Topptipset mån 2/9

Publicerad på 2 Sep 2019 - 11:56

Tipsexperten

Tipsexperten

2 Sep 2019 - 11:56

Ny vecka, ny måndag, nytt Topptips. Vi tar oss till de lite mer ljusskygga fotbollsgårdarna i Tyskland, Frankrike, Irland och Sverige för att sedan kasta oss över damfotboll på Island och avsluta med klass i den brasilianska högstaligan. En gratis analys har aldrig kommit mer lägligt. Här är den!
Klicka här för att spela på Topptipset!

Spelstopp: 18.59

1. Stuttgart - Bochum 1
Stuttgart fick lämna Bundesliga i fjol och kliva ner ett snäpp i seriesystemet. Försäljningen av den franske VM-backen Pavard till Bayern München gav dock rejält med klirr i kassan och Stuttgart har fått behålla en riktigt bra trupp för att hålla till i 2. Bundesliga. Målet är givetvis att sessionen i andraligan endast blir ettårig. Säsongen har startat helt ok med åtta poäng på de fyra första omgångarna och hemma på Mercedes Benz Arena har det blivit full pott. Bochum har haft svängrum i de bakre leden och släppt in tre mål i tre av de fyra inledande matcherna. Gästerna står fortsatt utan vinst och ser ut att gå mot en tuff höst. Favoritettan är given att inleda med.

2. Paris FC - Chambly 1
Fjolårsfyran i Ligue 2, Paris FC, har fått en mardrömsstart på säsongen med blott en poäng på de inledande fem omgångarna och placerar sig för närvarande som jumbo. Tappet av skyttekungen Silas Wamangituka, till nyss nämnda Stuttgart, har märkts av. Tabellklättringen borde dock börja snart. Chambly är nykomlingar och har inlett stabilt med framförallt en ramstark defensiv. Den magra truppen spelar efter sina förutsättningar vilket innebär den goe dödgrävarfotbollen. Det har gjort att laget är obesegrat efter fem omgångar, men förlustnollan lär inte hålla i sig särskilt länge. Laget har spelat tre raka 0-0-matcher i ligan och har otroligt svårt att komma till målchanser. Värdet ligger på ettan här och 1X ramar in match 2 på ett bra sätt.

3. Grenoble - Lens 2
Lens var snubblande nära att ta steget upp från Ligue 2 i fjol men föll i playoff-finalen mot Dijon. Sedan dess har laget tappat skyttekungen Yannick Gomis men istället fått in en annan i form av Florian Sotoca. Inköpt från just Grenoble. Lens har inte fått ut full kapacitet i inledningen men ska helt klart kunna vara ett lag som slåss om de högre positionerna denna säsong. Det kan man inte säga om Grenoble som fortfarande är utan vinst i ligan och offensivt helt klart verkar sakna sin gamla spjutspets Sotoca. Det ser ut att bli riktigt fint streckvärde på tvåan. Börja där.

4. Cork City - Waterford 1
Mot Irland och Premier Division. Det gamla storlaget Cork gör en rätt undanskymd säsong och är långt ifrån sina glansdagar. Men trots att formen är sådär så ska det finnas goda chanser på en efterlängtad trepoängare när odugliga Waterford anländer till Turners Cross. Räknar man bort mötena mot klara tabelljumbon U.C.D så har Waterford inte vunnit en enda match sedan i maj. När lagen möttes för två veckor sedan vann Cork bortamötet. Kombinerar man all den faktan med att ettan dessutom erbjuder streckvärde så är det enkelt att räkna ut att det är läge att börja måla från vänster.

5. Sligo Rovers - Dundalk 2
Dundalk är hyfsat överlägsna i den irländska högstaligan och har nära inpå redan säkrat titeln med fyra poäng, och två matcher mindre spelade, ner till den största konkurrenten Shamrock Rovers. Laget har dock haft ett rätt slitigt matchande med spel i Europa League, men åkte nyligen ut mot Slovan Bratislava. Mittengänget Sligo Rovers är ett händelserikt lag som bjuder på en hel del mål framåt kombinerat med gammalt klassisk brittiskt dobbarna i knät-fotboll. Framförallt har Sligo byggt upp en vinnarkultur hemma på The Showgrounds där de inte förlorat på hela fem månader. Senast Dundalk var och hälsade på här i april i år vann Sligo med 2-1. Även om tvåan är trolig så chansar vi med alla tecken här för att få med storskrällen åt vänster.

6. IFK Malmö - Prespa Birlik 2
Division 2 Västra Götaland är nästa anhalt. Derby och viktigt bottenmöte i ett mellan två lag som slåss för att klara kontraktet. IFK Malmö har just nu tre poäng tillgodo på Prespa Birlik som ligger precis under nedflyttningsstrecket i den jämna bottenfajten. Vi har således en otroligt viktigt match framför oss. IFK bröt en katastrofal svit om sju raka utan vinst, däribland en historisk 0-9 förlust hemma mot Vinberg, när de lyckades slå Olimpic med 2-1 senast. “Di gule” har dock en del bekymmer i truppen som lider av tre avstängningar, däribland på lagets bästa målskytt Noor Zadran. Prespa kommer i sin tur från en jätteskalp där de slog tillbaka serieledande Ängelholm och ser verkligen ut att ha prickat in höstformen med en rad bra resultat. Vi vågar inte lita på den favorittyngda ettan här. Hela upp och jobba in de låga procenten hos gästerna.

7. Island D - Slovakien D 1
I Reykjavík ska det spelas EM-kval för damerna. Här råder det klasskillnad när Slovakien gästar ett betydligt starkare Island. Ö-nationen startade kvalet i torsdags med att köra över Ungern med 4-1. Ett motstånd Slovakien kan jämföras med. Spelare som allsvenskingarna Sif Atladóttir (Kristianstad) och Glódís Perla Viggósdóttir (Rosengård) och den inhemska skyttekungen Elin Jensen, som stod för två mål mot Ungern, kommer Slovakien inte i närheten av. Ettan streckas hårt, men det kan inte hjälpas. Spika!

8. Fluminense - Avaí 1
Den gamla storklubben Fluminense har inlett säsongen knackigt i den brasilianska högstaligan. Rio de Janeiro-klubben har dock haft en del motrigg och förlorat jämna matcher där de varit värda poäng. Lättare motstånd än så här kan de dock inte få i ligan denna säsong. Avaí är helt enkelt klappkassa och nykomlingen har ännu inte löst en enda trepoängare efter 16 spelade matcher. Bortaspelet är uslast av allt där de skrapat ihop en pinne på åtta chanser. Fluminense håller totalt sett betydligt högre klass och ser dessutom ut att streckas för lågt. Ettan är en bombspik upp till 65 procent.

Kupongens kassaskåp!
Island D
Klasskillnad råder när Island tar emot Slovakien i damernas EM-kval. Ska Island kunna hota Sverige om en direktplats till EM så måste de ta tre pinnar här. Och det ska ö-tjejerna göra utan problem.

Varningens finger!
Prespa Birlik
Prespa Birlik har bara en förlust och tre segrar på de sex senaste omgångarna och har tagit upp jakten på nytt kontrakt på allvar. Kan inte räknas bort mot formsvaga IFK Malmö i denna sexpoängsmatch.

144 rader
1. Stuttgart - Bochum 1x
2. Paris FC - Chambly 1x
3. Grenoble - Lens x2
4. Cork - Waterford 1x
5. Sligo Rovers - Dundalk 1x2
6. IFK Malmö - Prespa B. 1x2
7. Island D - Slovakien D 1
8. Fluminense - Avaí 1

Klicka här för att spela på Topptipset!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto