Topptipset mån 19/8

Publicerad på 19 Aug 2019 - 11:50

Tipsexperten

Tipsexperten

19 Aug 2019 - 11:50

Vi har en riktigt trevlig Topptipskupong att se fram emot idag. Premier League, Allsvenskan och storderby i Moskva bjuds det på bland annat. Värdet hittar vi i Norge där Sarpsborg undervärderas å det grövsta av det svenska folket. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18.59

Spela på Topptipset – klicka här!

1. Wolverhampton - Manchester United 1
Wolves gjorde livet surt för en rad topplag hemma på Molineaux i fjol där man bland annat ruskade om både Arsenal och Chelsea. Premiären var stabil borta mot Leicester där det blev en pinne på King Power Stadium och ett bortdömt VAR-mål från tre poäng. United fick full utväxling mot Chelsea där 4-0 knappast speglade matchbilden. Här bör Solskjaers mannar få betydligt större problem än vad topptipparna verkar tro. Wolves spel passar bra mot bättre lag och vargarna ska ha fin chans till minst ett oavgjort resultat här. Till rådande streckning är skrällettan högintressant.

2. Djurgården - AFC Eskilstuna 1
Serieledarna Djurgården är Allsvenskans mest formstarka lag. Fyra raka nollor och elva raka matcher utan förlust. Här tar de emot ett Eskilstuna i blåsväder där tränaren, tillika sportchefen, Miljanovic hängts ut i media på grund av arbetsmiljöproblem. Lagen möttes för några veckor sedan på Tunavallen. Järnkaminerna stod då för en mindre bra insats och fick nöja sig med en pinne. Här lär det inte bli lika lätt för AFC som gör sig betydligt bättre hemma. Visst ser streckning, av naturliga skäl, ut att bli hård på ettan här. Men spiken plitas ner ändå.

3. Elfsborg - Östersund 1
Trots en knackig säsong så har Elfsborg fortsatt plockat sina poäng hemma i Borås. Där har det faktiskt bara blivit en enda förlust hittills och den kom mot serieledande Djurgården (0-1). Thelins mannar trivs på sin plastmatta och här finns det goda chanser till mycket viktiga poäng när vingklippta Östersund gästar. Norrlänningarna har tappat det mesta av sin kvalitet sen glansdagarna och nyligen valde även Aiesh och Edwards att lämna det sjunkande skeppet. I derbyt mot Sundsvall senast var man det klart sämre laget, men räddade en pinne genom en feldömd straff. Elfsborg får fullt förtroende här. Etta!

4. Helsingborg - IFK Göteborg X
Blåvitt har sju raka utan förlust, men stod för en oroväckande dålig insats hemma mot Falkenberg senast där Ullaredsgänget faktiskt var närmast tre poäng på Gamla Ullevi. Det enda positiva som tränare Poya Asbaghi kan ta med sig därifrån var Tobias Sanas debut som lovade mycket gott. Henke Larsson har problem med sitt Helsingborg. En poäng på de fyra senaste matcherna är inget styrkebesked, men den andra halvleken borta mot Hammarby var ett klart fall framåt. Kan HIF fortsätta på den inslagna vägen finns det chans här. Blåvitt streckas upp alldeles för hårt. Helgardera och få med värdet på ettan.

5. Varberg - Brage X
Toppmatch i Superettan på Påskbergsvallen. Vinnaren här tar över serieledningen. En ledning Varberg har tappat efter en djup formsvacka. En vinst på de sju senaste seriematcherna räcker inte för västkustlaget om det ska bli fortsatt krig om uppflyttning. Mot bottenlaget Frej tappade man i den senaste hemmamatchen in 2-2 på stopptid med en man mer på plan, en helt annan mental styrka krävs när ett formtoppat Brage gästar. Dalalaget körde över Öster senast med 5-1 och ser riktigt vassa ut. Seth Hellberg gjorde det så bra att han belönades med en plats i det liberiska landslaget! Helt öppet möte där alla tecken passar bäst.

6. Aarhus - Horsens 1
Aarhus har inte allt fått ut sin fulla kapacitet hittills och inlett den danska fotbollssäsongen fiaskoartat. Två poäng på de fem inledande omgångarna är inte alls vad laget hade räknat med för det finns betydligt mer kvalitet än så i truppen, även om Tobias Sana nu lämnat. Horsens har imponerat på bortagräset och kommer från två raka segrar på resande fot. Inte minst 2-1 i Köpenhamn mot storlaget Bröndby var starkt. Om Aarhus har fått ut vad de hoppas av sina krismöten ska de ändå ha goda möjligheter att ta säsongens första trepoängare här. Men vi litar inte fullt ut på hemmalaget. En klassisk gubbgardering passar bra (etta-tvåa) då vi även får med skrälltvåan.

7. Sarpsborg - Bodö/Glimt 1
Vidare till Norge. Sarpsborg gjorde succé i Europa League i fjol men har av någon anledning inte alls fått till det i ligan denna säsong och ligger faktiskt på nedflyttningsplats. Visst är självförtroendet naggat i kanten, men det finns en hel del kvalitet kvar och hemma på Stadion står de upp bra mot samtliga lag i serien. Senast blev det 1-1 mot Rosenborg. Bodö/Glimt är årets positiva överraskning i Eliteserien med svenske skarpskytten Amor Layouni och supertalangen Håkon Evjen som stora utropstecken. Fjolårets nykomling kliver faktiskt upp på serieledning vid tre pinnar här. Laget kommer från fyra raka vinster, men det har varit mot relativt enkelt motstånd. Jämnheten är fortfarande inte riktigt där, vilket 0-6 borta mot Vålerengen för några veckor sedan visade. Här blir tvåan totalt söndermosad streckmässigt och det finns supervärde på Sarpsborg som ska vara favoriter. Ettan är en solklar utgång.

8. Spartak Moskva - CSKA Moskva X
Vi avslutar med ett superderby i Moskva. Jordan Larssons Spartak ser starka ut för tillfället och krigar på ute i Europa. Möjligen kan svensken få göra sin första match från start här då argentinaren Ezequiel Ponce är avstängd. Meriterade nyförvärv som Andre Schürrle borgar för kvalitet och hemmalaget kommer från tre raka vinster. Tufft här ändå mot “storebror”. CSKA har främst en solid defensiv att luta sig emot men har det inte lika lätt med målskyttet. 0-0 hemma mot bottenlaget Sochi var inget att hurra för. Tät drabbning att vänta. Intressant spikkryss på mindre system.

Kupongens kassaskåp
Djurgården
Djurgården imponerar mest i hela Allsvenskan just nu och rider vidare på vågen. AFC får det för tufft.

Varningens finger!
Wolverhampton
Wolves spel passar fint mot motstånd av Uniteds kaliber. De röda djävlarnas seger mot Chelsea övervärderas. Fint värde på ettan!

144 rader
1. Wolves - Man United 1x
2. Djurgården - AFC Eskils. 1
3. Elfsborg - Östersund 1
4. Helsingborg - Göteborg 1x2
5. Varberg - Brage 1x2
6. Aarhus - Horsens 12
7. Sarpsborg - Bodö/Glimt 1x
8. Sp.Moskva - CSKA Moskva 1x

Spela på Topptipset – klicka här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto