Tipsexperten

Topptipset mån 3/6

2 Juni 2019 - 21:53

Veckans första upplaga av Topptipset är i huvudsak blågul, ett flertal derbyn utspelar sig runt om i landet denna måndag. Dessutom ska James Rodríguez och company spela landskamp inför sydamerikanska mästerskapen. 8 rätt ska jobbas in.


Spelstopp: 18.59


1. Öster - Brage 1
Det är Superettan som inleder kupongen med en kamp på Myresjöhus Arena. Östers IF förväntades husera på den övre delen av tabellen men säsongens första tredjedel har varit trög för smålänningarna. ÖIF ligger i bottenträsket trots att de plockat poäng i lejonparten av matcherna, det har blivit på tok för många enpoängare för Järdlers manskap. Fem av tio fighter har slutat oavgjort. Brage ligger på den övre halvan efter en fin vår, dock kommer dalmasarna närmast från en 2-0-torsk mot Jönköpings Södra. Öster spelade 1-1 med bud på mer borta mot Trelleborg förra helgen. Gästerna saknar ordinarie försvararen Pontus Hindrikes som är avstängd. Tvåan saknar värde och lämnas därhän.


2. Nyköping - Forward 1
I Division 1 Norra möts två tabellgrannar i ett hyperviktigt bottenmöte. Talangfabriken BK Forward har haft en blytung vår och endast skrapat ihop fem pinnar på tio matcher. Det har snart gått två månader sedan senaste gången närkingarna vann en fotbollsmatch. BKF ser i princip cementerade ut på nedflyttningsplats. Nyköpings BIS har inte samma krisstämpel på sig, vid seger under måndagen kliver sörmlänningarna upp på säker mark. Bissarna är starka på Rosvalla IP och här har värdarna bara gått på en enda mina under våren. Tänkbar spiketta till godkänd procent.


3. IFK Umeå - Umeå FC Akademi 1
Kupongens första derby går av stapeln i Västerbotten. Umeiterna har lirat nio matcher var inför drabbningen på Vildmannavallen. IFK Umeå har snittat en pinne per match och ligger för närvarande tia i den 14 lag stora serien. Umeå FC ligger åtta och gästernas målskillnad sköt i höjden i onsdagens hemmafajt mot Piteå, 1-7 lär ha svidit ordentligt för tränaren Magnus Henrysson. IFK är riktigt svårspelade på Vildmannavallen, inget lag har släppt in färre mål på sin hemmaplan denna säsong. Å andra sidan har UFC bara en bortaförlust under vårens gång. Här krävs fler än ett streck.


4. Huddinge - Arameisk-Syrianska 2
Division 2 Södra Svealand serverar ett huvudstadsderby. Efter en tredjedel av serien ligger Huddinge IF i mitten av tabellen, HIF tycks ha svårt att hålla ihop sitt spel över 90 minuter. I senaste matchen blev de gulsvarta överkörda av Assyriska IF i första halvlek men repade sig i andra halvlek, då var dock försprånget ointagligt och AIF vann med 4-2. Arameisk-Syrianska hade en trög start på våren men nu är de rödgulrandiga uppe i fyra raka utan nederlag. Närmast kommer gästerna från en stark pinne mot serieledande Haninge. Båda de två senaste inbördes har slutat med seger för Arameisk-Syrianska. Tvåan räcker långt.


5. IFK Malmö - Rosengård 2
Kupongens Skånederby sker i rikets tredje största stad. På tal om att ha en trög start på våren, IFK Malmö inledde Division 2 Västra Götaland med fyra raka torsk. Därefter har kamraterna repat sig rejält och andra halvan av maj innebar tre raka triumfer. Rosengård hade fem raka segrar inför 3-0-förlusten hemma mot serieledande Ängelholm i onsdags. På resande fot är FCR seriens bästa lag. Ingen av dessa klubbar spelar fotboll med säkerhetsbälte, båda klubbarna har gått krysslösa genom hela våren. När krysset dessutom är överstreckat blir det lätt att hugga tag i gaffeln.


6. Newroz - Aspudden 1
Åter till Stockholm och Division 2 Södra Svealand. Ett starkt hemmalag tar emot ett bortadito på Sätra IP. Newroz är verkligen ett gäng som uppträder med två olika ansikten, på bortaplan har det bara blivit en pinne under våren. Men här hemma har Bredängsklubben gjort rent hus och målskillnaden 18-4 på Sätra IP talar för sig själv. Aspudden tillhör den ovanliga skara som faktiskt plockar fler pinnar på resande fot än i hemmaborgen. Förra säsongen var det likadant för båda klubbarna, men Aspudden var ett av få lag som lyckades nypa en pinne borta mot Newroz. Rensartvåan betalar för bra för att lämnas utanför. Måla tvärsöver.


7. Älmeboda/Linneryd - Karlskrona 2
Lottning, fördelning 2-3-11. Håll koll på värdet och strecka därefter.


8. Colombia - Panama 1
Sist men inte minst bjuder Topptipset på ett exotiskt inslag från Estadio El Campín. Värdarna ska trimma sina styrkor inför Copa América. La Tricolor gjorde ett starkt VM-slutspel men fick ge sig i åttondelsfinalen där England segrade i straffläggningen. Panama var som väntat en slagpåse i VM och målskillnaden 2-11 på tre matcher är inget att vara stolt över. Efter äventyret i Ryssland har Panama träningsmatchat mot lag som Venezuela och Honduras, även då har det blivit torsk. Colombia har 4-1-1 i sina landskamper efter VM. James Rodríguez och company inleder sydamerikanska mästerskapen mot Messis Argentina och lär inte vilja komma till den matchen utan att ha slagit svaga Panama. Ohotad etta i Bogotá.


Kupongens kassaskåp!


Colombia
Duván Zapata, Davinson Sánchez, James Rodríguez, Radamel Falcao. Listan kan göras lång. Colombia är ett lag fyllt av högsta klassens lirare. Dessa spelare ska käka Panama till frukost sju dagar i veckan.


Varningens finger!


Aspudden
Det är lätt att stirra sig blind på Newroz hemmaspel och tro att de är en ostoppbar maskin på Sätra IP. Man får inte glömma bort att Aspudden är ett utpräglat bortalag och att de tog poäng borta mot Newroz senast det begav sig. Kupongens enda rimliga rensartecken får inte nonchaleras.


144 rader
1. Öster - Brage 1X
2. Nyköping - Forward 1X
3. IFK Umeå - Umeå FC 1X2
4. Huddinge - Arameisk-S. X2
5. IFK Malmö - Rosengård 12
6. Newroz - Aspudden 1X2
7. Ä./Linneryd - Karlskrona 2
8. Colombia - Panama 1

Spela på Topptipset nu – lämna in din rad här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  Falkenberg - Hammarby
Fotboll - Allsvenskan - Under 3,5 mål
1.63
19:00  IFK Göteborg - Kalmar FF
Fotboll - Allsvenskan - Över 2,5 mål
2.10
19:00  Kwon Soon - Dellien
Tennis - US Open - Kwo -6,5 games
1.60
19:00  Sundsvall - Elfsborg
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.65
20:45  Inter - Lecce
Fotboll - Serie A - Inter + håller nollan
2.02

Livestreaming