Topptipset Tips Fredag 13/8

Publicerad på 13 Aug 2021 - 07:07

Tipsexperten

Tipsexperten

13 Aug 2021 - 07:07

Fredagen den 13:e innebär ett Topptips av ruskigt hög kvalitet. Premier League, Bundesliga, La Liga och Eredivisie sparkar alla igång denna afton och med storheter som Arsenal, Bayern München och Valencia i farten är humöret på topp. Ligue 1, Jupiler League, Superligaen och Primeira Liga finns också representerade. Häng med!

8 rätt på löpande band! 10 500 kr in nyligen ! Vilken form vårt andelslag har!
Gå med i vårt Topptipset-lag – 1 spik resten 1x2 – för 100 kr/andelen! KLICKA HÄR för köp!

Spelstopp: 19:591. Brentford - Arsenal X
Londonderbyt från Brentford Community Stadium inleder kalaset där Brentford tar emot Arsenal. Värdarna spås kunna gå en ljus säsong till mötes trots att de är nykomlingar och med målfarlige Ivan Toney i spetsen går det ingen nöd på offensiven. Toney är dessutom uppbackad av kvalitetsspelare som Mbeumo och Wissa. Arsenal var högst beskedliga under fjolåret och känslan är att Mikel Arteta har väldigt mycket jobb kvar att göra innan The Gunners kan börja hota i toppen igen. Här går inte Arsenal säkra. Måla tvärs över.

2. Mönchengladbach - Bayern München 2
Bayern München går precis som vanligt in i säsongen som självklara favoriter till ligatiteln och även om ett par defensiva avbräck stör denna afton förfogar nye Nagelsmann likväl över ligans bästa lag. Lewandowski har fått ladda batterierna efter det tidiga uttåget ur EM och med honom i form får Mönchengladbach en jobbig uppgift framför sig. Adi Hütter är ny på tränarposten hos värdarna men här får basen och hans adepter svårt att hävda sig. Tvåan singlas.

3. Valencia - Getafe 1
José Bordalás-derbyt! Getafes före detta tränare återfinns numera i Valencia och känslan är att den mer eller mindre konstant krisande klubben har gjort rätt i valet av tränare. Bordalás är expert på att få ut max av sitt manskap och här ställs Los Che onekligen mot en opponent som Bordalás känner väl till. Getafes offensiv tillhörde La Ligas allra sämsta i fjol och känslan är inte att det blir ingen på den saken under den här säsongen. Till runt 40 procent spikar vi en positiv premiär för Valencia. Etta!

4. Lorient - Monaco 2
Monaco gjorde processen kort med Sparta Prag i kvalet mot Champions League där monegaskerna enkelt tog sig vidare med totalt 5-1. Shakhtar Donetsk väntar i playoff redan nästa vecka och en liten brasklapp ska därför slängas in för att visst fokus redan kan finnas på det dubbelmötet. Lorient var vassa på det egna gräset i fjol men samtidigt skiljer det också en hel del upp till Monacos högstanivå. Tvåan övervärderas av tipparna men trots det bör vi sitta lugnt i båten med X2.

5. Go Ahead Eagles - Heerenveen 1
Heerenveen kommer från en misslyckad säsong i fjol och för att råda bot på problemet har de blåvita lånat in spännande duon Nygren/Stevanovic från större klubbar. Om ungtupparna är redo att skjuta gästerna till en framskjuten tabellplacering återstår att se, men klart är att premiären är en lurig sådan för Heerenveen. Go Ahead Eagles gjorde det bra i Eerste Divisie i fjol och hemma på De Adelaarshorst är värdarna erkänt svåra att tas med. Ettan riskerar att bli bortglömd av tipparna och tar därför tidigt plats bredvid tvåan.

6. Charleroi - Royal Antwerp X
Charleroi inledde fjolårssäsongen på urstarkt vis och efter bara ett insläppt mål hittills går värdarna mot ännu en stark öppning. Kan Zebrorna fortsätta på inslagen väg denna afton är mycket vunnet, men samtidigt får inte Royal Antwerp underskattas. Gästerna har potential för att vara med i toppen och kriga och glödhete Michael Frey är en möjlig gubben i lådan på Stade du Pays de Charleroi. Frey stänkte in fem (!) strutar mot Standard Liège och lär vara sugen på nya baljor även denna fredag. Om råd alla tecken.

7. Bröndby - Nordsjälland 2
Bröndby tog en något oväntad ligatitel i fjol men så här långt är inte grabbarna från Köpenhamn i närheten av några mästartakter. Fyra raka utan seger imponerar föga och åtta insläppta mål vittnar om var problemet ligger. Enkelt blir det inte heller att brottas med ett formstarkt Nordsjälland. Marcus Podes gamla lag ståtar med två raka segrar och besökarnas högstanivå är definitivt tillräckligt bra för att hota Bröndby i huvudstaden. Gubben (etta-tvåa) spelas i denna förmodat målrika tillställning.

8. Estoril - Guimarães X
Kupongen avrundas i Portugal där Estoril tar emot Guimaraes vid Atlantkusten. Värdföreningen vann andraligan i överlägsen stil i fjol och ska kunna hävda sig väl även i Primeira Liga. Premiären slutade med 2-0 mot Arouca, en anna nykomling, men denna fredag är motståndet tuffare. Guimaraes är ett lag för den övre halvan och även om premiären slutade med nederlag (0-1 mot Portimonense) ska besökarna kunna knipa en pinne här. X2 bör räcka hela vägen.

Kupongens kassaskåp
Bayern München
Mönchengladbach saknar ett par viktiga kuggar och då blir det svårt att stå emot Bayern München. De regerande mästarna inleder med en seger.

Varningens finger!
Brentford
Arsenal är mil ifrån fornstora dagar och borta mot en taggad nykomling som Brentford litar inte vi på The Gunners. Vänstersidan måste finnas med.

8 rätt på löpande band! 10 500 kr in nyligen ! Vilken form vårt andelslag har!
Gå med i vårt Topptipset-lag – 1 spik resten 1x2 – för 100 kr/andelen! KLICKA HÄR för köp!144 rader
1. Brentford - Arsenal 1x2
2. M-gladb. - B.München 2
3. Valencia - Getafe 1
4. Lorient - Monaco x2
5. Go Ahead - Heerenveen 12
6. Charleroi - R.Antwerp 1x2
7. Bröndby - Nordsjälland 12
8. Estoril - Guimarães x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto