Topptipset ons 19/6

Publicerad på 19 Jun 2019 - 02:33

Tipsexperten

Tipsexperten

19 Jun 2019 - 02:33

Tre mästerskaps ska avhandlas denna lill-lördag – Dam-VM, Copa América och U21-EM! I Sydamerika kan mycket väl två storfavoriter stöta på problem. Två bataljer från den svenska scenen ska även avhandlas där bland annat Joakim Perssons succégäng kommer till spel på Stadsparksvallen. Mot 8 rätt!


Spelstopp: 18.29


1. Jönköpings Södra - Varberg 1
Ingen lär ha missat succén Varberg BoIS stått för i Superettan? Trots att truppen är ung och rätt orutinerad på den här nivån har Joakim Persson förvandlat Varberg till ett topplag och för stunden luktar det onekligen Allsvenskan kring hallänningarna. Varberg är dock segerlösa i deras två senaste bortamatcher och på härliga Stadsparksvallen känns mötet med Jönköpings Södra väldigt ovisst. Brännans J-Södra har ett stabilt grundspel samtidigt som Hamidovic gör offensiven väldigt fruktad. Noterbart är även att J-Södra endast kammat noll i en hemmamatch sedan augusti förra året. Streckas ettan som underdog är det en intressant utgång.


2. Japan D - England D 2
I Dam-VM fick “de japanska samurajerna” bara 0-0 i premiären mot ett blekt Argentina. Något som var en grov missräkning. Japan revanscherade sig dock i den andra omgången mot Skottland och nu talar allt för att asiaterna tar sig till slutspel. För att sluta tvåa i gruppen krävs en poäng i den sista omgången på Stade de Nice. Phil Nevilles England har varit det bästa laget i gruppen och britterna står också fullt välförtjänt på full pott. Tvåan är en given utgång på den franska rivieran men då ett oavgjort resultat ser ut att gynna båda parter är inte alls krysset fel plocka med.


3. Skottland D - Argentina D 1
Britterna står på noll poäng i gruppen, trots två relativt habila insatser mot både Japan och England där Skottland förlorat med uddamålet. Trots detta finns det fortfarande en minimal chans att bli bland de bästa treorna, men då krävs det tre poäng mot Argentina. Något Skottland bör kunna lösa. De blåvita sydamerikanerna håller väldigt låg nivå på damsidan och faktum är att Argentina bland annat rankas sämre än Thailand på FIFA:s världsranking. Trolig etta på Parc des Princes!


4. Argentina - Paraguay 2
Vidare till Sydamerika och Mineirão där den andra omgången av Copa América går av stapeln! Messis Argentina fortsätter att hacka och det blev förlust i öppningsmatchen mot Colombia med 0-2. Trots stort bollinnehav hade Messi, Agüero, Di María med flera svårt att komma till farliga lägen. Ska det bli något slutspel för “La Albiceleste” krävs en kraftig uppryckning. Paraguay såg ut att få med sig tre poäng ifrån öppningsmatchen men Qatar visade upp fin moral och hämtade upp 0-2 till 2-2. Paragayuanerna är spelare för spelare kalibern sämre än Argentina men här görs ettan till en alldeles för stor favorit. Plocka med skrällen!


5. Colombia - Qatar X
I samma grupp ställs Colombia mot Qatar på Morumbí i São Paulo. Colombia fick en perfekt start på turneringen då Argentina besegrades med 2-0 efter mål från Roger Martínez och Duván. Mot Qatar kommer det bli en helt annan matchbild och kommer “oljenationen” upp i samma nivå som mot Paraguay ska inte alls asiaterna räknas bort. Qatar är regerande asiatiska mästare och i matchen mot Paraguay var det faktiskt Qatar som uppträdde som det bättre laget. Räkna inte bort Almoez Ali, Hassan Al-Haydos och gubbarna! Strecka på och håll tummarna för dunderskrällen!


6. Spanien U21 - Belgien U21 1
I Italien spelas U21-EM och eftersom det bara är ett lag som tar sig vidare från gruppen ser det onekligen tungt ut för Spanien och Belgien som kammade noll i respektive öppningsmatch. Spanjorerna visade dock upp stor potential i 1-3 förlusten mot värdnationen Italien i Bologna, inte minst Real Madrids Dani Ceballos som såg hur fin ut som helst. Belgiens har inte samma kunnande i truppen och förlusten mot Polen var inget som imponerade. Detta var “The Young Devils” tredje raka förlust. Under 65 procent är det läge att backa spanjorerna på Mapei Stadium!


7. Italien U21 - Polen U21 1
Fotbollsfeber råder på stöveln. “Le Azzurre” har tagit sig till slutspel i Dam-VM samtidigt som “Azzurrini” på ett övertygande sätt vann med 3-1 mot Spanien i den första omgången av U21-EM. Till stor del tack vare Chiesas briljans. Italiens U21-landslag håller ruggigt hög kvalité med en trupp som består av flera spelare som är etablerat sig i seniortruppen. Bland annat Barella, Pellegrini och Chiesa. Polackerna har inte samma kunnande och trots triumfen mot Belgien lär de rödvita få det väldigt tufft i Bologna. Ettan spikas av!


8. Kristianstad - Torns IF 2
Sista anhalten är Kristianstads Fotbollsarena där en match från Division 1 Södra ska avhandlas. Kristianstads FC har efter den bedrövliga inledningen höjt sig rejält. De orangefärgade har dock fortsatt släppt in flest mål i serien och har även sämst målskillnad (-12). Torns IF, som tränas av Richard Ringhov, besitter ett högre kunnande och trots bortaplan ska Lund-laget gälla som knappa favoriter på Kristianstads Fotbollsarena. Streckas tvåan som underdog är det givet att utgå från höger.


Kupongens kassaskåp!


Italien
“Azzurrini” har ett väldigt stjärnspäckat lag och triumfen mot medaljkandidaten Spanien var oerhört meriterande. Polen är på pappret en mer tacksam motståndare och kommer Chiesa & Co upp i samma nivå som spanjorerna blir det en ny hemmaseger i Bologna!


Varningens finger!


Paraguay
Det vill sig inte för Messi i landslaget. Paraguay är såklart kalibern sämre men de rödvita besegrade faktiskt Argentina i det senaste VM-kvalet, då på bortagräs med 1-0. Räkna med en jämn fajt!


144 rader
1. J-Södra - Varberg 1x
2. Japan - England x2
3. Skottland - Argentina 1x
4. Argentina - Paraguay 1x2
5. Colombia - Qatar 1x2
6. Spanien - Belgien 1
7. Italien - Polen 1
8. Kristianstad - Torn x2

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto