Topptipset mån 17/6

Publicerad på 17 Jun 2019 - 09:17

Tipsexperten

Tipsexperten

17 Jun 2019 - 09:17

Veckans första upplaga av Topptipset innehåller ett svenskt derby och tre olika turneringar runt om i världen. I Frankrike pågår Dam-VM, i Italien spelas U21-EM och i Brasilien är det Copa América som gäller. Kupongen innehåller en hel del understreckade favoriter, därför rekommenderas mindre system med högre radinsats. Åtta rätt är målet.


Spelstopp: 17.59


1. Örgryte - GAIS 1
Resan inleds i Göteborg där det äntligen är dags för årets första derby i Superettan. Publiken på Gamla Ullevi räknar med målgaranti efter att fjolårets två derbyn innehöll totalt tolv baljor, 4-4 respektive 3-1 till GAIS. Den här gången lär det bli svårt för Makrillarna att vinna, formen är illa för bottenlaget som dessutom har en betungande skadelista. Bosko Orovic får klara sig utan Angelin, Wahlström, Bohm, Östling och Niklas Olsson. Även Niclas Andersén är tveksam. För Örgryte ser det bättre ut, Askebrands mannar placerar sig på den övre halvan efter dubbla triumfer mot Syrianska hemma och Brage borta. Med tanke på att sex av de senaste sju inbördes slutat oavgjort känns det tryggast med 1X.

2. Japan - Chile 2
Sydamerikanska Mästerskapen drog igång i helgen och Japan har fått en specialinbjudan till turneringen i Brasilien. Nu är det dags för asiaternas premiär, efter den starka prestationen i förra sommarens VM-sluspel satsar nu Hajime Moriyasu på en ombyggnation inför OS på hemmaplan. 16 av 23 spelare i Japans trupp är debutanter med noll landskamper på meritlistan. Hos Chile kryllar det av rutin och kvalitet, Alexis Sánchez, Arturo Vidal och company har vunnit Copa América två gånger i rad och spikas med gott samvete.

3. Kina - Spanien X
Under måndagen går VM för damer in i den sista gruppspelsrundan. På Stade Océane i Le Havre möts tabellgrannarna i mitten av Grupp B. Kina har inlett med två 1-0-matcher, premiären mot Tyskland slutade med förlust men mot Sydafrika ordnade Ying Li en kinesisk viktoria. Spanien har likvärdiga upplevelser i ryggen, seger med 3-1 i premiären mot Sydafrika och sedan 1-0-torsk mot tyskorna. Krysset är troligt, det innebär att Kina går vidare som en av de bästa grupptreorna medan Spanien blir direktkvalificerade till slutspelet.

4. Sydafrika - Tyskland 2
Nästa batalj i Grupp B står således mellan fyran och ettan. Sydafrika har åkt på dubbla nederlag och faktum är att de haft en hel del motstuds. Banyana Banyana ledde i premiären mot Spanien tills klockan tickat en bit över 60 minuters spel men därefter fick de rödgula två billiga straffar. I matchen mot Kina stod afrikanskorna upp bra men lades på rygg med 1-0. Tyskland har redan säkrat avancemang genom sina två segrar och Sydafrikas hopp står till att Martina Voss-Tecklenburg vädrar truppen rejält precis som USA gjorde under söndagen. Om det ska bli ordentlig utdelning på denna kupong lär det vara i Montpellier rensaren ska jobbas in. Måla hela vägen och håll på Banyana Banyana!

5. Nigeria - Frankrike 2
Nästa anhalt är Roazhon Park där värdnationen ska visa upp sig för hemmafansen. Frankrike tillhör förhandsfavoriterna till slutsegern, konstigt vore annat när truppen badar i Champions League-guld och dessutom har fördel av hemmaplan. Premiären var en ren defilering från Les Bleus och efter 4-0 mot Sydkorea blev det 2-1 mot Norge. Nigeria hade inte en suck i premiären mot norskorna och mot Sydkorea stod afrikanskorna för ett smärre rån då de vann med 2-0. Dessa nationer ställdes mot varandra i en landskamp 2018, 8-0 vann fransyskorna med då, det säger allt om styrkeförhållandena. Tvåa är gjuten i betong.

6. Sydkorea - Norge 2
I vårt västra grannland har det mesta handlat om frånvaron av världens bästa kvinnliga fotbollsspelare efter Ada Hegerbergs bojkott. Hittills har dock Norge klarat sig bra utan fixstjärnan, storseger mot Nigeria och endast uddamålsförlust mot Frankrike är klart godkänt. Sydkorea ser desto blekare ut, dubbla förluster och ännu inget mål framåt. Målskillnaden 0-6 bådar inte gott inför mötet med hungriga norskor som vill vinna på Stade Auguste Delaune för att gå vidare som grupptvåa. Tvåan räcker långt till fint värde.

7. Serbien U21 - Österrike U21 1
Under söndagen drog U21-EM igång i Italien, dessvärre utan Sveriges deltagande. I Trieste möts två nationer som även befann sig i samma kvalgrupp inför detta mästerskap. Serbien vann gruppen efter att ha gått obesegrade, en stor anledning är naturligtvis Luka Jovic som tagit Europa med storm. Storskytten Jovic som är klar för Real Madrid tillhör förhandsfavoriterna till att vinna skytteligan i U21-EM. Österrike lyckades plocka poäng borta mot Serbien i kvalgruppen och sedan slog de rödvita ut Grekland i playoff. Halvgarderingen till vänster är en vettig utgång på Stadio Nereo Rocco.

8. Tyskland U21 - Danmark U21 1
Måndagstrippen tar sin ände på Stadio Friuli i Udine med en av favoriterna till U21-guldet. Tyskland är regerande mästare efter finalsegern mot Spanien för två år sedan. Årets upplaga av Die Mannschaft kryllar av rutin från Bundesliga och prestationen i kvalet talar för sig själv. Gruppseger med tio poängs marginal med målskillnaden 33-7 på tio matcher. Danmark vann sin kvalgrupp med en poängs marginal framför Polen. Dessa nationer har lirat i samma grupp de två senaste mästerskapen, tyskarna har vunnit med 3-0 båda gångerna. Trygg etta.

Kupongens kassaskåp!
Frankrike
Att Frankrike vann landskampen mot Nigeria i fjol med 8-0 innebär naturligtvis ett monumentalt psykologiskt övertag. Att Les Bleus ska underskatta eller slappna av finns inte på kartan i ett världsmästerskap på hemmaplan.

Varningens finger!
Sydafrika
De tyska damerna har absolut inte imponerat i de första omgångarna och när lagets stora stjärna Dzsenifer Marozsán nu gått sönder finns faktiskt en öppning för korsdrag i kuponghögen.

144 rader
1. Örgryte - GAIS 1X
2. Japan - Chile 2
3. Kina - Spanien X2
4. Sydafrika - Tyskland 1X2
5. Nigeria - Frankrike 2
6. Sydkorea - Norge X2
7. Serbien - Österrike 1X2
8. Tyskland - Danmark 1X


Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto