Topptipset mån 22/7

Publicerad på 22 Jul 2019 - 01:39

Tipsexperten

Tipsexperten

22 Jul 2019 - 01:39

Som vanligt när det vankas Topptips så får vi en resa ut i världen på köpet. Den här måndagen startar vi i Sverige och fortsätter till Danmark, Island och Brasilien i jakten på åtta rätt! Här har ni analysen. 


Spelstopp: 18:59


1. Hammarby - Elfsborg 1
Bajen hade flyt som fick med sig tre poäng mot Sundsvall på NP3 Arena. Spelmässigt var det jämnt och det avgörande målet som gjordes av Kjartansson kom inte förrän i den 92:a spelminuten. Det var islänningens sista framträdande för Bajen eftersom låneavtalet är slut. Nu väntar krislaget Elfsborg som inte vunnit sedan maj månad. Jimmy Thelins gäng såg oerhört bleka ut i 0-3 förlusten borta mot AIK senast och frågan är om inte Thelins dagar snart är räknande? Som grädde på moset har Cibicki återvänt till Leeds. På konstgräs brukar Ellos dock trivas bra och eftersom ettan streckas stenhårt rekommenderar vi att gardera storfavoriten på Tele2! 


2. Kalmar - Djurgården X
Kalmar FF har under i stort sett hela säsongen haft stora problem med målskyttet och smålänningarna kommer till spel mot tabelltvåan Djurgården i dåligt slag. Tre raka förluster står de rödvita på och Magnus Pehrsson är inte längre önskad av fansen. Djurgården är betydligt mer harmoniskt även fast Järnkaminerna står på två raka kryss, mot Malmö FF och AFC Eskilstuna. Djurgården har trivts bra mot Kalmar de senaste åren men då tvåan streckas hårt på Guldfågeln är krysset närmast till hands. Gardera på större system! 


3. Eskilstuna United - Linköping 2
I Damallsvenskan drabbar Eskilstuna United och Linköping FC samman på Tunavallen. Eskilstuna United har fått en dålig start på Damallsvenskan. Framförallt är det målproduktionen som spökat för Magnus “Munken” Karlssons damer inledningsvis. Lisa Dahlkvists & Co har dock ganska stor potential och på Tunavallen har United bland annat pressat Rosengård den här säsongen. Linköping FC är i grunden ett starkare lag men “Kosse” Asllani har nyligen kritat på för Real Madrid vilket gör truppen något reducerad. Eskilstuna tog poäng av Linköping på Tunavallen i fjol bör även ha hyfsade chanser att göra det här. Gardera tvåan! 


4. Odense - Lyngby 1
Vi fortsätter i den danska Superligan. Odense BK såg fina ut i premiären mot de regerande mästarna FC Köpenhamn. Vid paus ledde OB med 2-0 efter två fullträffar från Troels Kløve. FCK lyckades dock något turligt vinna och komma undan med en 3-2 seger efter bland annat ett offsidemål. I den andra omgången av serien bör OB ses ha bra chanser på en snabb revansch. Lyngby vann något oväntat hemmapremiären mot Aab med 2-0 efter två mål från Frederik Gytkjær. Gästerna är dock nykomlingar och mot ett kompetent OB på Nature Energy Park känns ettan trolig. Fin etta!


5. Kopavogs - FH Hafnarfjördur 2
På Island kommer Brynjar Gunnarssons HK Kópavogs till spel i gott slag. Gunnarssons HK, som består av idel islänningar, har vunnit de två senaste matcherna mot Breidablik och KA Akureyrar. Hemmasegern mot nästjumbon KA senast var dock oerhört knapp där HK:s nummer tio Bjarni Gunnarsson blev utvisad på stopptid. Således är Bjarni nu avstängd. FH Hafnarfjördur har större resurser och placeras fem poäng före hemmalaget i tabellen. FH visar fin form för tillfället och så även skotten Steven Lennon som gjorde båda målen i 2-1 segern mot ÍBV i den förra omgången. Under 50 procent är tvåan en tänkbar spik. 


6. Sao Paulo - Chapecoense 1
I Brasilien har storklubben Sao Paulo fått ihop ett väldigt intressant och namnkunnigt lag. Truppen består bland annat av spelare som Tche Tche, Hernanes och Alexandre Pato. Poängen senast mot serieledarna Palmeiras var stark men faktum är att Sao Paulo står på sex raka matcher i Serie A utan någon triumf. Något oroväckande! Chapecoense, som förlorade i stort sett hela laget i den tragiska flygkraschen 2016, befinner sig i botten av tabellen och gästerna bör få det tufft mot Pato och hans lagkamrater på Morumbi. Krysset måste dock med tidigt här – 1X således. 

 
7. SC Recife - Brasil de Pelotas 1
SC Do Recife trillade ur det brasilianska finrummet i fjol och den här säsongen satsar klubben på att försöka ta sig tillbaka till Serie A. SC Recife har endast tre poäng upp till förstaplatsen inför omgång elva av Serie B och hemma på Ilha do Retiro, som är beläget i det nordöstra delarna av landet, är värdarna obesegrade i serien. Brasil de Pelotas är en betydligt mer anonym klubb från södra Brasilien som inte riktigt har samma rutin och kunnande i truppen. Ettan ska ses som mest trolig här och med en större plånbok bör 1X räcka gott och väl. 


8. Jönköpings Södra - Västerås 1
Vi avslutar med en härlig batalj från Superettan på Stadsparksvallen. Jönköpings Södra och Västerås SK möttes faktiskt i den förra omgången i Gurkstaden och det blev en minst sagt sprakande tillställning med vackra mål som slutade 2-2. J-Södra var klart närmast seger och nu när lagen möts på Stadsparksvallen ska Brännans gäng utan tvivel anses som favoriter. J-Södra har varit ett av seriens bästa hemmalag och vunnit de fyra senaste matcherna på hemmagräset. Dessutom är Ilir Berisha och Filip Tronét avstängda för gästerna. Det ska sägas att J-Södra saknar Alexander Jallow på grund av samma anledning men börja med ettan och gardera med krysset i större system. 


Kupongens kassaskåp!


Odense
Odense blev rånade på poäng i premiären mot FCK där de åkte på ett tungt offsidemål. Insatsen var det inget att klaga på. Nykomlingen Lyngby ska vara numret för litet här. 


Varningens finger!


Elfsborg
Elfsborgs streckas just nu runt 10 procent och då känns tvåan intressant. Konstgräslaget får spela på sitt favoritunderlag på Tele 2 och har faktiskt bara förlorat en enda gång mot Hammarby sedan 2007. 


144 rader
1. Hammarby - Elfsborg 1x2
2. Kalmar - Djurgården 1x2
3. Eskilstuna - Linköping x2
4. Odense - Lyngby 1
5. Kopavogs - FH Hafnar. 2
6. Sao Paulo - Chapec. 1x
7. SC Recife - Brasil de P. 1x
8. J-Södra - Västerås 1x

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto