Topptipset Tips Fredag 15/1

Publicerad på 15 Jan 2021 - 08:01

Tipsexperten

Tipsexperten

15 Jan 2021 - 08:01

Fredagens Topptips är spännande i kubik då flera storlag ska upp i ringen, en hel del dessutom mot varandra. Mötena mellan Lazio och Roma samt Porto och Benfica blir något alldeles extra och förutom Italien och Portugal ska vi även syna fotboll från Tyskland, Frankrike och Belgien. Häng med i analysen!

Spelstopp: 18:59

TOPPTIPSET TIPS 15/1

1. Lazio - Roma 2
Derby della Capitale är en inledning det smäller högt om och det gör det även om Roma för stunden. Fonseca har fått en på pappret inte alltför märkvärdig trupp att konstant överträffa sig själva och det är definitivt inte orättvist att Giallorossi fortfarande har god chans på Scudetton. Det har inte Lazio som hittills underpresterat. Örnarna har med det sagt inte gett upp hoppet om Europaplatserna, men då Immobile i princip är ensam om att hålla godkänd nivå för stunden blir det torsk i derbyt. Tvåan singlas.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. Union Berlin - Bayer Leverkusen 2
Från en huvudstad till en annan när vi vänder blickarna mot Berlin. Union har den här säsongen tagit över tronen från Hertha och det faktum att värdarna inte förlorat fler än två matcher hittills är extremt imponerande. Tuff och åter tuff uppgift väntar dock under fredagen för den skadeskjutna värdföreningen. Bayer Leverkusen är med och strider om ligatiteln och gästerna har gott om offensiva alternativ. Moussa Diaby satte två baljor i veckans cupmatch mot Frankfurt och är en spelare som mycket väl kan avgöra även här. X2 räcker.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. Montpellier - Monaco 1
Två lag med motsatta formkurvor drabbar samman på Stade de la Mosson i Montpellier. La Paillade, som värdarna kallas, hade ett tag en Europaplats i sin hand men efter fem raka utan seger är nu SCM utanför desamma. Monaco blir inte lätta att tas med men med Andy Delort i de främre leden har Montpellier en potentiell matchvinnare. Sådana finns också hos gästerna i form av Ben Yedder och Volland, men även om furstendömet ska gälla som favoriter bör det också föras till protokollet att insatserna svajar rejält på resande fot. Ettans värde får inte missas och det ackompanjeras av tvåan.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

4. Porto - Benfica 1
Portugals två största lag, serieledarna Sporting Lissabon får ursäkta, går i klinch i ett hett möte från Dragao. Porto har varit övermäktiga för Benfica vid de fyra senaste inbördes mötena och Drakarna, som inte förlorat på 16 (!) raka tävlingsmatcher, går in som rättmätiga favoriter även under fredagen. Benfica lär vara ivriga att bryta den negativa trenden, men med sengångare som Vertonghen och Otamendi i mittlåset lever Örnarna farligt. Porto tar här sin femte raka viktoria mot ärkerivalen.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. Sporting - Rio Ave X
Sporting Lissabon har tidigare nämnts och det som de grönvita hittills har åstadkommit med den tidigare benfica-profilen Rúben Amorim vid tränarrodret är beundransvärt. Här blir dock Lejonen övervärderade och lyckas bara Rio Ave hålla Pedro Goncalves, spelmässigt kusligt lik Bruno Fernandes, i schack är mycket vunnet. Gästerna visade i fjol sin kapacitet via en femteplats och kan de bara lägga den mörka inledningen bakom sig är ett tabellyft att vänta. Snåla inte med tecken.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. AS Eupen - Anderlecht 1
Att dagens Anderlecht inte håller samma nivå som tidigare upplagor står utom alla tvivel. Fjolårssäsongen var ett enda stort fiasko och även om de lilavita ligger ganska bra till i nuvarande tabell går det inte att köpa tvåans brutala streckning. Särskilt inte då det är främmande gräs som väntar för Kompany och company. Utanför hemtrakterna har det forna storlaget bara vunnit två gånger hittills och det är inte omöjligt att den trenden håller i sig även under fredagen. Eupen visar smygform för stunden och är definitivt bättre än vad strecken gör gällande. 1X är av högsta prio även om alla tecken smakar bäst.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. Chievo - Virtus Entella 1
Tillbaka till Italien där Serie B tar oss hela vägen in i mål med två drabbningar. Det första mötet hittas i Verona där Chievo tar emot Virtus Entella på Bentegodi. De flygande åsnorna har siktet inställt på Serie A, men oftare än önskat har de gulblå problem när de iklär sig favoritkostymen. Det gör de här och helt utan chans ska inte Virtus Entella ses. Gästerna må vara ett lag för den undre halvan, men större under har skett än att de skulle lösa en pinne under fredagen. 1X är ett lås.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

8. Vicenza - Frosinone 2
Romeo Menti är sista arena till rakning där nykomlingarna Vicenza ska försöka fälla Serie A-aspirerande Frosinone. De vitröda har hittills överträffat förväntningarna och placerar sig en bit ovanför återkvalsplatserna, men det kan svänga fort i Serie B-tabellen. Frosinone är åtminstone en nivå bättre i grunden och även om Nestas manskap inte vunnit på fyra raka ska de kunna vända på den trenden här. Förlorar gör inte den gamla mittbackens adepter.
SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp
Porto
Porto har haft lätt för Benfica den senaste tiden och då gästerna lär vara desperata efter att bryta den negativa trenden mot ärkerivalen kan värdarna fokusera på omställningar. Där kommer de att straffa Benficas tröga backlinje.

Varningens finger!
AS Eupen
Anderlecht är inte vad de en gång varit och här blir gästerna alldeles för stora favoriter. Eupen kan betydligt mer än vad strecken visar och vänstersidan är därför av högsta prio.

144 rader
1. Lazio - Roma 2
2. U.Berlin - Leverkusen x2
3. Montpellier - Monaco 12
4. Porto - Benfica 1
5. Sporting - Rio Ave 1x2
6. Eupen - Anderlecht 1x2
7. Chievo - Virtus Entella 1x
8. Vicenza - Frosinone x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto