Tipsexperten

Topptipset ons 12/6

12 Juni 2019 - 07:22

Vi har ett speciellt Topptips denna onsdag då kupongen sträcker sig över flera dagar, ända till söndag då Sverige spelar sin andra match i VM mot Thailand. Det är rakt igenom damernas världsmästerskap i fokus och en rad stora favoriter målas upp. Det kan helt klart vara läge att dra ner på systemstorleken och krydda på med radinsatserna istället. Här är analysen!

Spelstopp: 20.59

1. Sverige - Thailand 1
Det blev ingen direkt överkörning i premiären mot Chile, men visst vann svenskorna tämligen rättvist med 2-0. Inhopparen Madelen Janogy avslutade med ett solomål och såg pigg ut. Där har Gerhardsson lite sparkapital. Thailand är rankade 34:a i världen och är precis som Chile ett kortvuxet lag. De ska inte ha något att sätta emot Sverige här vare sig i fysik eller spelkvalitet och fick stryk med 0-13 (!) i öppningsmatchen mot USA. Ettan streckas givetvis stenhårt, men det kan inte hjälpas. Spik.

2. Frankrike - Norge 1
Tidig gruppfinal i Grupp A där både värdnationen Frankrike och Norge vann komfortabelt i sina premiärmatcher. Les Bleues körde över Sydkorea med 4-0 efter att Van Dijk-kopian Wendie Renard stångat in två hörnor. Norge körde i sin tur över Nigeria med 3-0. Truppmässigt är lusekoftorna dock en bit efter här, särskilt när Ada Hegerberg fattas. Frankrike har en stomme från världens bästa klubblag, Lyon, och har betydligt mer spets. Här ser de dessutom ut att bli streckade lite lågt. Ettan som utgång.

3. Australien - Brasilien 1
Australien förlorade oväntat mot Italien i inledningsmatchern med 1-2. Ingen kul start för världssexan och nu krävs det revansch mot Brasilien för att inte fortsatt VM-spel ska vara i fara. Det ska det finnas hyfsade chanser till då sydamerikanskorna inte håller riktigt samma klass som förr om åren, även om det blev en enkel vinst mot usla Jamaica i premiären. Legendariska Marta, med sina över 100 landslagsmål, är ytterst tveksam till spel på grund av skada. Det ser i skrivande stund ut att bli rätt bra värde på ettan. Strecka från vänster och gardera efter plånbok.

4. Sydafrika - Kina 2
Sydafrika stod för en heroisk insats i sin första match mot Spanien där de faktiskt ledde med 1-0 en bra bit in på andra halvlek. Det kunde blivit en av VM-historiens största skrällar. Men två straffar emot och en utvisning på Nothando Vilakazi förstörde festen och det slutade med 1-3 i baken. Kina pressade stornationen Tyskland och förlorade knappt med 0-1. Mot Sydafrika ska de vara klara favoriter med en betydligt starkare trupp. En fingervisning är världsrankingen där Kina ligger hela 33 placeringar före motståndet här. Tvåan först.

5. Japan - Skottland 1
Japan stod för en stor missräkning i sin öppningsmatch mot Argentina. Världsmästarna från 2011 lyckades inte gneta sig igenom den framställda bussen på hela matchen och fick nöja sig med 0-0. Nu krävs det absolut en uppryckning då svårighetsgraden höjs ett snäpp. Skottland stod för en bra insats i derbyt mot starka England och förlorade med uddamålet, 1-2. Det finns ett par namn med goda kvaliteter och erfarenheter från den svenska högstaligan i truppen bland annat. Givetvis ska Japan gälla som favoriter, men på en kupong med få skrällchanser är det här en match att gardera.

6. England - Argentina 1
Englands damfotboll har gått framåt stadigt det senaste decenniet och är numera rankat topp 3 i världen. Förbundskaptenen Phil Neville har mängder av klasspelare i truppen och The Lionesses ska definitivt ses som en av guldkandidaterna i detta mästerskap. Att Argentina, som tog sin första VM-poäng någonsin mot Japan, ska kunna stå på huvudet mot ett ännu bättre lag känns smått otroligt. Ettan är mycket säker.

7. Nederländerna - Kamerun 1
De regerande Europamästarna Nederländerna har gått urstarkt de senaste åren och visst ska de orangea ha toppchans mot en nation som Kamerun. Barca-stjärnan Lieke Martens och hennes lagkamrater hade dock svårt att luckra upp ett defensivt inriktat Nya Zeeland i den första omgången, där de lyckades avgöra först på stopptid. Kamerun förlorade som väntat premiären mot Kanada, men bara med 0-1, och afrikanerna lär fortsätta ligga lågt mot de regerande Europamästarna. Kan man lyckas parkera bussen i 90 minuter? Tveksamt, men inte omöjligt.

8. Kanada - Nya Zeeland X
Kanada fortsätter med sitt stabila försvarsspel. Efter vinsten mot Kamerun har landet nu nio raka landslagsmatcher med vinst och totalt bara ett enda insläppt mål. Världsfemman ska nu försöka ta sig igenom ett annat starkt försvar i form av Nya Zeeland. Ö-nationen gjorde en riktig kämpainsats mot Nederländerna och var en ribbträff i från ett ledningsmål men fick istället kapitulera på stopptid. Här är det kollektivet först och sånt vet vi kan räcka långt. Krysset ska absolut med på kupongen i vad som borde bli en målsnål historia.

Kupongens kassaskåp!
Sverige
Premiären är avklarad och nu ska ännu en lågt rankad nation stökas av. Thailand förlorade med 0-13 mot USA i tisdags och är helt akterseglade här.

Varningens finger!
Skottland
Japan har tappat i slagstyrka sedan VM-guldet 2011. Asiaterna var otroligt ineffektiva mot ett svagt Argentina och lyckades inte skapa särskilt många klara målchanser. Skottland visade mot England att man kan stå upp mot de bästa. Skrälltvåan åker med tidigt.

144 rader
1. Sverige - Thailand 1
2. Frankrike - Norge 1x
3. Australien - Brasilien 1x2
4. Sydafrika - Kina x2
5. Japan - Skottland 1x2
6. England - Argentina 1
7. Nederländerna - Kamerun 1x
8. Kanada - Nya Zeeland 1x


Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se

Senaste Bloggar

Sveriges Bästa Oddsbonusar

Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  IFK Göteborg - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - BLGM - ja
1.83
15:00  Albot - Lajovic
Tennis - ATP Basel - Albot
1.73
21:00  Tottenham - FK Crvena zvezda
Fotboll - Champions League - TOT under 2,5 mål
1.80
  Rekatochklart Poolspel
19:00  Topptipset Tips Måndag 21/10
Insats: 144 kr - Tipsexperten

Livestreaming