Topptipset mån 24/6

Publicerad på 24 Jun 2019 - 11:18

Tipsexperten

Tipsexperten

24 Jun 2019 - 11:18

Måndagens Topptips bjuder på hela fyra mästerskap, Dam-VM, Copa América, U21-EM och Afrikanska Mästerskapen, samt vår fina Superettan. Den stora frågan är om det svenska landslaget ska klara av sin åttondel i VM mot ett tufft Kanada? Vi hittar även ett ruggigt fint spikkryss! Här har ni analysen mot åtta gröna bockar.


Spelstopp: 18.59


1. Sverige - Kanada 2
Dags för åttondelsfinal i Dam-VM för svensk del. Hittills har de blågula inte visat upp något som får oss att tro på varken medaljer eller avancemang här mot världsfemman Kanada. Motståndet är nämligen tufft där lönnlöven främst är otroligt stabila i de bakre leden och släpper vanligtvis in väldigt få mål. Här får Peter Gerhardssons damer kliva in som underdogs. Lagen möttes i Algarve Cup i mars, då slutade det 0-0. Här kan vi räkna med ytterligare en målsnål tillställning. Det svenska folket streckar sin vana trogen upp vårt landslag för högt. Värdet finns således helt och hållet åt höger. X2 ska vara fullt tillräckligt.


2. GAIS - Degerfors 2
GAIS hade ett tungt derby mot ÖIS och förlorade med 0-1. Jobbigt för de grönsvarta som därmed åkte på tredje raka förlusten. Laget är väldigt skadedrabbat och dessutom är Rasmus Rosenqvist avstängd. Nu börjar bottenstriden rycka allt närmare för Makrillarna. Degerfors stod för en tung seger mot Västerås SK efter att Jacob Ortmark avgjort på en frispark djupt in på övertiden. Skönt för värmlänningarna som spelmässigt gjorde en strålande prestation. Utgå från tvåan och gardera efter storleken på lädret.


3. Öster - Varberg 1
Så har det då till slut hänt. Varberg har förlorat en fotbollsmatch. Under onsdagen blev det torsk i den kluriga bortamatchen mot Jönköpings Södra. Prestationen var dock helt okej och med elva poäng ner till tredjeplatsen i Superettan är det ingen fara på taket. Men kanske börjar orken tryta något och mot Södra fick dessutom skytteligaledaren Astrit Seljmani kliva av skadad. Ett stort avbräck för Varberg om han inte kan vara med här. Öster saknar avstängda Christian Ljungberg och är desperata på tre poäng. De tre senaste omgångarna har slutat oavgjort och med tio poäng ligger de näst sist i tabellen. På Myresjöhus Arena har Varberg dock aldrig vunnit. Värdet finns i 1X.


4. Frankrike U21 - Rumänien U21 X
Vi tar oss till U21-EM där den sista omgången i grupp C ska spelas. Frankrike har en bländande trupp som inte gjort någon besviken hittills. Laget är absolut en av guldkandidaterna i detta EM. Rumänien var absolut ingen kandidat att ens vara med i diskussionerna om slutspel, men har imponerat storligen. 4-1 mot Kroatien följdes upp av en galen tillställning som slutade med ytterligare en vinst över stjärnspäckade England med 4-2. Rumänien har med sitt starka kollektiv förflyttat berg. Nu har dessa båda landslag hamnat i en delikat situation, då det endast är gruppsegrarna och den bästa tvåan som tar sig vidare till semin. Båda länderna står på full pott och går nämligen vidare vid ett oavgjort resultat här. Spelbolagen har dunkat ner oddset på krysset en bra bit under 2 gånger degen. Krysset kommer knappast streckas upp så högt som det är värt. Just nu är det supervärde och ett jättefint spikkryss alltså!


5. Kroatien U21 - England U21 2
Jumbomöte i samma grupp. England har varit en stor besvikelse hittills med tanke på det spelarmaterial som Aidy Boothroyd hade att jobba med till detta EM-slutspel. Kroatien hade inte lika stora förhoppningar på sig men har varit ett av de sämre lagen vi sett i mästerskapet. Då båda länderna redan är utslagna är denna match endast av akademisk betydelse. Visst ska England gälla som rätt klara favoriter, men frågan är om de brittiska stjärnorna orkar tända till? På större system är det inte alls fel att hela upp och få med den lågt streckade skrällettan.


6. Chile - Uruguay 2
Uruguay tappade oväntat poäng mot Japan i den andra omgången, ett lag Chile vann över med klara 4-0. Det gör att chilenarna leder grupp C i Copa América och vi har en renodlad gruppfinal att se fram emot. Uruguay behöver alltså tre pinnar här för att ta hem gruppsegern och få en enklare väg i slutspelsträdet (Peru istället för Colombia i en kvartsfinal). Óscar Tabárez förfogar över världsklass i försvar (Gimenez, Godin) och anfall (Cavani, Suarez) så om förbundskaptenen kommer på ett sätt att hålla jämna steg även på mittfältet, där Chile har frågetecken för sin härförare Arturo Vidal, så ska de vara favoriter här. Tvåan streckas i skrivande stund för lågt och är en given utgång. Krysset är dock ingen dum gardering.


7. Ecuador - Japan 1
Trots två raka förluster för Ecuador mot Uruguay och Chile så har sydamerikanerna fortfarande chansen att gå till slutspel då övriga resultat gått deras väg. Men då krävs först och främst tre poäng mot Japan. Asiaterna hämtade sig efter 0-4 mot Chile och hade ledningen två gånger om mot Uruguay där de till slut fick med sig en pinne. Ändå ska tvåmålsskytten Koji Miyoshi och hans lagkamrater, som består av 16 landslagsdebutanter, ses som underdogs här. Ecuador, med Enner Valencia och Antonio Valencia i spetsen, är i grunden tyngre än sina orutinerade motståndare där de flesta är hämtade från den inhemska japanska ligan. I skrivande stund är det jättevärde på ettan då det svenska folket streckat upp samurajerna till felaktiga favoriter. Här vi en mycket fin spik att plocka.


8. Tunisien - Angola X
Kupongen avslutas med Afrikanska Mästerskapen och en storfavorit i Tunisien. Åtminstone om vi ser till streckningen. Visserligen gjorde “Örnarna av Karthago” ett rätt fint VM i fjol och har en vass spjutspets i Wahbi Khazri, men här blir de alldeles för betrodda och streckas just nu över sjuka 80 procent. Angola har nämligen under serben Srdan Vasiljevic blivit ett svårslaget kollektiv. I sina senaste åtta landskamper har de bara släppt in tre mål och dessutom bara förlorat en av de senaste fyra inbördes mötena mot Tunisien. Den här matchen har alla förutsättningar att bli en tät fajt. Det vore tjänstefel att inte helgardera och hoppas på favoritfall.


Kupongens kassaskåp


Spikkrysset! (Frankrike U21 - Rumänien U21)
Aldrig förr har ett spikkryss rekats som kupongens kassaskåp. Men när vi har ett kryss som spelbolagen just nu värderar till 1,75 och som i skrivande stund streckas under 30 procent så finns det ingen anledning att inte göra det. Sällan får man bättre värde på en Topptipskupong.


Varningens finger!


Angola
Angola har blivit otroligt undervärderade i denna öppningsmatch mot Tunisien. Laget består inte av några stora stjärnor men det solida kollektivet kan räcka långt. Både krysset och tvåan ger fint korsdrag bland kupongerna.


144 rader
1. Sverige - Kanada x2
2. GAIS - Degerfors x2
3. Öster - Varberg 1x
4. Frankrike - Rumänien X
5. Kroatien - England 1x2
6. Chile - Uruguay x2
7. Ecuador - Japan 1
8. Tunisien - Angola 1x2

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto