Topptipset Tipps Måndag 24/4

Publicerad på 24 Apr 2023 - 09:56

Tipsexperten

Tipsexperten

24 Apr 2023 - 09:56

Inhemsk fotboll täcker upp lejonparten av måndagens Topptips med bidrag från Allsvenskan, Damallsvenskan och Superettan. Kupongen fullbordas med tre intressanta inslag från Serie A, The Championship och Primeira Liga. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:59

1. Malmö FF - IFK Norrköping 1
Malmö FF har inlett säsongen med tre raka segrar och toppar således den unga tabellen. Några dominanta prestationer har vi däremot inte fått se från Henrik Rydströms adepter och att Isaac Kiese-Thelins målfarlighet ska dra skåningarna över linjen i varje match kommer inte vara fallet. IFK Norrköping är även de obesegrade när tre omgångar har avverkats och presterar Peking som i bortamötet mot AIK kan vi se Glen Riddersholms mannar lösa ett positivt resultat på Eleda Stadion. På vad som ser ut att bli en vänstervriden bräda ska det helgarderas omgående.

2. Brommapojkarna - Mjällby 2
Brommapojkarna har fått sämsta tänkbara start på säsongen med tre raka nederlag och blev i den föregående omgången förnedrade av Elfsborg i vad som slutade i en 5-0-förlust. Till nykomlingarnas försvar har spelschemat varit tufft men det blir inte mycket enklare denna måndag när formstarka Mjällby kommer på besök. Gästerna stod för en övertygande försäsong med en säkrad finalplats i Svenska Cupen och har fortsatt på inslag spår under ligastarten. Nytillskottet Alexander Johansson har varit briljant och i vanlig ordning är de gulsvarta solida bakåt. När tvåan streckas upp till skyarna är det dock läge att plocka fram garderingspennan.

3. Linköping - Hammarby 1
Spännande toppmöte från Damallsvenskan när tvåan Linköping välkomnar ligaledarna Hammarby till Linköping Arena. Gästerna har inte ställts på allt för stora prov under de inledande omgångarna men visst blir talangerna Matilda Vinberg och Maika Hamanos utveckling spännande att följa denna säsong. Därtill håller nyckelspelaren Madelen Janogy i vanlig ordning en väldigt hög nivå. Linköping lyckades inte få hål på Piteå senast men visade dessförinnan prov på sin förmåga då de regerande mästarinnorna Rosengård besegrades med 4-1 på denna arena. Anmärkningsvärt är att värdinnorna vann nio av 13 hemmamatcher i fjol och besegrade bland annat Hammarby med 3-1 i fjolårets motsvarighet. Ettan singlas!

4. Örgryte - Jönköpings Södra 1
Örgryte har inte haft någon vidare inledning på säsongen och står fortfarande utan seger när tre omgångar har avverkats. Prestationen i säsongens första och hittills enda hemmamatch var med det sagt lovande och får Noah Christoffersson fart på målproduktionen kommer göteborgarna klättra i tabellen. Jönköping Södra var likt sin motståndare en besvikelse i fjol men gästerna har inlett årets upplaga skapligt där bland andra Robin Book har övertygat. På Gamla Ullevi håller vi alltjämt smålänningarna som knappa underdogs. Utgå från väst.

5. Östersund - Skövde 1
Östersund var illa ute i fjol och säkrade ett nytt kontrakt via kvalspel. Av säsongsinledningen att döma kommer vi hitta de rödsvarta högre upp i tabellen där 3-0-viktorian borta mot GIF Sundsvall senast i synnerhet var ett styrkebesked. Arrangören ser betydligt tryggare ut i sitt försvarsspel och saknar för den delen inte kvalitet högre upp i banan. Skövde slutade på en respektabel femteplats i fjol men lär knappast vara lika framgångsrika denna säsong. Tongivande spelare som Gustav Friberg, Villiam Granath och Jack Cooper-Love finns nämligen inte kvar i klubben. En poäng från de inledande tre omgångarna är i underkant men en tuff uppgift stundar på Jämtkraft Arena. Tämligen trolig etta.

6. Atalanta - Roma 2
Med tre raka ligasegrar i bagaget har Roma kopplat ett grepp om den åtråvärda fjärdeplatsen i Serie A men att ha såväl Milan som Inter jagande bakom är enerverande. Med bland andra Lorenzo Pellegrino och Paulo Dybala i gott slag är José Mourinhos manskap kapabla till att förverkliga målsättningen om Champions League-spel men Romklubben kommer ställas på prov under de avslutande omgångarna. Först ut väntar Atalanta i Bergamo och även om värdskapet har saknat kontinuitet denna säsong besitter Gian Piero Gasperinis adepter en hög högstanivå. En gaffel (etta-tvåa) faller oss i smaken.

7. Luton - Middlesbrough 1
En play off-plats är i praktiken redan säkrad för såväl Luton som Middlesbrough. Här finns det dock ett ypperligt tillfälle att skaffa sig ett mental övertag inför en eventuell sammanstötning i slutspelet och det vill givetvis bådadera uppnå. Middlesbrough drog det längsta strået i det vändande mötet och har sett väldigt solida ut sedan Michael Carrick tog över rodret i oktober. Luton har å andra sidan bara lämnat tomhänta från två av 21 ligamatcher sedan förlusten på Riverside Stadium. Luton får vårt utgångstecken på grund av hemmafördel.

8. Guimarães - Sporting 2
Guimarães befinner sig i en formsvacka och har med blott en poäng från de senaste fem omgångarna tappat dyrbar mark i jakten om femteplatsen. Arrangören är med det sagt oerhört solida i sin hemmaborg och har trots allt gått segrandes ur åtta av 14 bataljer på Estádio D. Afonso Henriques. Sporting mår desto bättre för stunden och är kapabla till att mörbulta måndagens kombattant likt Benfica gjorde för drygt en månad sedan men här blir gästerna väl hårt betrodda i vår mening. Tvåan inleder men lämnas inte allena.

Kupongens kassaskåp

Östersund
Östersund har inlett säsongen lovande där segern mot GIF Sundsvall senast imponerar. Skövde AIK har i sin tur mycket att bevisa efter sin svaga upptakt och ställs inför en vansklig uppgift på Jämtkraft Arena.

Varningens finger!

Norrköping
Norrköping har imponerat på oss inledningsvis där Arnor Sigurdsson har varit briljant. Att besegra Malmö FF på Eleda Stadion är vanskligt men till fint spelvärde går rensartvåan inte att förbise.

144 rader
1. Malmö - Norrköping 1x2
2. BP - Mjällby 1x2
3. Linköping - Hammarby 1
4. Örgryte - Jönköping 1x
5. Östersund - Skövde 1
6. Atalanta - Roma 12
7. Luton - Middlesbrough 12
8. Guimarães - Sporting 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto