Topptipset ons 4/9

Publicerad på 4 Sep 2019 - 09:41

Tipsexperten

Tipsexperten

4 Sep 2019 - 09:41

Topptipset startar denna gång på onsdagen och slutförs på torsdagen. EM-kvalet sätter färg på detta tips när Sverige ska resa till Färöarna, kan det bli annat än tre blågula pinnar där? Kupongen serverar flera fina rensartecken som måste synas!

Spela på Topptipset - Klicka här!

Spelstopp: 20.44

1. Dag. & Red. - Bromley 1
Vi väntar lite med landskamperna eftersom engelska National League bjuder på ett formstarkt möte under onsdagskvällen. Bromley har inlett finfint och är seriens enda obesegrade lag efter åtta spelade omgångar. I helgen blev det dock en missräkning i form av oavgjort resultat hemma mot beskedliga Fylde. Och nu väntar en historiskt knivig kamp på Victoria Road. Här har Bromley åkt på förlust de tre senaste säsongerna. Dagenham & Redbridge placerar sig för närvarande på den övre halvan och formen är god, 2-2-0 sista fyra ligastriderna. Strecken sitter där de ska och 1X bör räcka långt.

2. Atlético PR - Gremio 1
Vi hoppar över till fotbollens själsliga hemland där Copa do Brasil nått fram till semifinalstadiet. I Curitiba arrangeras returen efter att Gremio vann sin hemmamatch då anfallsduon André/Jean gjort matchens två strutar. Med tanke på att Atlético PR är ett helt annat lag här hemma lär inte det här dubbelmötet vara över på långa vägar. De så kallade Orkanerna har virvlat fram på Arena da Baixada denna säsong, av seriespelets åtta hemmamatcher har värdarna vunnit sex stycken. Senast Gremio kom hit slutade fighten 2-1 till Atlético PR. Värdeettan är en given utgång, ska det garderas lockar gaffeln mest!

3. Internacional - Cruzeiro 1
Sista onsdagskampen är den andra semifinalen i Copa do Brasil. Första mötet slutade 1-0 till Internacional i Belo Horizonte efter att Serie A-bekantingen Edenilson skrivit in sig i protokollet. Nu har Kompressorrullarna ett suveränt slagläge när De Svarta Bestarna kommer till Estádio Beira-Rio. Internacional har plöjt fram som en slåttermaskin här under säsongen och är fortfarande obesegrade, sju av de nio ligamatcherna har slutat med full hemmapott. Att Cruzeiro har lirat tolv raka bortamatcher utan att vinna talar inte heller till deras fördel. Ettan är en vettig spik, den som plockar med krysset kan betrakta sig som helförsäkrad.

4. Färöarna - Sverige 2
Över till torsdagen och Färöarna dit Janne Andersson och hans blågula krigare anländer med kravet att ta tre enkla poäng. Tappar Sverige poäng i den här matchen är det lika bra att lägga ner verksamheten, Janne bör då lämna in sin avskedsansökan på stående fot och hela laget måste pensioneras. Färöarna står kvar på noll poäng efter fyra matcher, inte ens mot lilla Malta lyckades de nypa en pinne. Blågult står på sju pinnar efter att endast ha förlorat mot Spanien. Granen är inte formtoppad, Claesson och Augustinsson är skadade och Berg är inte precis stekhet. Mot starka motståndare ger dessa svagheter utslag men Färöarna tillhör sannerligen inte den kategorin. Den här svenska segern är kassaskåpssäker.

5. Irland - Schweiz 2
Nästa anhalt är Dublin där Danmarks två stora utmanare möts i Grupp D. Irland har mött danskarna och där slutade det oavgjort, i övrigt har värdnationen bara mött enkla motståndare, Georgien plus dubbelmöte med Gibraltar. Schweiz har endast hunnit med två EM-kvalmatcher, seger mot Georgien och kryss mot Danmark. Granit Xhaka och hans vänner ägnade senaste landslagssamlingen åt att lira A-slutspel i Nations League, det slutade med en fjärdeplats efter förlust på straffar mot England i bronsmatchen. I grund och botten ska Schweiz vara strået vassare än Irland, gästerna visade i VM att det krävdes ett formtoppat Sverige för att skicka ut chokladnationen ur turneringen. Irländarna deltog inte ens i världsmästerskapet. Halvgarderingen till höger är stabil.

6. Rumänien - Spanien 2
I Bukarest utspelar sig nästa kamp i Sveriges EM-kvalgrupp. Spanien kommer från ett möte med just Jannes gäng, 3-0 segrade spanjorerna med efter att ha fått två straffar, Ramos och Morata satte varsin spark från elva meter. Därmed står gästerna på full pott efter fyra rundor, även om de inte imponerat. Bland annat var stornationen illa ute mot Norge hemma på Mestalla. Rumänien kommer från en 4-0-viktoria mot Malta där supertalangen George Puscas svarade för dubbla strutar. Dessförinnan plockade rumänerna poäng borta mot Lagerbäcks herrar i Norge och det känns onekligen som att Cosmin Contra och company har något stort på gång. På hemmabana har inte Rumänien förlorat sedan 2016 och värdarna ska ses med betydligt bättre chans än vad streckningen antyder. Måla hela vägen och hoppas på skrällen.

7. Israel - Nordmakedonien X
På Toto Turner Stadium handlar det om den femte omgången i kniviga Grupp G. Polen har gjort ett tidigt ryck men i övrigt är det knallhårt om den andra åtråvärda placeringen. Israel kommer närmast från ett bortamöte med polackerna där det blev hemfärd med svansen mellan benen efter 4-0 i baken. Sju pinnar parkerar de blåvita på inför torsdagens kamp. Nordmakedonien har plockat fyra pinnar hittills efter att ha slagit Lettland och delat på potten borta mot Slovenien. När motsvarande möte skedde i senaste VM-kvalet var det nordmakedonerna som avgick med segern och nu lockar tvåan enormt mycket då den erbjuder högtryck i kuponghögen. X2 ska gälla som utgång.

8. Finland - Grekland 1
I vårt östra grannland möts tvåan och fyran i Grupp J. Båda dessa nationer har tagit stryk av Italien som ser ut att gå mot förstaplatsen och nu gäller det att koppla greppet om andraplatsen. Finland har gått starkt i detta EM-kval, nollan har hållits i tre av fyra kamper och framåt finns en finne som icke går att stoppa. Teemu Pukki ångar fram i Premier League och likaså i landslaget, tre baljor har spjutspetsen noterats för hittills i detta kvalspel. Greklands bästa målskytt har också gjort tre strutar men Fortounis är nu långtidsskadad, ett blytungt tapp för gästerna från Medelhavet. När motsvarande möte utspelade sig i Nations League för mindre än ett år sedan avgick finnarna med en 2-0-seger och ett liknande resultat är troligt även denna gång. Spikettan på Ratina Stadion avrundar denna kupong.

Kupongens kassaskåp!
Sverige
Även om Jannes gäng har vissa bekymmer så är Sverige ändå ett lag av hög kvalitet, vi gick trots allt till kvartsfinal i VM. Färöarna är ett blåbär som fått stryk av Malta och Azerbajdzjan senaste året.

Varningens finger!
Nordmakedonien
Det skiljde blott en pinne mellan Israel och Nordmakedonien i senaste kvalet. Dessutom vann Pandev och company motsvarande möte den gången. Tacka för den skeva streckningen och hugg skrällen!

144 rader
1. Dag. & Red. - Bromley 1x
2. Atlético PR - Gremio 12
3. Internacional - Cruzeiro 1x
4. Färöarna - Sverige 2
5. Irland - Schweiz x2
6. Rumänien - Spanien 1x2
7. Israel - Nordmakedonien 1x2
8. Finland - Grekland 1

Spela på Topptipset – Klicka här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto