Topptipset mån 29/7

Publicerad på 29 Jul 2019 - 11:27

Tipsexperten

Tipsexperten

29 Jul 2019 - 11:27

Måndagens upplaga av Topptipset bjuder på en mix baserad på sex olika länder. Från Sverige hämtas tre matcher och två av dessa är allsvenska strider på den undre halvan. Flest blågula blickar riktas mot Borås där både Jimmy Thelin och Magnus Pehrsson riskerar att hänga löst. Åtta rätt är målet.

Spelstopp: 18.59

1. Elfsborg - Kalmar FF 1
Rasmus Elm, Viktor Elm, Papa Diouf, Piotr Johansson, Johan Stenmark, Herman Hallberg, Gbenga Arokoyo, Filip Sachpekidis, Emin Nouri. Det skulle kunna vara Kalmars startspelare som rabblas upp men det är tvärtom. Dessa nio herrar är utanför truppen, Magnus Pehrsson har en välfylld skadestuga och snaran ser ut att dras åt nere i bottenträsket. Elfsborg ligger åtminstone fem poäng ovanför smålänningarna, även om även västgötarna haft en motig säsong såhär långt. På hemmaplan är dock Jimmy Thelins mannar riktigt starka, i årets seriespel är värdarna obesegrade på Borås Arena. Med tanke på att Kalmars trupp är kolossalt kastrerad ska ettan sitta utan snack.

2. Helsingborg - Örebro X
Mot alla odds är Henrik Larsson tillbaka som tränare i Helsingborg. I sin första fight efter comebacken segrade Henkes HIF överraskande med 1-0 borta mot Örebro. Efter skåningarnas fina start under Henkes ledning har nyckelpjäsen Rasmus Jönsson sålts till Thailand och Helsingborg uppträdde väldigt blekt senast mot AIK. Nu kommer Axel Kjäll till Olympia för att utkräva revansch efter förlusten på Behrn Arena. Örebro kommer närmast från en suverän 4-0-kross mot Falkenberg där tremålsskytten Filip Rogic såg ut som en rund miljon. Åtta av de senaste elva inbördes har slutat med delad pott. Vidöppet möte som helst ska bemötas med samtliga tecken.

3. Skiljebo - Enköping 1
I Division 2 Norra Svealand nalkas det derby i Västmanland. På gästernas tränarbänk sitter gamle landslagsliraren Jonny Rödlund och forne djurgårdaren Martin Andersson. Dessvärre finns inte samma klass i spelartruppen, efter en fin vår har Enköping sett oerhört bleka ut. Senaste fyra matcherna har inneburit idel nederlag och inte ett enda gjort mål. Värdarna har ett annat ljud i skällan, Skiljebo SK slog Valbo FF med 4-1 i sin senaste hemmamatch. ESK har inte vunnit en enda bortamatch i år och får nu klara sig utan avstängda duon Willy Wickman och Pontus Lundén. Etta.

4. Aalborg - Silkeborg 1
Trots att danska högstaligan bara nått fram till den tredje omgången så är det lite ängslig stämning över Jylland. Aalborg har inlett Superligan svagt, den bittra torsken mot Lyngby följdes upp med ett snöpligt kryss senast mot Sönderjyske. När det gäller gästerna så har det blivit dubbla 3-0-förluster i upptakten. Nykomlingarna Silkeborg har dock goda minnen av möten med Aalborg, två av de senaste tre inbördes har slutat med seger för SIF. Den stenhårt streckade ettan kräver uppbackning, inte minst i form av tvåan som erbjuder friska vindar i kuponghögen.

5. Rubin Kazan - Terek Groznyj 1
Ryska Premier League har nyligen startat, tredje omgången utspelar sig på Kazan Arena. Värdarna har dubbelvärvat svenskbekantingar. Islänningen Kjartansson, som var utlånad till Hammarby i våras, och ex-blåvita Carl Starfelt bär nu Rubins färger. Hemmalaget har startat serien starkt och kommer närmast från en triumf borta mot Dynamo Moskva där georgiern Mikeltadze blev hjälte på stopptid. Terek Groznyj, som hade ett starkt fjolår, ser inte lika vassa ut denna säsong, senast blev det torsk mot Ural Yeka med hela 3-0. Med tanke på att Rubin lirade oavgjort i hälften av sina matcher förra säsongen bör dock garderingskrysset komma kvickt.

6. Derry City - Waterford 2
I nordirländska Londonderry huserar irländska ligans enda nordirländska förening. Detta Derry City har plockat 40 poäng på 26 omgångar och ligger därmed på den övre halvan i den haltande tabellen. The Candystripes kommer närmast från en 1-0-torsk mot bottengänget Finn Harps. För gästande Waterford slutade senaste matchen med seger, 2-1 slutade kampen där U.C.D lades på rygg. Därmed står The Blues noterade för 27 poäng på 24 kamper. Gästerna har plusstatistik i inbördes möten mot Derry, sex av de senaste tio fighterna har slutat med vinst för Waterford. Till rådande streckning måste pennan fattas från höger.

7. Bielefeld - St. Pauli 1
I universitetsstaden Bielefeld sker en intressant premiär i Zweite Bundesliga. Förra säsongen var dessa klubbar helt jämna, endast målskillnad skiljde till Arminia Bielefelds fördel när säsongen summerades i mittens rike. Värdarna har värvat Joakim Nilsson från Elfsborg för att stärka defensiven och framåt visade Klos/Voglsammer redan förra säsongen att de tillhör seriens bästa anfallspar. St. Pauli har också gjort en blågul förstärkning genom att låna in spjutspetsen Viktor Gyökeres från Brighton. Gästerna trivs inget vidare på resande fot och har bara vunnit en enda match i Bielefeld under 2000-talet. 1X.

8. Lorient - Paris FC 1
Måndagens sista strid hämtas från Stade Yves Allainmat-Le Moustoir. Franska andradivisionen avslutar omgång ett med mötet mellan två av ligans bästa lag från förra säsongen. Lorient slutade sexa i vårens sluttabell efter ett imponerande facit i hemmaspelet, resultatraden i Bretagne var 8-8-3 för "Kummelfiskarnas" del. Besökarna från kärlekens stad landade på fjärde plats förra säsongen tack vare ligans starkaste defensiv. Offensiven som var ett problem då lär inte bli bättre av att supertalangen Wamangituka ser ut att säljas vilken dag som helst. Värdarna har slagit Paris FC i de senaste två hemmamatcherna. Halvgarderingen till vänster är en lämplig avslutning.

Kupongens kassaskåp!
Elfsborg
På denna kniviga kupong finns ingen säker spik med stort spelvärde. Procenten på ettan i match 1 lär stiga men samtidigt lär oddset dyka när avspark närmar sig. Ett Kalmar med nio (!) spelare borta, bland annat ryggraden i form av bröderna Elm, ska inte kunna ta poäng borta mot Elfsborg som är obesegrade hemma.

Varningens finger!
Waterford
Derry och Waterford är två jämna manskap, historiskt sett är det fördel för Waterford. Ändå målas Derry upp som storfavoriter, märkligt nog. Både krysset och tvåan rensar för bra för att inte streckas. Ettan kan slopas med gott samvete.

144 rader
1. Elfsborg - Kalmar FF 1
2. Helsingborg - Örebro 1X2
3. Skiljebo - Enköping 1
4. Aalborg - Silkeborg 1X2
5. Rubin Kazan - Terek G. 1X
6. Derry City - Waterford X2
7. Bielefeld - St. Pauli 1X
8. Lorient - Paris FC 1X

Lämna in ditt Topptipset genom att klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto