Topptipset Tips Fredag 10/3

Publicerad på 9 Mar 2023 - 12:29

Tipsexperten

Tipsexperten

9 Mar 2023 - 12:29

Helgen inleds traditionellt med ett Topptips som tar oss med på en rejäl tur runt om i Europa. Serie A, La Liga, Bundesliga och Ligue 1 ska alla besökas och här finns både en del fina spikar och några salta skrällar. Analysen är färdigpackad och det är bara att åka med!

Spelstopp: 20:29

1. Stoke - Blackburn 1
Stoke fick det äntligen att lossna fullt ut när Sunderland slogs tillbaka med 5-1 för en knapp vecka sedan. Med långt till båda strecken har de rödvita egentligen inget att spela för, men prestationen mot Sunderland var riktigt fin. Campbell och Gayle blev båda tvåmålsskyttar och det är en duo med hög kapacitet. Blackburn lever mest på sin chilenske stjärna Brereton Díaz som ska vara redo att starta igen. I övrigt är detta ett ganska mediokert lag och Rovers förtjänar inte den tätplacering de innehar. Detta är en tuff uppgift för gästerna som ser ut att övervärderas av tipparna. Då är ettan en tänkbar spik.

2. Spezia - Inter 1
Spezia har problem på kanterna då Reca är avstängd efter sitt gula kort senast och Emil Holm alltjämt är skadad. I övrigt ser dock Spezia ganska bra ut och värdarna kommer från tre oavgjorda matcher på de fyra senaste omgångarna. Ampadu får nu dra ett tungt lass i försvaret medan Ekdal och Agudelo ska ta hand om mittfältet. Inga dåliga lirare och då har vi ändå inte nämnt de stora stjärnorna Nzola och Gyasi på topp. Inter är såklart bättre i grunden, men de blåsvarta har haft problem med lag som Sampdoria, Bologna och Monza på bortaplan mot slutet och ska spela Champions League i Portugal redan på tisdag. Har inte besökarna 100-procentigt fokus kan de gå på en mina under fredagen. Helgardera och jobba in hemmaskrällen.

3. Lille - Lyon 1
Lyon såg uddlösa ut mot Lorient och fick nöja sig med 0-0. Amin Sarr fick chansen från start, men hade svårt att komma till lägen. Frågan är om svensken startar igen eller om Dembélé kliver in på hans plats istället. Lacazette är fortfarande skadad och det är ett avbräck modell större för besökarna. Nu ställs Les Gones inför ett väldigt tufft test. Lille är urstarka på hemmaplan och jagar en Europaplats. Bamba, David och Cabella trivs utmärkt tillsammans och bör hitta luckor på Lovren och company. Fördel hemmalaget och med 1X är matchen klar för grön bock.

4. FC Köln - Bochum 1
Bochum har fallit tillbaka i gamla hjulspår och åkt på sju förluster på sina åtta senaste tävlingsmatcher. Det gör att gästerna är jumbo i Bundesliga inför fredagens batalj. Nu börjar dock besökarna underskattas lite väl mycket av tipparna. Här finns trots allt fina spelare som Antwi-Adeji och den japanske VM-hjälten Asano. En duo som vet vart målet är beläget. FC Köln är stabilare och kommer från 0-0 mot topplaget Union Berlin, men Jonas Hector och hans kamrater har bara en seger på sina sju senaste. Med sådana siffror förtjänar inte Köln den höga streckningen på ettan. Helgardera och gå vidare.

5. Cádiz - Getafe 1
Bottenstriden i La Liga är verkligen intrikat. Inför helgens omgång skiljer det bara fem poäng mellan nästjumbon Valencia och tolvan Celta Vigo. Cádiz och Getafe befinner sig båda på säker mark, men det är med väldigt liten marginal. Det gulklädda hemmalaget har hållit nollan i två raka matcher och är ett välorganiserat lag som bara har förlorat tre av tolv hemmamatcher så långt. Getafe har samtidigt inte vunnit en bortamatch i ligaspelet sedan oktober månad och det ändras inte nu. 1X räcker.

6. Charleroi - Leuven 1
Charleroi har fått upp farten i helt rätt läge av säsongen och har bara en förlust på sina tio senaste. Det gör att värdarna närmar sig topp 8 som får spela vidare i jakt på en Europaplats. Bayo och Badji gör det bra på topp, men främst är det försvarsspelet som har hållit högsta klass mot slutet. Koffi har hållit nollan i fyra raka matcher. Leuven befinner sig bara två poäng bakom Charleroi, men har betydligt sämre form även om de kommer från en 4-2-seger mot Waregem. Schrijvers och Thorsteinsson nätade då och är två fina offensiva pjäser. De kommer dock inte få samma ytor att operera på denna gång. Charleroi är bättre just nu och vinner detta möte komfortabelt. Ettan singlas.

7. Real Oviedo - Tenerife X
Det blir sällan målkalas när Real Oviedo spelar sin fotboll och denna fredag lär inte vara något undantag. Oviedo har bara nätat 19 gånger i ligan vilket är sämst av samtliga lag i serien. Att de ändå ligger på rätt sida strecket beror på 25 insläppta baljor vilket är en av de allra bästa noteringarna. På hemmaplan står Real oftast för solida prestationer och i truppen finns starka namn som Calvo och Bastón. Tenerife ligger en bit före i tabellen, men är ett mycket sämre lag bortanför sin semesterö. På fastlandet blir det ingen trepoängare för Tenerife. 1X är tillräckligt.

8. Cagliari - Ascoli 1
Cagliari är svårslagna sedan Claudio Ranieri tog över rodret. Nu gäller det bara att vinna lite fler matcher för att säkra en playoff-plats mot Serie A. Potential finns verkligen med Mancosu och Lapadula i offensiven. Två spelare som absolut inte hade gjort bort sig i högstaligan. Hemma på Sardinien ska Cagliari vara favoriter mot de flesta i denna serien, men nu streckas ettan lite väl högt. Ascoli ligger bara ett par pinnar bakom Cagliari i tabellen och har två raka segrar på resande fot. Ivorianen Gondo är en skicklig anfallare som mycket väl kan skjuta värdarna i sank. Både lagen behöver gå för tre poäng och då är ett-tvåan en bra lösning.

Kupongens kassaskåp!

Charleroi
Leuven är inget vidare just nu och borta mot ett klart stabilare Charleroi blir det inga poäng. Jättefin etta som gott kan lämnas ensam.

Varningens finger!

Spezia
Inter har inte rosat marknaden på bortaplan de senaste veckorna och med en CL-retur i horisonten kan det vara splittrat fokus hos gästerna. Bra läge då för Spezia att stå för en knall.

144 rader
1. Stoke - Blackburn 1
2. Spezia - Inter 1x2
3. Lille - Lyon 1x
4. FC Köln - Bochum 1x2
5. Cádiz - Getafe 1x
6. Charleroi - Leuven 1
7. Oviedo - Tenerife 1x
8. Cagliari - Ascoli 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto