Topptipset mån 20/5

Publicerad på 20 Maj 2019 - 10:37

Tipsexperten

Tipsexperten

20 Maj 2019 - 10:37

Härlig måndagskupong med fokus på främst svensk fotboll och Allsvenskan. Fyra matcher hämtas från vårt finrum där framförallt toppmötet på Gamla Ullevi, IFK Göteborg mot Hammarby, kittlar lite extra. Radens stora skrällchans hittas dock i vårt västra grannland där den frejdiga nykomlingen Viking inte ska räknas bort. Nu öppnar vi veckan med en “åtta”!


Spelstopp: 18.59


1. AIK - Falkenberg 1
Fortsatt oerhört tungt för Falkenberg som inte vunnit sedan premiären. Spelmässigt har dock hallänningarna varit med i flertalet matcher och totalt sett förtjänat fler poäng, dock inte senast då de agerade väldigt tamt hemma mot Djurgården (0-3). AIK har tagit sig samman efter en svag öppning och har nu tre raka vinster, främst tack vare en glödhet Tarik Elyounoussi som gjort fem mål i dessa matcher. Hemma på Friends Arena ska de regerande mästarna normalt bara vinna mot ett lag som FFF men det verkar det svenska folket ha tagit fasta på och streckar upp stockholmarna till skyhög procent. Krysset är inte helt omöjligt och här finns det fint värde att gardera upp med tecknet i mitten.


2. IFK Göteborg - Hammarby X
Måndagens stora match! Två klubbar som tillhör toppen av tabellen och som visar strålande form. IFK Göteborg spelade 0-0 mot Malmö FF i torsdagens premiär på Gamla Ullevi och såg där återigen tunga ut. En mållös historia speglade matchbilden men låg något lag närmast segern var det Blåvitt. Poya Asbaghi kan här formera starkast möjliga lag men det kommer bli tufft. Stefan Billborn har fått igång sitt grönvita maskineri och Bajen ser riktigt fina ut för stunden. Stockholmarna kommer till Göteborg med fyra raka trepoängare och har dessutom gjort hela elva mål framåt på dessa matcher. Muamer Tankovic är i strålande form och bildar en livsfarlig offensiv med Djurdjic och Kjartansson. Viktiga ytterbacken Simon Sandberg är dock avstängd här. Ytterst oviss tillställning. Måla på!


3. IFK Norrköping - GIF Sundsvall 1
Det är minst sagt tungt för fjolårets succélag Sundsvall. Tre raka förluster och till råga på allt så är ekonomin körd i botten. Spelare som Linus Hallenius och David Batanero kan komma att lämna i sommar och då är norrlänningarna en klar nedflyttningskandidat. Här talar mycket för att ännu ett nederlag kommer när de besöker Östgötaporten. Kamraterna från Norrköping tog en minst sagt skön trepoängare senast efter att ha spelat ut Örebro på Behrn Arena. Återigen visade dock Peking svag effektivitet och segersiffrorna stannade vid 2-1. Vinsten lättade dock en sten från hjärtat hos IFK-spelarna som här kommer kunna spela ut betydligt mer än tidigare. Då ska inte Sundsvall hänga med. Klar etta!


4. Östersund - Örebro 1
ÖFK blev avklädda på Tele2 Arena förra tisdagen när de fick lämna Stockholm med hela 0-4 i baken. Nu är de rödsvarta dock tillbaka hemma i Jämtland och där är de starka. Fyra matcher har hittills gett två vinster och två oavgjorda resultat. Thomas Isherwood är avstängd här och Hosam Aiesh tveksam till spel men mot ett lag av Örebros dignitet ska norrlänningarna råda som favoriter likväl. ÖSK imponerar inte och hade inget att sätta emot Norrköping senast. Framförallt ser det svagt ut baktill och det tåls att upprepas att det mycket väl kan bli degradering för Närkes stolthet den här säsongen. Från Jämtkraft Arena får de maximalt med sig en poäng. 1X!


5. Brommapojkarna - Jönköpings Södra 1
Två klubbar som har spelarmaterial för att kunna tillhöra toppen av Superettan ställs denna måndag mot varandra på Grimsta IP. Hittills har dock varken BP eller J-Södra rosat marknaden. Gästerna från Vätterns sydspets kommer visserligen från en skön derbyseger men det var mot ett svagt Öster. Stockholmarna spelade också derby den gångna veckan och hade länge ledningen. Det blev dock till slut 1-1 mot Frej på Vikingavallen och därmed har de rödsvarta nu tre raka matcher utan seger. Här hemma har de inte förlorat mot J-Södra sett till de sex senaste mötena och ska gälla som knappa favoriter. 1X spelas med viss darr på ribban.


6. Molde - Viking Stavanger X
Vi tar oss västerut till den norska kusten där både Molde och Viking huserar. Två klassiska lag i “Kongeriket” där dock gästerna från Stavanger är nykomlingar i Eliteserien. Hittills har de övertygat stort med 14 poäng på åtta matcher vilket ger en sjundeplats i en haltande tabell. Närmast kommer Viking från en imponerande 3-0 seger mot Stabaek där talangen Zymer Bytyqi övertygade stort med ett mål och en assist. Eldprov här dock när ett form- och hemmastarkt Molde väntar på Aker Stadion. Här har MFK, med spelare som Andreas Linde och Magnus Wolff Eikrem i laget, tagit maximala tolv poäng på fyra matcher så här långt. Faktum är att de blåvita kan gå upp i serieledning vid tre pinnar här. Med tanke på vad Viking visat upp under våren streckas dock ettan för hårt. Plocka med alla tecken och håll en tumme för bortalaget.


7. Linköping - Rosengård 1
De två största favoriterna till guldet i Damallsvenskan gör upp i hockeystaden i Östergötland denna måndag. Inför mötet stoltserar de båda kombattanterna med 13 poäng vardera och en seger här skulle innebära serieledning. Rosengård kommer från en härlig viktoria hemma mot Piteå (2-0). Linköping fick i sin tur “bara” 1-1 borta mot Kristianstad men samtidigt är lejonen ett helt annat lag på hemmaplan. På Linköping Arena har lejonen full pott på tre matcher och finfina 11-1 i målskillnad. Här har inte Rosengård haft det lätt utan förlorat fem av de sex senaste säsongerna. LFC, med landslagsstjärnorna Blackstenius och Asllani i spetsen, får gälla som favoriter. Suveränt värde på ettan dessutom som spikas utan minsta tvekan.


8. Albacete - Granada X
Vi rör oss till ett soligt Albacete i sydöstra Spanien och även här är det ett toppmöte som gäller. Med fyra omgångar kvar ser det ut att bli dessa lag som gör upp om den andra direktplatsen upp till La Liga. Inför mötet är det fördel Granada som har tre pinnar tillgodo på “den mekaniska osten”. Vinst här och Albacete är alltså ikapp, något som inte alls känns omöjligt med tanke på lagets makalösa hemmafacit. På Estadio Carlos Belmonte har nämligen de vitklädda inte förlorat en ligamatch på över ett år. Dock så kryssas det frenetiskt på arenan, hela tio av 19 matcher har renderat i en poäng för vardera lag. Samtidigt är Granada ligans tightaste lag med enbart 25 insläppta på 38 matcher. Detta luktar kryss lång väg. Gardera i första hand med ettan.


Kupongens kassaskåp!


IFK Norrköping
Peking visade vilken klass de besitter senast och nu möter de ett sargat Sundsvall hemma på Östgötaporten. Räkna med högsta fart från start från kamraterna och då får norrlänningarna svårt att hänga med. Hemmasegern ska vara ohotad.


Varningens finger!


Viking Stavanger
Nykomlingarna från den norska oljehuvudstaden har inte visat någon respekt hittills utan visat att de är i Eliteserien för att stanna. Inget lätt match här mot ett starkt Molde, men så chanslösa som procenten antyder är definitivt inte Viking.


144 rader
1. AIK - Falkenberg 1x
2. Göteborg - Hammarby 1x2
3. Norrköping - Sundsvall 1
4. Östersund - Örebro 1x
5. BP - Jönköpings Södra 1x
6. Molde - Viking Stavanger 1x2
7. Linköping - Rosengård 1
8. Albacete - Granada 1x

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto