Topptipset ons 11/9

Publicerad på 11 Sep 2019 - 10:12

Tipsexperten

Tipsexperten

11 Sep 2019 - 10:12

Onsdagens Topptips bjussar på damernas Champions League och MLS för hela slanten. Det ser ut att bli riktigt fint värde i Skottland och återigen är det läge att gå emot Zlatan. Mot åtta friska!

Spelstopp: 18.44

Spela på Topptipset - klicka här!

1. Kopparbergs/Göteborg - Bayern München 2
Den gamle mittfältshårdingen Marcus Lantz bytte Örgryte IS mot Kopparbergs/Göteborg och herr- mot damfotboll. Västkustlaget ligger som förväntat med i toppskiktet av Damallsvenskan och ska så göra med en trupp bestående av spelare som Roddar, Rubensson och Zigiotti. Framförallt är de starka hemma i Göteborg där de inte förlorat en match på över ett år. Här blir det dock ruggigt tufft när världslaget Bayern München gästar som bland annat har sex tyska landslagsspelare i truppen. Tvåan är en given utgång, men en gardering med hjärtat behöver inte vara fel här. Kopparbergs/Göteborg är hemmastarka och tyskorna behöver inte gå för vinst i detta första möte.

2. Piteå IF - Bröndby 1
Vi förflyttar oss en bra bit norrut till Damallsvenskans regerande mästare Piteå. Norrländskorna har det dock betydligt tuffare i år och har nu inte vunnit på fem raka matcher. Framförallt beror det på att de inte fått in bollen, defensivt har Piteå varit fortsatt stabila med en skicklig grundstomme. Bröndby gick rent i ligan i fjol och vann guldet enkelt. Den danska ligan håller dock inte samma kvalitet som vår svenska. Denna säsong har Bröndby dessutom redan förlorat två av sex matcher och ser inte lika vassa ut. 1X ramar in detta möte bra.

3. Juventus - FC Barcelona 2
Barcelona visade i ligapremiären mot Kosovare Asllanis Tacon (Real Madrid) att de är ett av världens bästa klubblag. Barca, med fixstjärnorna Hermoso och Mertens i spetsen, visade ingen pardon och vann med förkrossande 9-1. Tuffare nu borta mot Juventus, men “Den gamla damen” håller inte samma klass som sina manliga klubbkamrater och är helt klart underdogs i detta dubbelmöte. Barcelona tog sig hela vägen till CL-final i fjol och ska ha goda chanser på en repris. Tvåan är mycket stark här.

4. Hibernian - Slavia Prag 2
I Glasgow ska lillasystrarna bakom de regerande mästarna Glasgow City testa på Europaspel. Hibernian prenumererar på andraplatsen i den rätt mediokra skotska ligan och utanför landets gränser har laget inga meriter alls, förutom klara förluster mot storlag. De tjeckiska mästarna Slavia Prag är betydligt tyngre och har betydligt mer erfarenhet från denna typ av dubbelmöten. I fjol slog de till exempel ut Rosengård i Champions League. Trots det streckas tvåan just nu extremt lågt och är en dunderspik hela vägen upp mot 65 procent.

5. New York City - Toronto 1
Vi tar segelbåten med Greta över Atlanten till MLS. New York City, med Anton Tinnerholm i laget, är inne i en formtopp med fem raka ligasegrar. Det gör att det bara är Los Angeles FC som tagit fler poäng sammanlagt i hela MLS. Någon självklar vinst ska New York-borna dock knappast räkna med när svårslagna Toronto flyger in. Båda lagen har frågetecken på en hel del spelare som varit på landslagsuppdrag. För City är det tveksamt om viktiga backen Alexander Callens kommer till spel och Toronto kommer förutom en drös tveksamma landslagslirare helt säkert vara utan avstängda mittbacken Eriq Zavaleta. Toronto vann det här mötet hemma i våras med hela 4-0. Andra förutsättningar nu. Ettan plockas först, men gardera gärna.

6. Houston - Minnesota 1
Det skiljer 14 poäng mellan dessa lag till Minnesotas fördel. Houston är inne i en riktigt tung period med sex torsk och ett kryss på de sju senaste medan den gamla svenska kolonin Minnesota trummar på bra och tog en ruggigt imponerande bortaseger mot de suveräna serieledarna LA FC senast. Given tvåa? Nej. Hemma i Texas presterar Houston som bäst och har faktiskt bara förlorat tre av fjorton matcher under säsongen. Hemmalaget ska vara favorit här och när ettan då streckas ner till underdogs så är det en given utgång. Större system garderar dock upp snabbt.

7. Colorado - LA Galaxy 1
Zlatan kan mycket väl missa slutspel med sitt Galaxy för andra säsongen på raken då laget just nu ligger utanför slutspelsplats efter tre raka utan vinst. Det mesta kretsar kring vår store svensk som ligger bakom i stort sett allt offensivt. Tyvärr håller inte resten av laget samma klass där framför allt försvaret är för slappt. Det visar inte minst åtta insläppta bollar på de tre senaste matcherna. Colorado har inget med slutspelsplatserna att göra, men kommer från två starka 2-0-segrar mot topplagen Seattle och New York Red Bulls. Som vanligt blir Galaxy överstreckade och här är det riktigt fint värde på ettan. Colorado vet hur man vinner mot Zlatan då de tog alla tre pinnarna när lagen möttes i Los Angeles. Ettan är en tänkbar spik. 


8. Real Salt Lake - San Jose
I Sandy, en förort till Salt Lake City, avslutar vi kupongen med en riktigt viktig match i jakten på slutspel. Bägge dessa lag krigar precis ovanför strecket, en respektive två poäng före jagande LA Galaxy. Mange Erikssons San Jose kommer från två fina segrar där Eriksson också blev målskytt senast i 3-0-vinsten mot Orlando. Båda dessa viktorior kom dock på hemmaplan där västkustlaget är betydligt mer pålitliga. Framför hemmafansen på Rio Tinto Stadium har Salt Lake fina 31 poäng på 14 matcher och ska vara favoriter här. Här saknar man dock sin stora stjärna Albert Rusnak. Mycket svårtippat och helgardering är inte fel om det finns resurser.

Kupongens kassaskåp!
Barcelona
Låt er inte luras av namnet Juventus när det vankas damfotboll. Visserligen är de svartvita ett av italiens bästa lag, men mot världslaget Barcelona har italienskorna inte mycket att sätta emot. Tvåan är gjuten.

Varningens finger!
Kopparbergs/Göteborg
Det blir givetvis otroligt tufft för Kopparbergs/Göteborg att störa Bayern München i detta dubbelmöte. Hemma på Gamla Ullevi ska det dock inte vara omöjligt. Marcus Lantz har en hel del kvalitet i laget som inte är lätta att tas med på västkusten. På en kupong med få skrällchanser är detta bästa alternativet till de stora pengarna.

144 rader
1. Kopparbergs/G. - Bayern M. 1x2
2. Piteå IF - Bröndby 1x
3. Juventus - Barcelona 2
4. Hibernian - Slavia Prag 2
5. New York City - Toronto 12
6. Houston - Minnesota 12
7. Colorado - LA Galaxy 1x
8. Salt Lake - San Jose 1x2

Spela på Topptipset - klicka här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto