Topptipset ons 29/5

Publicerad på 28 Maj 2019 - 20:38

Tipsexperten

Tipsexperten

28 Maj 2019 - 20:38

Under onsdagen går Europa League-finalen av stapeln i Baku och givetvis finns den med på kvällens Topptips. Vilken Londonklubb avslutar säsongen med en titel? Finalen i Azerbajdzjan kompletteras med svensk fotboll från Division 1 och 2. Mot 8 rätt!


Spelstopp: 18.59


1. Chelsea - Arsenal X
Oviss final väntar i Baku där Mkhitaryan inte kommer till spel eftersom armeniern inte kommer in i landet. Ett stort fiasko bara det givetvis. Chelsea och Arsenal har hållit jämna steg under säsongen och det skiljde bara två poäng mellan Londonklubbarna i Premier League den här säsongen. The Blues slutade trea medan The Gunners fick nöja sig med en sjätteplats, vilket betyder att Unai Emerys mannar måste vinna den här finalen ifall det ska bli spel i Champions League kommande säsong. Utöver Mkhitaryan saknar Arsenal Holding, Ramsey och Bellerín medan Maurizio Sarri har Rüdiger på skadelistan. Det sätts även ett frågetecken på motorn Kanté. Ettan ska dock ses som mest trolig men det är knappt. Börja med krysset.


2. Rynninge - Carlstad 1
Vi förflyttar oss till Örebro och Grenadjärvallen för spel i Division 1 Norra. Rynninge har ekonomiska bekymmer och de blåvita örebroarna går trögt i norrettan. Hemma på Grenadjärvallen är dock Rynninge generellt sett stabila och brassen Anderson, som nätat i de två senaste matcherna, kan ställa till oreda för alla lag i serien. Hemmalaget saknar dock både Henrik Hultberg och Linus Jansson på grund av avstängningar. Carlstad United ska vara kalibern bättre men 1-0 segern senast mot jumbon Boden, där segermålet gjordes i slutskedet av matchen, var inte direkt något styrkebesked. Här blir United för stora favoriter. Måla på!


3. Forward - Akropolis 2
BK Forward är ett annat Örebro-lag som går rätt trögt i norrettan. De gulsvarta från Närke har endast vunnit en match efter nio omgångar vilket givetvis inte är acceptabelt. Forward löste dock en stark poäng senast borta mot topplaget Sollentuna där Josef Ibrahim kvitterade till 1-1 från straffpunkten i den 94:e minuten. Akropolis är obesegrade efter nio omgångar och Solna-laget har ett anfallsspel som definitivt håller Superettan-klass. Tvåan ska hållas som väldigt trolig men då Akropolis streckas hårt bör är det inte fel att pilla med en gardering. X2 föreslås.


4. Ljungskile - Utsikten 1
I Uddevalla väntar en tuff uppgift för serieledarna Utsiktens BK i Division 1 Södra. Ljungskile har på pappret ett slagkraftigt lag som besitter en hög högstanivå. De grönklädda har gryende form med två raka segrar och ska gälla som favoriter i den här bataljen. Stefan Rehns Utsikten går förvisso starkt men på Uddevalla Arena brukar Göteborgs-laget ha det svårt. Förra säsongen torskade Stefan Rehns mannar med hela 0-4 mot Ljungskile. Trolig och spelvärd etta som spikas av!


5. Värnamo - Torns IF 2
IFK Värnamo fick in en hel del kompetenta spelare från Sydamerika i somras och de blåvita avslutade Superettan riktigt starkt förra säsongen. Men trots detta blev det degradering för Värnamo som nu även haft en tung vår i söderettan. Klubben har dock fått behålla en hel del brassar inför den här säsongen, bland annat Paulo Marcelo som redan noterats för sex fullträffar i ligan. Torns IF har haft en betydligt mer lyckad vårsäsong men Värnamo har stor potential och det här mötet ska hållas som ovisst på Finnvedsvallen. Gaffeln (etta-tvåa) känns som en klok utgång.


6. FC Trollhättan - Lindome X
Nykomlingsmöte på Edsborgs IP. FC Trollhättan imponerar och tog en meriterande poäng borta mot topplaget Skövde i den förra omgången. De rödsvarta är obesegrade i sex raka matcher och Häcken-fostrade Robert Lipovac har noterats för fem mål på sina fyra senaste framträdanden. Nu när Lindome gästar Edsborgs IP förväntas det bli jämnt. De vitsvartrandiga har inte riktigt lika övertygande dagsform men blott två förluster efter nio omgångar är givetvis starka papper. Utgå från mitten men se till att kombinera tidigt med både ettan och tvåan.


7. Gauthiod - Stenungsunds IF 1
Toppmöte i Division 2 Norra Götaland på Lunnevi IP. Gauthiod och Jacob Berg öser in mål i hemmaborgen och Grästorp-gänget är det enda laget i serien som fortfarande är obesegrade. På Gauthiods fem hemmamatcher har Berg & Co gjort 26 (!) mål! Stenungsund har gjort en fin vår och ska inte alls underskattas i det här mötet. Gästerna har dock haft svårt för Gauthiod de senaste åren och streckas ettan runt 50 procent på Lunnevi IP är det en tänkbar spik.


8. Hudiksvalls FF - Valbo FF 1
Vi avslutar i Hälsingland på Glysis där Hudiksvalls FF plockat tio av tolv möjliga poäng. “HUFF” återfinns på fjärde plats i tabellen och trots att målvakten Niclas Larsson varit skadad hela säsongen har reservkeepern Simon Elgh endast släppt åtta bollar förbi sig efter lika många omgångar. Starka papper! Valbo FF håller inte alls samma standard, ynka fem poäng efter åtta omgångar är inte bra nog. Räkna med att Valbo får det svårt på Glysis. Väldigt trolig hemmaseger!


Kupongens kassaskåp!


Hudiksvalls FF
HUFF gör det riktigt bra i Division 2 och hälsingarna har i stort sett varit felfria hemma på Glysis. Ett blekt Valbo ska inte räcka till här. Ettan sitter!


Varningens finger!


Rynninge
Carlstad Uniteds seger senast mot Boden var knapp och inte speciellt övertygande. Växlar inte United upp från den fajten kommer Rynninge kunna stå upp bra på Grenadjärvallen. Räkna med en jämnare drabbning än vad strecken antyder!


144 rader
1. Chelsea - Arsenal 1x
2. Rynninge - Carlstad 1x2
3. Forward - Akropolis x2
4. Ljungskile - Utsikten 1
5. Värnamo - Torns IF 12
6. Trollhättan - Lindome 1x2
7. Gauthiod - Stenungsund 1x
8. Hudiksvall - Valbo FF 1

Spela på Topptipset nu – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto