Topptipset Tipps Tisdag 25/4

Publicerad på 24 Apr 2023 - 15:58

Tipsexperten

Tipsexperten

24 Apr 2023 - 15:58

Tisdagens Topptips går inte av för hackor. Det är inte mindre än 1 miljon extra i potten den här löningsdagen! Raden består av högintressant boll från England och Spanien. I Championship har Burnley möjligheten att säkra seriesegern på Ewood Park. Kupongens största favorit hittas däremot i Spanien där Real Madrid kommer att streckas högt i bortamötet mot Girona. Analyserat och klart, mot åtta rätt!

Spelstopp: 19:29

1. Aston Villa - Fulham 1
Ollie Watkins har gått i bräschen för Aston Villa som radat upp vinster de senaste månaderna. Detta har lett till att Birmingham-klubben blandat sig i kampen om Europaplatserna. Men i helgen blev det ett bakslag mot Brentford (1-1) där Villa var väldigt illa ute. Lördagen blev mer lyckosam för Fulham som besegrade Leeds på Craven Cottage där Wilson och Pereira målade. Trots avstängningen på Aleksandar Mitrovic ser Marco Silvas offensiv fortfarande spetsig ut. Som helhet ska Villa hållas högre men nu när ettan överstreckas är det läge att plocka fram garderingarna från start.

2. Leeds - Leicester 1
Både Leeds och Leicester befinner sig precis ovanför nedflyttningsstrecket. Båda lagen har varit slaskiga bakåt hela säsongen, framförallt Leeds som torskat de två senaste hemmamatcherna (1-5 mot Crystal Palace & 1-6 mot Liverpool). Med det sagt ska Rodrigo, Bamford och gänget gälla som knappa favoriter när Leicester gästar. Smith och Terrys Leicester hemmaslog Wolves i helgen, men dessförinnan var The Foxes inne i en oerhört mörk period – tio raka matcher utan seger, varav nio förluster. Då varken Leeds eller Leicesters försvar är vattentäta känns ett-två som en vettig lösning i ångestmötet då målglatt innebär mindre risk för kryss.

3. Wolverhampton - Crystal Palace 1
Wolves gick som tidigare nämnts på pumpen mot Leicester i lördags, men det är ingen större fara på taket för vargarna. Spelet har bitvis blivit bättre under Julen Lopetegui och hemma på Molineux har Wolves vunnit två raka matcher, mot Brentford och Chelsea. Lika mycket spets finns det inte hos Crystal Palace som fått en sensationell effekt av tränarbytet. Roy Hodgson har verkligen trollat med knäna sedan återkomsten, men att Palace bara ska rada upp positiva resultat ända in i mål är långsökt. Helgens insats hemma mot Everton (0-0) var en blek sådan. 1X borde vara tillräckligt här.

4. Girona - Real Madrid 1
Barcelona avgjorde i praktiken La Liga i helgen, således är det ingen vild gissning att Real Madrid kommer att lägga allt fokus på Champions League-slutspelet samt Copa del Rey-finalen. Real torskade för ett par veckor sedan hemma på Villarreal i ligaspelet och här i Katalonien går knappast marängerna säkert. Girona är ett offensivt drillat gäng som lirat med ett stort självförtroende hemma på Estadio Montilivi hela säsongen. På hemmabanan har katalanerna raden 8-3-4. Mycket bättre chanser än så här får knappast Girona att besegra de regerande mästarna. Alla tecken!

5. Cádiz - Osasuna 1
Lilla Cádiz kämpar med sina näbbar och klor för ett nytt kontrakt. Andalusierna är bitvis svåra att få hål på och de gulklädda har haft en förmåga att växla upp i “rätt” matcher. Det här året är det bara Sevilla, Real Madrid, Barcelona och Athletic Bilbao som besegrat Cádiz – fem på pappret tuffa motståndare. Trots att Lazio-lånet Gonzalo Escalante fortfarande är skadad kliver Cádiz in som rättmätiga favoriter den här kvällen. Osasuna gör det förvisso väldigt bra efter förutsättningarna, men det är framförallt hemma i Pamplona. På bortagräs har gästerna bara vunnit tre ligamatcher. Här saknas dessutom Kike García och Darko Brasanac. Etta.

6. Real Betis - Real Sociedad 2
I Sevilla har Real Sociedad möjligheten att ta ett fast grepp om den sista Champions League-platsen. Det är sex poäng ner till femman Real Betis, därmed måste Betis mer eller mindre vinna den här matchen för att norpa en Champions League-biljett. Sevilla-klubben har agerat slarvigt på sistone och torskat tre av sina fyra senaste fajter. I bortamötet mot Osasuna (2-3) i lördags släppte Betis in tre pytsar på blott 40 minuter. Mer stabilitet finns det hos de bollskickliga baskerna som är experter på att få tiden att rulla. Känslan är att ett cyniskt Sociedad löser minst en pinne. X2.

7. Blackburn - Burnley 2
I Championship har Burnley chansen att säkra seriesegern på Ewood Park. Tre poäng är det som krävs. The Clarets har varit en klass för sig i den engelska andradivisionen men laget börjar av förklarliga skäl se alltmer utcheckat ut. Poängtappen mot bottenlagen Reading & Rotherham följdes i helgen upp med en hemmaförlust mot krislaget QPR. Mer desperation är det hos Blackburn som fått börja smaka på sin egen medicin under våren. Trots flera gedigna insatser står Rovers på sex raka ligamatcher utan seger. I de två senaste mot Preston (1-1) och Coventry (1-1) har Blackburn tappat in mål på stopptid. Det här känns svårtippat. Då inte direkt krysset gynnar någon part bör ett-två vara tillräckligt.

8. Barnsley - Ipswich 2
Sist ut är ett toppmöte från League One. Efter att Poya Asbaghi lämnade och Champions Manager-legendaren Michael Duff tog över Barnsley har värdlaget gått från klarhet till klarhet. Hemma på Oakwell har The Tykes radat upp vinster under hela året. Med det sagt slår Barnsley från ett tydligt underläge i det här toppmötet. Ipswich har skrapat ihop 34(!) av 36 möjliga poäng på de tolv senaste omgångarna. The Tractor Boys har överlägset bäst underliggande siffror i serien och gästerna ser redan här och nu ut som ett färdigt Championship-gäng. Tvåan står stadigt på egna tassar.

Kupongens kassaskåp

Ipswich
Ipswich är för tillfället helt ostoppbara i League One. 34 av 36 möjliga poäng har det blivit på de tolv senaste omgångarna. Så länge inte tvåan sticker iväg i procent är Ipswich en fin spik i toppmötet på Oakwell.

Varningens finger!

Girona
Barca har i praktiken redan vunnit La Liga vilket mycket väl kan komma att påverka Real Madrids ligaavslutning. Detta ska ett hemmastarkt Girona kunna utnyttja.

144 rader
1. Aston Villa - Fulham 1x2
2. Leeds - Leicester 12
3. Wolves - Crystal P 1x
4. Girona - Real Madrid 1x2
5. Cádiz - Osasuna 1
6. Real Betis - Sociedad x2
7. Blackburn - Burnley 12
8. Barnsley - Ipswich 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto