra på resande fot denna säsong och kommer också från två bortasegrar där de hållit nollan. 1-0 borta mot Norrköping var inte alls särskilt orättvist. Uppsala-gänget ska absolut inte räknas bort mot HIF.

144 rader
1. Sundsvall - Hammarby x2
2. Helsingborg - Sirius 1x2
3. Hobro - Aarhus 2
4. Stabaek - Sarpsborg x2
5. U.C.D - Bohemians 2
6. L. Moskva - Rubin Kazan 1x2
7. Grindavik - Akranes x2
8. Vikingur - Fylkir 12

Spela på Topptipset här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto