Topptipset ons 14/8

Publicerad på 14 Aug 2019 - 09:34

Tipsexperten

Tipsexperten

14 Aug 2019 - 09:34

Europeiska Supercupen mellan Liverpool och Chelsea inleder en kupong som annars präglas av matcher från Damallsvenskan och Eliteserien. Här hemma är flera av topplagen bakom Rosengård i farten. Där hittas också kupongens två spikar medan det i Norge är betydligt mer svårtippat. Förutsättningarna till hög utdelning finns men då gäller det att fälla lag som Eskilstuna och Bodö/Glimt. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18.59

1. Liverpool - Chelsea 1
Två lag med vitt skilda premiärer i Premier League ställs mot varandra i den europeiska Supercupen. Liverpool vann som väntat enkelt hemma mot Norwich (4-1). Chelsea åkte däremot på en rejäl käftsmäll på Old Trafford. 0-4 i baken för Frank Lampards gäng blev det i Manchester. Resultatet till trots, stundtals fanns det fina offensiva tendenser och Londongänget borde tagit ledningen. Defensiven ser dock direkt svag ut och där krävs en snabb comeback från Rüdiger. Kurt Zouma var nämligen under all kritik mot United. Svår uppgift för Chelsea här men med tanke på att matchen spelas på neutral plan i Istanbul och att Pool haft problem med de blåklädda ska åtminstone inte ett oavgjort resultat uteslutas. 1X blir lösningen.

2. Eskilstuna - Djurgården 2
På Tunavallen ska två lag från de nedre regionerna av Damallsvenskan mäta sina krafter. Djurgården har varit en stor besvikelse hittills med tanke på truppen som finns att tillgå. Med spelare som Olivia Schough, Mia Jalkerud och Petronella Ekroth ska givetvis Blåränderna återfinnas högre upp i tabellen. Eskilstuna har lyft sig efter uppehållet men kommer nu närmast från två förluster. Här får de gälla som knappa favoriter men det befogar inte en streckning på omkring 65 procent på ettan. Tvåan måste med till låg procent!

3. KIF Örebro - Kopparbergs/Göteborg 2
Från Sörmland till Närke och en annan arena som det spelas allsvensk fotboll på både på herr- och damsidan, Behrn Arena. I Damallsvenskan gör nykomlingarna från Örebro en strålande säsong så här långt. Det beror till stor del på ett lysande försvarsspel. Framåt saknas dock en frekvent målskytt, men kanske kan det finska nyförvärvet Heidi Kollanen vara lösningen. Hon satte avgörande 1-0 mot Piteå senast. Här lär det ändå bli ytterst tufft för hemmalaget mot ett starkt Kopparbergs/Göteborg. Hos gästerna kryllar det av vassa namn och inte minst målskyttar. Rebecka Blomqvist och Pauline Hammarlund har tryckt in 17 mål tillsammans. Den duon blir troligen tungan på vågen på Behrn Arena. Fin värdetvåa.

4. Kristianstad - Växjö 1
Fem av Växjös tolv mål den här säsongen har landslagsstjärnan Anna Anvegård stått för. Fler i den svarta tröjan blir det dock inte. VM-bronsmedaljören blev i måndags klar för serieledande Rosengård, ett enormt tapp för småländskorna. Den fina poängskörd de visat upp på slutet lär således avta abrupt. Allt annat än en förlust på Kristianstad Fotbollsarena skulle förvåna för här är hemmalaget riktigt vassa. Raden 3-2-1 talar sitt tydliga språk, något ett Växjö som släppt in 14 mål på sex bortamatcher kommer få känna på. Kupongens bank!

5. Piteå - Vittsjö 1
LF Arena är nästa anhalt där fjolårets sensationella vinnare Piteå håller till. Som väntat har de dock inte kunnat upprepa succén utan återfinns på en mittenplacering i tabellen. Istället är det Vittsjö som är säsongens stora utropstecken med sin andraplats. Gästerna från Hässleholm har gått från klarhet till klarhet och har 10-0 på sina fyra senaste matcher. 22-åriga Michelle De Jongh har följt upp den starka fjolårssäsongen och varit lysande. Därutöver har försvarsspelet varit seriens bästa med ynka sju insläppta på sju matcher. I Norrbotten får Vittsjö finna sig i att slå ur underläge mot ett hemmastarkt Piteå, men här bör ettan backas upp tidigt.

6. Kristiansund - Bodö/Glimt 1
Vi avslutar med tre kamper i Norge och först ut har vi ett västkustmöte även om det skiljer hela 90 mil mellan städerna. Bodö har varit ett lindansargäng mellan Eliteserien och OBOS-ligaen flera säsonger. Nu gör dock klubben från norr en magnifik säsong. Vinst här innebär serieledning. Svenske doldisen Amor Layouni har gått i bräschen med nio mål så här långt och är en av flera spelare som överträffat sig själva under säsongen. Känslan är dock att en formsvacka lär komma inom kort. Här blir det inte lätt mot ett Kristiansund som ytterst sällan förlorar inför hemmafansen. Endast en förlust har noterats på de mörkblåas tolv senaste ligamatcher på Kristiansund Stadion. Fint värde på 1X här.

7. Stabaek - Vålerengen X
Från väst till den norska huvudstaden och ett derby från Baerum. Stabaek rattas av ingen mindre än Jan Jönsson som är tillbaka efter att ha lett klubben till guld 2008. Då anfördes “De Blåa” av en viss Daniel Nannskog som är bästa målskytt genom tiderna i Stabaek. Efter att Franck Boli lämnat för spel i Ferencváros är just en pålitlig målskytt lagets stora problem och den stora anledningen till att degraderingen ligger farligt nära. Mot ett notoriskt ojämnt Vålerengen ska ändå Stabaek ha duglig chans att ta poäng. Gästerna slår topplaget Bodö/Glimt med 6-0 ena veckan för att torska mot jumbon Strömsgodset den andra. Ni hör själva, här krävs alla tecken.

8. Viking - Sarpsborg 2
Tillbaka till västkusten och Stavanger där Viking håller till. Den klassiska klubben är faktiskt nykomlingar i Eliteserien men har stått för en fullt godkänd säsong så här långt. Formen är dock illavarslande, tre raka förluster och nio insläppta. Detsamma gäller Sarpsborg som gått ner sig totalt efter ett antal starka år. Gästerna är faktiskt nästjumbo efter svaga 14 poäng på 16 matcher. Kunnandet är dock högt vilket de inte minst visade förra säsongen. Oviss historia men värdet finns till höger. Utgå där även om fler tecken är att föredra.

Kupongens kassaskåp
Kristianstad
Växjö ser väldigt svaga ut efter att Anvegård lämnat de småländska skogarna. Kristianstad besitter en klart högre nivå och är hemmastarka. Säker etta i Skåne.

Varningens finger!
Djurgården
Blåränderna gästade Tunavallen i cupen i mars. Då slutade det med seger för Djurgården. Ytterligare en bortatriumf ska inte alls betraktas som otänkbart. Till denna låga procent måste tvåan synas i match 2.

144 rader
1. Liverpool - Chelsea 1x
2. Eskilstuna - Djurgården 1x2
3. KIF Örebro - Kopp/Göteborg 2
4. Kristianstad - Växjö 1
5. Piteå - Vittsjö 12
6. Kristiansund - Bodö/Glimt 1x
7. Stabaek - Vålerengen 1x2
8. Viking - Sarpsborg 12

Spela på Topptipset – klicka här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto