Tipsexperten

Topptipset ons 5/6

4 Juni 2019 - 21:48

Semifinalmötet mellan Portugal och Schweiz i Nations League (A-divisionen) sätter prägel på onsdagens Topptips som därefter rullar vidare med fyra träningslandskamper den här landslagsveckan. En batalj från MLS och två åttondelsfinaler från Copa do Brasil tar även plats på den här raden där flera favoriter ser starka och även streckvärda ut. Således är mindre system och högre radinsatser att föredra. Nu kör vi!


Spelstopp: 20.44


1. Portugal - Schweiz 1
I den nya turneringsformen Nations League är vi framme vid semifinal på Estádio do Dragão i den högsta divisionen. Portugal vann sin grupp före Italien, utan Ronaldo ska sägas, medan Schweiz något oväntat vann sin grupp före ett minst sagt stjärnspäckat Belgien. Ronaldo är nu tillbaka i landslaget och Portugal ska anses som favoriter mot onsdagens kombattanter som fick stryk av Blågult i åttondelsfinalen i fotbolls-VM. Har spelare som Shaqiri och Seferović en bra dag kan dock schweizarna störa alla nationer, även på bortagräs. 1X föreslås.


2. Brasilien - Qatar 1
På Estádio Nacional de Brasília ska inte Qatar ha mycket att säga till om, även fast oljenationen gått riktigt starkt det senaste året och bland annat vunnit det Asiatiska Mästerskapet. Som alla känner till vimlar det av toppgubbar i Brasilien och inför den här samlingen har Tite tagit ut världsklasspelare som bland annat Alisson, Jesus, Firmino, Coutinho, Arthur och Neymar. Att en nation som Qatar ska kunna stå emot i 90 minuter mot detta världslag i Brasília finns inte. Odiskutabel etta!


3. USA - Jamaica 1
I Washington ställs USA mot Jamaica, två värdnationer i CONCACAF Gold Cup som drar igång i mitten av juni. Jänkarna har knappast rosat marknaden det senaste året och någon Pulisic finns inte med i Gregg Berhalters matchtrupp. Dock ska USA givetvis ha goda chanser att lösa en seger mot en nation som Ravel Morrisons Jamaica. Men “The Reggae Boyz” har en del klass i truppen och omkring 75 procent är det knappast fel att gardera USA i den här träningslandskampen.


4. Peru - Costa Rica 1
Även fast det blev uttåg redan från gruppspelet i förra sommarens fotbolls-VM såg Peru ganska fina ut. Och visst finns det både talang och rutin i truppen. Spelare som Christian Cueva, landsfadern Paolo Guerrero och den evigt unge Jefferson Farfán håller hög klass. Costa Rica besegrade dock Peru i slutet av förra året men på stora och mäktiga Estadio Monumental i Lima ska definitivt ettan ses som trolig. Håller peruanerna sig under 65 procent måste det streckas från vänster.


5. Paraguay - Honduras 2
Det är svårt att hitta bra skrällar på den här raden, men på Estadio Antonio Aranda finns det rimliga chanser för ett något överraskande resultat. Sveriges kombattanter från 2006, Paraguay alltså, har inte alls några roliga år bakom sig. Los Guaraníes har inte vunnit en enda landskamp på över ett år, trots rätt tacksamt motstånd, och faktum är att Paraguay torskat fyra av de fem senaste hemmamatcherna. Honduras känns i sin tur något underskattade, även fast de blåvita knappast är någon toppnation. Senaste gången lagen drabbade samman var 2015 i Paraguay och då slutade det 2-2. Måla på!


6. Montreal - Seattle 1
I MLS är det speciella förutsättningar på Saputo Stadium i Kanada. Eftersom Montreal Impact och Gustav Svenssons Seattle Sounders spelar i olika konferenser möts dessa två gäng väldigt sällan, dessutom befinner sig flera spelare på landslagsuppdrag vilket gör det här mötet lite extra svårtippat. I Kanada ska dock Impact gälla som knappa favoriter, men på den här förhållandevis “lätta” raden känns det så gott som givet att trycka in samtliga tecken.


7. Atlético PR - Fortaleza 1
Åttondelsfinaler i Copa do Brasil! Tiago Nunes Atléitco PR är ett av Brasiliens bästa hemmalag som kommer från en fin 3-0 triumf mot Fluminense i ligaspelet. Och nu ska de rödsvarta från Paraná ha toppchans att avancera i turneringen då Fortaleza välkomnas på Arena da Baixada. Det första mötet slutade mållöst i nordöstra Brasilien där Fortaleza inte ens fick iväg ett skott på mål. I södra Brasilien mot ett av nationens bästa hemmalag kommer det bli tuffare för lejonen från de norra delarna av landet. Fin etta!


8. Cruzeiro - Fluminense 1
Raden avslutas med att de regerande mästarna i cupen, Cruzeiro, välkomnar Fluminense i Belo Horizonte. Båda lagen kommer till spel med rätt blek form men Mineirão ska de regerande mästarna utan tvekan gälla som stora favoriter. Det första mötet slutade 1-1 i Rio de Janeiro där Fluminenses Joao Pedro kvitterade i den 94:e minuten. På Mineirão, där gästerna kammat noll vid sex av de sju senaste tillfällena, kommer Fluminense att få det ännu tuffare. Ettan är en tänkbar spik!


Kupongens kassaskåp!


Brasilien
Om Qatar lyckas hålla nere siffrorna någorlunda mot Neymar & Co i Brasília får asiaterna vara nöjda. Slösa inte på några tecken!


Varningens finger!


Honduras
Honduras har stått för ett par fullt godkända insatser i de senaste landskamperna och mot Paraguay, som inte vunnit en match på över ett år, kan mycket väl de blåvita skrälla!


144 rader
1. Portugal - Schweiz 1x
2. Brasilien - Qatar 1
3. USA - Jamaica 1x
4. Peru - Costa Rica 1x
5. Paraguay - Honduras 1x2
6. Montreal - Seattle 1x2
7. Atlético PR - Fortaleza 1
8. Cruzeiro - Fluminense 1x

Spela på Topptipset nu – lämna in din rad här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se

Senaste Bloggar

Sveriges Bästa Oddsbonusar

Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se
  Rekatochklart Speltips Odds
15:00  Rosol - Londero
Tennis - ATP Moskva - Londero
1.83
19:00  Boston - Anaheim
Ishockey - NHL - 1
1.85
19:00  Tjeckien - Nordirland
Fotboll - Vänskapsmatch - 1
1.77
20:45  Bulgarien - England
Fotboll - EM-kval - 1 asian hcp +2
1.76
20:45  Frankrike - Turkiet
Fotboll - EM-kval - Över 3,5 kort
1.66
19:00  Danmark - Luxemburg
Fotboll - Vänskapsmatch - Under 3,5 mål
1.70
19:00  Ymer - Sousa
Tennis - ATP Stockholm - Ymer
1.91
20:45  Sverige - Spanien
Fotboll - EM-kval - Under 2,5 mål
1.88
  Rekatochklart Poolspel
20:45  Topptipset Tips Måndag 14/10
Insats: 144 kr - Tipsexperten

Livestreaming