Topptipset Tips Fredag 12/6

Publicerad på 11 Jun 2020 - 22:19

Tipsexperten

Tipsexperten

11 Jun 2020 - 22:19

Det finns något för alla på fredagens bong. I Coppa Italia ställs Ronaldos Juventus mot ett något reducerat Milan, därefter väntar ligafotboll från Tyskland, Spanien, Portugal samt Turkiet. Ett bättre utbud än på länge alltså. Nu boostar vi spelkassan inför den fullspäckade helgen!

Spelstopp: 19.29. Topptipset Tips 12/6.


1. Juventus - Milan 1
Den italienska fotbollen inleds med en semifinal i Coppa Italia under fredagskvällen! Milan har haft en väldigt stökig säsong och innan uppehållet torskade de rödsvarta på San Siro mot Genoa i Serie A. Zlatan är som bekant inte tillgänglig för spel, det är inte heller Theo Hernández som blev utvisad i det första mötet mot Juventus som slutade 1-1. Två av få Milan-spelare som stundtals imponerat. Juventus saknar Higauín medan ett litet frågetecken sätts kring Dybala. Det ska dock inte vara någon fara på taket för den gamla damen då offensiva stjärnor som Bernardeschi, Costa och Ronaldo finns att tillgå. 1X täcker detta alla dagar i veckan.

2. Hoffenheim - RB Leipzig 2
Hoffenheim har blivit uppköpta under de senaste säsongerna och i somras lämnade succétränaren Julian Nagelsmann klubben för just RB Leipzig. Hoffenheim tappade poäng mot bottenlaget Düsseldorf i den förra omgången och nu lär det knappast bli lättare då Nagelsmanns nya mannar står för motståndet. Leipzig ser väldigt fina ut spelmässigt och gästerna har inte torskat sedan januari i ligaspelet. Det ska sägas att gästerna tappade poäng mot Paderborn i den förra omgången, men det var till stor del på grund av Upamecanos klantiga utvisning. Håller Leipzig sig på banan ska tvåan sitta. Werner löser detta. Spik!

3. Valencia - Levante 2
I Valencia är det derby på Mestalla. En arena som Levante stött på problem på många gånger under 2000-talet. Den här gången har Levante dock bättre förutsättningar än någonsin för att skrälla mot storebror Valencia. Att matchen spelas inför tomma läktare minskar såklart hemmaplansfördelen något, samtidigt påverkades de så kallade fladdermössen rejält av coronapandemin då stora delar av truppen och ledarstaben insjuknade. Således är formen högst tveksam på flera spelare i Valencia. Lägg därtill att Kondogbia är avstängd medan Ocampos uppges vara osäker till spel. Den lågt streckade tvåan ritas ner omgående!


4. Granada - Getafe X
Getafe har likt i fjol gjort succé i La Liga, trots kombinationen med Europaspel. El Geta är med i racet om Champions League-platserna i det spanska finrummet och ute i Europa har det blåklädda Madrid-laget också imponerat. Innan coronapandemin bröt ut slog Getafe ut självaste Ajax i Europa League. Granada är i sin tur nykomlingar i La Liga, men en stark sådan. De rödvita återfinns på den övre halvan av tabellen och formen innan uppehållet var pålitlig. På Estadio Nuevo Los Carmenes har Granada varit svårslagna men utan fans på läktarna ska ändå Getafe ses som knappa favoriter. X2.

5. Moreirense - Rio Ave 2
Rio Ave är en klubb som varit med och slagits om Europaplatser i Primeira Liga under mer eller mindre hela 2010-talet. Grönvita Rioavistas har häng på topp 4 även den här säsongen och innan uppehållet var gästerna obesegrade i nio raka seriematcher. Rio Ave gick dock på en oväntad mina i återstarten mot Pacos de Ferreira (2-3) men det ska sägas att det resultatet var allt annat än rättvist. Rio Ave hade över 70 procent av bollinnehavet i den matchen. Moreirense håller normalt sett inte riktigt samma stabilitet som Rio Ave och när bortalaget ser ut att bli lågt streckade ska pennan fattas från höger på Parque de Jogos Comendador Joaquim de Almeida Freitas.

6. Sporting - Pacos de Ferreira 1
Ett lag som Rio Ave jagar i Primeira Liga är Sporting CP. Den klassiska klubben från Lissabon, som bland annat fostrat Ronaldo, innehar fjärdeplatsen inför omgång 26. Sporting har presterat rätt ojämnt under säsongen men högstanivån håller nästan samma kaliber som Benfica/Porto. Mot Pacos de Ferreira ska inte Sporting ha några större bekymmer med att lösa tre poäng. Pacos är ett bottenlag som sällan räcker till mot topplagen. Gästerna har förlorat de sex senaste mötena mot Sporting och trots förmodad hård streckning får ettan stå ensam i huvudstaden.


7. Real Oviedo - Ponferradina X
Juan Matas moderklubb är illa ut i Segunda División. Inför omgång 32 är det bara målskillnad som skiljer Real Oviedo till nedflyttningsstrecket. Serien är dock väldigt jämn och i återstarten ska de så kallade kungarna från Asturien ses ha goda chanser att åtminstone lösa en poäng. Ponferradina är nykomlingar i den spanska andraligan. Gästerna har gjort en förhållandevis stark säsong men på resande fot övertygar sällan Ponferradina. Sett till de fem senaste bortamatcherna har La Ponfe bara tagit en pinne. 1X gillas.

8. Göztepe - Trabzonspor 2
Det sista bidraget denna fredagskväll hämtas från Turkiet. Göztepe har ett starkt lag på pappret där bland annat svenskbekantingen Borges tar plats. Under januarifönstret förstärktes även truppen med den före detta Bröndby-målskytten Wilczek. Göztepe vann bortamötet mot serieledarna Trabzonspor under hösten och stämmer det för hemmalaget kan de skrälla även mot topplagen i det turkiska finrummet. Trabzonspor har varit väldigt stabila under hela säsongen men det är givetvis svårt att veta var lagen står inför återstarten. Alla tecken ritas därför ner.

Kupongens kassaskåp


Sporting CP
Sporting har vunnit åtta av sina tolv hemmamatcher i Primeira Liga den här säsongen. När bottenlaget Pacos står för motståndet, som Sporting vunnit de sex senaste gångerna mot, ska givetvis ettan ligga väldigt nära till hands.


Varningens finger!


Levante
Levante ställs mot stadsrivalen Valencia i ett perfekt läge. Fladdermössen drabbades hårt av coronapandemin och statusen i truppen är väldigt oklar. Räkna inte bort den mindre klubben från Valencia i det här derbyt.


144 rader
1. Juventus - Milan 1x
2. Hoffenheim - Leipzig 2
3. Valencia - Levante 1x2
4. Granada - Getafe x2
5. Moreirense - Rio Ave x2
6. Sporting - P.Ferreira 1
7. R.Oviedo - Ponferradina 1x
8. Göztepe - Trabzonspor 1x2


Topptipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto