Topptipset Tips Fredag 14/5

Publicerad på 14 Maj 2021 - 07:56

Tipsexperten

Tipsexperten

14 Maj 2021 - 07:56

Precis som brukligt ska vi ut på en trevlig Topptips-tripp när fredagen står för dörren. England, Portugal, Spanien, Irland, Sverige och Danmark står för underhållningen och kupongen bjuder på allt från klara spikar till utsökta skrällägen. Nu gasar vi mot åtta rätt!

Vinn Tillsammans med Rekatochklart - gå med i vårt andelslag:
Klicka här för köpa ett kaxigt system – bara 5 andelar! Andel 100 kr/st. 
Klicka här för att köpa vårt stora Topptipset! Andel: 100 kr/st. Andelar finns kvar!

Spelstopp: 18:591. Newcastle - Manchester City 2
Kupongens mest högoktaniga fajt kommer redan i inledningen, men matchen på St James’ Park är endast av akademisk betydelse. Newcastle har säkrat kontraktet, men även om insatserna varit positiva mot slutet tyder mycket på att ett nederlag ligger i luften denna afton. Manchester City är överlägsna ligamästare och då en Champions League-final stundar runt hörnet lär gästerna vilja slipa på formen i norra England. Ett hyfsat påkopplat City vinner enkelt. Tvåa.

2. Braga - Moreirense X
Med tio poäng upp till tredjeplatsen och tio poäng ner till femteplatsen vore det en underdrift att påstå att Braga har mycket att spela för. Ärkebiskoparna kommer att sluta fyra och det har minst sagt synts mot slutet. Fyra raka utan seger är inte starka papper och här ska Moreirense ses med god chans att få med sig något. Besökarna motiveras fortfarande av att de kan nå en plats i Conference League och denna drabbning är mer öppen än vad streck och odds talar om. Måla tvärs över.

3. Pacos de Ferreira - Gil Vicente 1
Pacos de Ferreira är otvivelaktigt Primeira Ligas stora överraskningslag den här säsongen. Bävrarna har lagt beslag på en plats i Conference League och det är att anse som en rejäl framgång för klubben. 33 av totalt 50 poäng har kommit i den egna borgen, siffror som vittnar om värdarnas styrka i Porto. Gil Vicente behöver en poäng till för att vara helt säkra på nytt kontrakt, en poäng de kan knipa denna fredag. Mer än så blir det däremot inte. 1X är ett stabilt lås.

4. Espanyol - Cartagena 2
Sejouren i Segunda División blev ettårig och Espanyol är till hösten tillbaka i La Liga, ett sammanhang katalanerna hör hemma i. Med motivationen bortblåst lär således insatserna försämras och här streckas ettan upp på monstruösa höjder av tipparna. Gästande Cartagena har kontraktet att spela för och vårens prestationer har varit minst sagt stabila. Två vinster på de tre senaste imponerar och här låter vi helt sonika ettan stå utanför leken. X2 liras till riktigt smaskigt värde.

Gå med i Rekatochklart-laget!
Klicka här för köpa ett kaxigt system – bara 5 andelar! Andel 100 kr/st.
Klicka här för att köpa vårt stora Topptipset med en VÄRDESPIK! Andel: 100 kr/st. 


5. Drogheda - St. Patrick’s 2
Innan vi vänder blickarna mot Skandinavien hinner vi med ett stopp på Irland. Drogheda United är nykomlingar i Premier Division och värdarna har på klassiskt nykomlingsvis gått starkt i inledningen. Här väntar med det sagt en på förhand övermäktig uppgift. St. Patrick’s Athletic håller betydligt högre nivå i grunden och trots torsken senast mot Shamrock Rovers ska gästerna ses med god chans att hänga på i toppstriden. Här tar The Saints sig samman. Tvåan singlas med gott hopp.

6. Lindome - Utsikten X
Luppen läggs i Göteborg där det stundar ett derby mellan Lindome och Utsikten på Lindevi IP. Båda aktörerna kommer taggade till detta derby då det blev förlust i den senaste omgången, något som bäddar för en riktig holmgång på västkusten. Lindome har ännu inte förlorat på eget gräs, men här stöter de på en opponent med en något högre högstanivå. Att detta blir jämnt är ingen vild gissning och tillåter finanserna rekommenderas alla tecken så fort som möjligt.

7. Vejle - Odense 1
Målrikt lär det bli på Vejle Stadium där både Vejle och Odense jagar den sista platsen ut i Europa. Tre poäng skiljer upp till Aalborg för båda aktörerna och värdföreningen har öst in mål mot slutet. Sju mål på de två senaste matcherna vittnar om den saken, men även bakåt rinner det till en hel del. Fem baljor i brakan under samma period är siffror Odense hoppas utöka denna fredag. Jebali och Kadrii är två lirare som Vejle får se upp med. Gubben (etta-tvåa) tillämpas i en svängig historia.

8. Kolding - Hobro 1
Två raka vinster mot noll har inneburit att Hobro i princip säkrat kontraktet. MFF-lånet Hugo Andersson har imponerat i mittlåset och han fick kröna sin fina säsong med två baljor mot Skive senast. Här får dock Hugo och company finna sig i att slå ur visst underläge. Kolding har fortfarande inte löst kontraktet, men högmotiverade som de är ska värdarna kunna lösa åtminstone en poäng denna fredag. 1X är ett lås i sann Franz Jäger-anda.

Kupongens kassaskåp
Manchester City
Manchester City är överlägsna den här säsongen och även om titeln redan är säkrad lär gästerna vilja vässa formen till Champions League-finalen. Tvåan är gjuten på St James’ Park.

Varningens finger!
Cartagena
Espanyol har säkrat återtåg till La Liga och utan motivation lockar inte den sönderstreckade ettan. Cartagena krigar för nytt kontrakt och till utsökt värde liras X2 med god känsla.144 rader
1. Newcastle - Man City 2
2. Braga - Moreirense 1x2
3. P.Ferreira - Gil Vicente 1x
4. Espanyol - Cartagena x2
5. Drogheda - St. Patrick’s 2
6. Lindome - Utsikten 1x2
7. Vejle - Odense 12
8. Kolding - Hobro 1x

OBS!
Succé för våra Andelsspel! Vi har massor av Andelsspel – klicka här för ta dig till vår Andelssida på Rekatochklart!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto