Topptipset Tips Fredag 16/4

Publicerad på 16 Apr 2021 - 10:09

Tipsexperten

Tipsexperten

16 Apr 2021 - 10:09

Topptipset är av spännande slag denna fredag där England dominerar kupongen med totalt fem kamper. Mötet mellan Everton och Tottenham sticker ut, men det ska även bli spännande att följa RB Leipzigs och Lilles väg mot en potentiell ligatitel. Avrundar gör vi i Svedala med Ettan Södra. Plattan i mattan!Spelstopp: 18:59

TOPPTIPSET TIPS 16/4

1. Everton - Tottenham 2
Vi inleder på Goodison Park med två aktörer som ser allt annat än bra ut spelmässigt. Segraren mellan Everton och Tottenham hakar på striden om Europaplatser och vi lutar åt att det blir de sistnämnda som till slut vinner. Everton har ett par tunga skador i Doucouré, Mina och möjligen även Calvert-Lewin. Utan den trion blir det inte lätt att tas med José Mourinhos glada gäng. Son och Kane trivs oerhört bra ihop och det skulle inte förvåna om duon blir tungan på vågen i hamnstaden.

2. RB Leipzig - Hoffenheim 1
Bayern München förmådde sig bara till ett kryss mot Union Berlin och då serieledarna brottas med mängder av skadebekymmer har Red Bull Leipzig fått en gratisbiljett in i titelstriden. Sörloth hängde två strutar mot Werder Bremen och norrmannen har kapacitet för att axla Timo Werners fallna skyttekungs-mantel. Hoffenheim åker till Red Bull Arena med sargat manskap då rehabstugan är minst sagt välfylld, men ges en lirare som Kramaric för stora ytor lever den högt streckade ettan i farozonen. Krysset bör finnas med av hänsyn till värdet.

3. Lille - Montpellier 1
Lille har slagläge i toppen av Ligue 1 och det faktum att PSG tog sig vidare i Champions gladde säkerligen Galtier och company lite extra. Medans parisarna siktar på att ta hem Mästarturneringen kan Les Dogues lägga fullt fokus på ligaspelet. Ett par offensiva avbräck stör värdarna inför mötet med Montpellier, men gästerna är ändå en opponent som bör få det svårt på Stade Pierre-Mauroy. Klass finns i Andy Delort, men i övrigt är Montpellier sämre på i princi samtliga positioner. Tänkbar spiketta, krysset åker med om finanserna tillåter.

4. Reading - Cardiff 1
Mick McCarthys inledning på äventyret i Cardiff lovade gott och supportrarna började drömma om ett återtåg till Premier League. Våren har med det sagt varit en enda lång pina för Blånäsorna och med endast en seger på de sju senaste matcherna är drömmen borta sedan länge. En motig transportsträcka är allt som återstår och mot ett i sin tur taggat Reading anas ugglor i mossen för walesarna. The Royals är inför helgen fem poäng under playoffplatserna, ett faktum Joao och grabbarna hoppas ändra på. Motiverad och stark etta.

5. Blackburn - Derby X
Tre nederlag på de fyra senaste har inneburit att Derby återigen dragits in i bottenstriden. Lämplig uppgift väntar denna fredag mot ett Blackburn som inte imponerat på väldigt länge, men i rådande form blir det trots allt svårt att lita på Wayne Rooney och hans mannar. Blackburn kan en hel del i sina bästa stunder där spelare som Armstrong och Elliott blir att se upp med för The Rams. Ruskigt svårsiad historia som gör sig allra bäst helgarderad.

6. Peterborough - Northampton X
Toppen mot botten i League One. I slutet av mars torskade Peterborough toppmötet mot Blackpool, men efter den förlusten har The Posh skärpt till sig rejält. Tio av tolv möjliga poäng har inneburit återtagen andraplats, men här vill vi ändå varna för gästande Northampton. Besökarna strider för sina liv i botten och med segrar mot lag som Oxford och Shrewsbury på näthinnan skvallrar det trots allt om att The Cobblers besitter en hel del kvalitet. Med en sönderstreckad etta blir valet att gå hela vägen.

7. Crawley - Cheltenham 2
Crawleys säsong har gått i stå sedan ett tag tillbaka och det syns inte minst på The Reds två senaste hemmamatcher. Sju mål i brakan är ingen vacker läsning och det blir heller inte enkelt att stå emot serieledarna denna fredag. Cheltenham har genomgående varit League Twos bästa lag och placeringen i toppen av tabellen går på intet sätt att snacka bort. På resande fot har det med det sagt gått lite troll i gästernas spel mot slutet och vi är därför angenäma om att få med krysset bredvid tvåan.

8. FC Trollhättan - Ljungskile 1
Vi avrundar kalaset i Svedala där FC Trollhättan och Ljungskile ska mäta svärd. De sistnämnda är nykomlingar från Superettan, något de än så länge inte bevisat i spelet. 3-0 mot förväntade bottenlaget IFK Malmö var väntat, men med tunga tapp som Beqaj och Westermark lär det inte bli någon rolig säsong för gästerna. Trollhättan har i sin tur sett ganska spännande ut och i 2-0-segern mot Åtvidaberg satte nyförvärvet Aliev sin första påse. Fler är att vänta och med 1X är vi hemma på Edsborgs IP.

Kupongens kassaskåp
Reading
Cardiff har sumpat sina chanser till playoff och mot ett heltaggat Reading får Blånäsorna problem. Värdarnas offensiva kraft drar till slut det längsta strået.

Varningens finger!
Northampton
Toppen mot botten där Peterborough har råd att slappna av. Det har inte Northampton som strider för nytt kontrakt och här ska inte gästerna ses som helt chanslösa. Högersidan måste med.


144 rader
1. Everton - Tottenham 2
2. RB Leipzig - Hoffenheim 1x
3. Lille - Montpellier 1x
4. Reading - Cardiff 1
5. Blackburn - Derby 1x2
6. Peterbor. - Northampton 1x2
7. Crawley - Cheltenham x2
8. FC Trollhättan - Ljungskile 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto