Topptipset Tips Fredag 17/1

Publicerad på 16 Jan 2020 - 23:14

Tipsexperten

Tipsexperten

16 Jan 2020 - 23:14

Flera intressanta bataljer ska liras på Topptipset denna fredag. Kupongens absoluta höjdpunkt hämtas från Portugal där det vankas ett klassiskt derby mellan Sporting Lissabon och Benfica. Analysen är redo, häng med!

Spela på Topptipset – klicka här!


Spelstopp: 19.59


1. Fulham - Middlesbrough 1
Vi inleder i den engelska huvudstaden. Fulham slog nyligen ut Aston Villa i FA-cupen och London-klubben följde upp avancemanget med att besegra Hull på bortagräs i The Championship. Mycket talar för att The Cottagers löser tredje raka lagom till fredagsmyset, även om Mitrovic saknas. Middlesbrough har förvisso steppat upp den senaste månaden men Boro har matchats hårt och Jonathan Woodgate har fortfarande en hel del avbräck i truppen. Långt ifrån optimala förutsättningar alltså för gästerna som på pappret står inför en av säsongens tuffare bortamatcher. Högst trolig etta!


2. Schalke - Mönchengladbach 1
Bundesliga är tillbaka och det tyska finrummet ser intressantare ut än på länge. Foppas Leipzig toppar serien, tätt följda av Mönchengladbach, Bayern, Dortmund och Schalke. De sistnämnda har gjort det väldigt bra under David Wagner, i synnerhet hemma i Gelsenkirchen där de blåvita bara fått stryk av Bayern den här säsongen. Mönchengladbach avslutade 2019 med en mållös tillställning mot Hertha Berlin i huvudstaden och det är just på resande fot BMG brukar stå för deras poängtapp. 1X blir därför valet på Veltins.


3. Leganés - Getafe X
Varken Atlético eller Real Madrid bidrar med underhållning den här kvällen, men likväl har vi ett Madrid-derby i La Liga. Nästjumbon Leganés ska inte alls underskattas här. Javier Aguirres Lega har börjat spela med ett större självförtroende den senaste tiden och dansken Martin Braithwaite ser glödhet ut. Anfallaren har gjort fem mål i hans tre senaste framträdanden för Leganés. Getafe är ett mer fysiskt gäng som tagit stora kliv under José Bordalás. Dock har El Geta rätt knackig form vilket gör det här derbyt väldigt svårtippat. Krysset får stå som utgång men använd helst alla tecken här.


4. Porto - Braga 1
Porto jagar Benfica uppe i toppen av det portugisiska finrummet. Dessa stormakter har lämnat övriga lag bakom sig. Braga tillhör ett av få lag som kan störa Porto vid en fullträff. Gästerna har haft en fin höst där de exempelvis gick vidare som gruppvinnare i Europa League. Här hemma på Estádio do Dragao har Porto dock varit omöjliga att komma åt, sju raka segrar med en målskillnad på 18-0 (!). Med Pepe troligtvis ur spel ska dock den stenhårt streckade ettan garderas. 1X räcker gott.


5. Sporting Lissabon - Benfica 2
Över till Lissabon där ett smarrigt derby gläntar på dörren. Benfica är Portugals bästa lag. Raden 15-0-1 är brutala siffror där de endast gått på pumpen mot toppkollegan Porto. Sporting Lissabons stora fixstjärna Bruno Fernandes är snart all världens väg. Han sägs vara klar för Manchester United och kan mycket väl göra sin sista fight här. Truppmässigt är gästerna flera nivåer större och håller sig tvåan runt 50-strecket är det definitivt en rimlig spik.


6. Zwolle - Utrecht 1
I Eredivisie är Simon Gustafsons Utrecht precis som i fjol med och slåss om Europaplatserna. Gästerna agerar dock aningen ojämnt och under fredagskvällen står den viktige mittbacken Justin Hoogma som avstängd. Zwolle huserar i de nedre regionerna av tabellen och värdarna har inte samma höjd i sitt spel som Utrecht. Zwolle vann dock motsvarande möte i fjol och hemma på Mac3Park Stadion är de generellt sett starka. Värde-ettan får stå som utgång men en gardering bör vara på sin plats tidigt, helst ska hemmalaget kombineras med tvåan eftersom Zwolle knappt kan stava till kryss.


7. Mechelen - Standard Liège 2
Vi tar oss över den södra gränsen för att titta till ett möte i belgiska Jupiler League. Det långa juluppehållet kom minst sagt lägligt för Standard Liége som tappat mark i tabellen efter att bara noterats för två pinnar på de fyra senaste omgångarna. Nykomlingarna Mechelen har gjort en förvånansvärt fin höst och placerar sig på en imponerande sjätteplats. Gustav Engvall och hans lagkompisar kommer dessutom från två raka trepoängare i ligaspelet. Gästerna är emellertid ett bättre lag på pappret så när tvåan, i skrivande stund, erbjuder trevligt värde fattar vi pennan österifrån.


8. Fuenlabrada - Málaga 1
I spanska Segunda División är det två minst sagt kryssglada gäng som ska upp i ringen. Den forna storklubben Málaga har samlat på sig elva kryss på 23 matcher. Fem vinster och sju förluster gör att de inte är bättre än på en 16:e plats i tabellen. Fuenlabrada har sannerligen imponerat i den egna borgen, här har tränare Meres manskap bara berövats på samtliga poäng en gång. Med fem raka kryss i ryggen suktar nykomlingarna säkerligen efter en trepoängare. Bra chans här. 1X känns som ett säkert lås att avsluta med.


Kupongens kassaskåp


Fulham
Matcherna duggar just nu väldigt tätt för Boro och Jonathan Woodgate störs fortfarande av en del skador. Med dessa förutsättningar ska ett kompetent Fulham ha goda möjligheter att lösa tredje raka segern.


Varningens finger!


Zwolle
Utrecht saknar viktiga backen Hoogma som är avstängd. Dessutom är den unga målvaktstalangen Paes skadad och inte tillgänglig här. Läge för ett kraftigt understreckat Zwolle att ta tillvara på detta gyllene läge. Ettan rensar friskt!


144 rader
1. Fulham - Mboro 1
2. Schalke - M-gladb. 1x
3. Leganés - Getafe 1x2
4. Porto - Braga 1x
5. Sporting - Benfica 2
6. Zwolle - Utrecht 12
7. Mechelen - St.Liège 1x2
8. Fuenlabrada - Málaga 1x

Spela på Topptipset – klicka här!


Topptipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto