Topptipset mån 4/3

Publicerad på 3 Mar 2019 - 23:37

Tipsexperten

Tipsexperten

3 Mar 2019 - 23:37

Veckans första upplaga av Topptipset är en salig blandning dramatik från olika håll i Europa! Måndagskvällen innehåller La Liga-jakt i Spanien, pokaljakt i danska Superligan, derby i England och inte minst gruppfinal i Svenska Cupen mellan Hammarby och Dalkurd. En bra vecka börjar med 8 rätt!


Spelstopp: 18.59


1. Hammarby - Dalkurd X
Vi startar med Svenska Cupen i Sveriges kungliga huvudstad. Det här är den sista och avgörande gruppmatchen. Stockholmarna inledde med att slå Varberg här hemma med 3-0 men sedan blev det ett väldigt svagt 1-1-resultat nere i Skåne mot Eskilsminne. Dalkurd kommer hit efter dubbla trepoängare, först en 2-0-triumf borta mot Eskilsminne och sedan 1-0 hemma mot Varberg. Det här är alltså gruppfinalen och Hammarby måste vinna för att gå vidare, oavgjort resultat är således detsamma som gruppseger för Dalkurd. Både krysset och tvåan betalar i överkant på Tele2 Arena. Hela upp och jobba in skrällen.

2. Varberg - Eskilsminne 1
Från stora Tele2 Arena i Stockholm till lilla Påskbergsvallen i Halland. Här ska gruppens två dänggäng göra upp om att slippa bli jumbo. Hallänningarna har kammat noll hittills medan gästerna står på en pinne inför sista matchen. Dessa klubbar har faktiskt stött på varandra en gång tidigare i dessa sammanhang, 2015 i kvalfinalen till cupen. Den gången vann Varberg på bortaplan. I februari värvade Jocke Persson in den forne U21-landslagsmannen August Strömberg från Gefle till Varbergs bur och han lär behövas efter fjolårets stora läckage bakåt. Hemmalaget har blivit ordentligt understreckade och bör återupprätta sin heder denna måndagsafton. Bra etta.

3. Sheffield Wednesday - Sheffield United 2
Här har vi veckans första derby i England och nu handlar det om klassiska Championship. Värdklubben har plockat 47 pinnar på de första 34 matcherna och befinner sig i mitten av tabellen. Formen är det inget fel på, det blev respass mot Chelsea i FA-cupen men i ligan är Wednesday uppe i sju raka utan förlust. God form är nödvändig inför derbyt, stadsgrannen tillhör nämligen seriens allra bästa lag. United ligger trea efter 34 matcher och har en match i handen tillgodo på de två som innehar PL-platserna, grunden till detta är en stabil defensiv plus en gjuten Billy Sharp som satt 22 baljor redan. Även gästernas form är god, sex raka utan förlust och tre raka triumfer. Utgångstvåa, som ser ut att bjuda på streckvärde, på Hillsborough Stadium!

4. Leganés - Levante 1
I utkanten av Madrid arrangeras en viktig strid mellan två tabellgrannar. Med 25 matcher var under bältet så har båda klubbarna 30 poäng och sju pinnar åt varje håll, ner till strecket och upp till Europaspel, i en något haltande tabell. Hemmalaget har en brutal hemmastatistik och endast en gång på hela säsongen har det blivit nederlag för värdarna på Estadio Municipal de Butarque. Det har snart gått ett halvår sedan Villarreal något turligt fick med sig en uddamålsviktoria efter att Leganés förtjänat mer och bland annat bränt en straff. Real Madrid har fått stryk här och Barcelona har fått stryk här. Gästerna är beskedliga i bortaspelet och den understreckade ettan står stadigt.

5. Midtjylland - Nordsjälland 2
I handbollsstaden Herning bor Danmarks näst bästa fotbollslag. Med 23 spelrundor på nacken har hemmalaget och FC Köpenhamn ett stort försprång gentemot övriga lag i Superligan. Midtjyllands nigerian Paul Onuachu är nu uppe på tredje plats i skytteligan efter dubbla påsar senast och 14 totalt. Hemmalaget kommer från 2-1 borta mot Århus i en fight där både Onuachu och viktige vänsteryttern Dal Hende blev utvisade. Gästerna har god form och är obesegrade efter vinteruppehållet. Även Nordsjälland har stora målskyttar i sin elva, supertalangen Andreas Skov Olsen ligger tvåa i skytteligan med sina 15 baljor och gamle falkenbergaren Godsway Donyoh är uppe i tio strutar. Gästerna betalar extremt bra och är givna på kupongen!

6. Vitória Guimarães - Marítimo 1
Fyra mil nordost om Porto huserar Anders Anderssons gamla klubb. Guimarães gör en jättefin säsong och efter 23 omgångar ligger laget på den övre tredjedelen av tabellen med sina 36 poäng. Framför allt har hemmalaget spelat väldigt disciplinerat och på hemmaplan är Vitória till och med Primeira Ligas allra mest svårforcerade manskap. Endast sex bollar insläppta på Estádio Dom Afonso Henriques under säsongens gång är oerhört imponerande. Gästerna ligger å sin sida nere i botten av serien på grund av sin oförmåga att leverera framåt. 13 gjorda mål på 23 matcher är sämst i klassen. Den här ettan är en äkta spik.

7. Le Havre - Metz 2
Slaget vid Normandie! Den franska andraligan rör sig mot sin sista fjärdedel av säsongen och nu ska agnarna skiljas från vetet. Le Havre befinner sig i ett ingenmansland och bör inte bli indragna i någon form av dramatik under våren. Däremot är Metz dramatiskt bra, Les Grenats toppar Ligue 2 med både poäng och hängmatch tillgodo. Det är framför allt gästernas strålande spel på resande fot som skapat detta guldläge. 8-4-1 och målskillnaden 17-8 är starka papper efter 13 resor. På Stade Océane talar både motivation och klass för att pennan skall fattas från höger sida.

8. Deportivo La Coruña - Alcorcón 1
Europatrippen avrundas hos turkarna i Spanien, de så kallade Turcos vann La Liga år 2000 men befinner sig nu i La Liga 2. Nu pågår dock jakten på en comeback i finrummet. Toppskiktet av andraligan är jättejämnt och Deportivo är i allra högsta grad inblandade i kampen om en av direktbiljetterna uppåt. Bara tre nederlag på hela säsongen innebär att hemmalaget är seriens mest svårslagna gäng. Och här på Estadio Municipal de Riazor har det inte blivit en enda förlust. Alcorcón ligger i mitten av tabellen och ser ut att i bästa fall nå playoff, dock är gästerna väldigt mycket svagare borta än hemma. Dunderetta!

Kupongens kassaskåp!


Deportivo
La Coruña är ruggigt att besöka, ingen klubb har kommit hit och lagt turkarna på rygg den här säsongen. 24 gjorda hemmamål är bäst i ligan. Sex insläppta hemmamål är bäst i ligan. När ett av seriens sämsta bortalag kommer på besök är det bara till att låsa in ettan i kassaskåpet.


Varningens finger!


Nordsjälland
Den fruktade forwardsfirman Donyoh och Skov Olsen kan såra Superligans alla försvar och när Midtjylland saknar en viktig defensiv kugge ska inte ligatvåan vara sådan här megafavorit. Jättefin rensare!


144 rader
1. Hammarby - Dalkurd 1x2
2. Varberg - Eskilsminne 1x
3. Sheffield W. - Sheffield U. x2
4. Leganés - Levante 1x
5. Midtjylland - Nordsjälland 1x2
6. Guimarães - Marítimo 1
7. Le Havre - Metz x2
8. Deportivo - Alcorcón 1

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto