Topptipset Tips Fredag 17/7

Publicerad på 16 Jul 2020 - 23:27

Tipsexperten

Tipsexperten

16 Jul 2020 - 23:27

Fredagens Topptips tar oss ut på en resa genom England, Italien och Spanien. The Championship, Serie B och Segunda División ska alla tittas till, men vi inleder med ett riktigt bottenmöte i Premier League. Mot fullträffen!


Spelstopp: 18:29


1. West Ham - Watford 2
En riktig holmgång är att vänta på London Stadium när West Ham och Watford drabbar samman i ett stadsderby. Båda aktörerna kommer från vinster, men även om Troy Deeney visade vägen för sitt gulsvarta manskap via två baljor var det West Hams Michail Antonio som stal alla rubriker. Den kraftfulle anfallaren satte fyra kassar på Norwich och sköt således ner till Kanariefåglarna till The Championship. Här lär Antonio och gänget dock inte få lika mycket gratis. I grunden är det här två helt jämna lag och med tanke på att hemmafördelen i princip är som bortblåst lockar det spelvärda låset till höger allra mest.


2. Huddersfield - West Bromwich X
Botten mot toppen i The Championship. Huddersfield krigar på i de nedre regionerna och har tack vare endast en torsk på de fem senaste skaffat sig ett andrum på tre poäng gentemot lagen under giljotinen. Med vasse Grant och lovande Smith-Rowe i truppen har värdarna gott om kvalitet för att kunna såra ett för stunden formsvagt West Bromwich. Det är nämligen så att de blåvita gästerna håller på att tappa den tidigare så säkra direktplatsen till Premier League. Två raka kryss är orsaken till det och nu är glappet ner till Brentford bara nere i en ynka poäng. Det är inte alls omöjligt att The Baggies tappar poäng även här, därför bör alla tecken få ta plats.


3. Crotone - Salernitana 1
Serie B härnäst där det av allt att döma verkar bli Crotone som gör redan klara Benevento sällskap upp till finrummet nästa säsong. Värdarna har tio raka kamper utan nederlag och med imponerande sju segrar inbakade i den raden är det inte någon gåta varför andraplatsen innehas. Simy har smällt in fem kassar på de senaste 270 minuterna och nigerianen kan mycket väl avgöra även detta möte. Salernitana är inte alls på samma nivå och när dessutom Venturas manskap är direkt svaga utanför hemtrakterna blir valet enkelt. Ettan spikas!


4. Empoli - Virtus Entella 1
Empoli är ett av sex lag som i nuläget placerar sig på positiv playoffplats. För att värdarna ska behålla den platsen efter grundseriens slut krävs det att spelet på Carlo Castellani fortsätter i samma bragdartade stil som det gjort så här långt. Två nederlag på hela säsongen är riktigt starka papper och Virtus Entella ställs därmed inför en riktigt svår uppgift. Nykomlingarna, som faktiskt har chans att nå playoff, har stått för en stark insats så här långt och behöver absolut inte skämmas över placeringen i tabellen. Här lär dock besökarna få tufft att räcka till och 1X är att betrakta som ett lås.


5. Spezia - Venezia 1
Spezia är precis som Empoli ett av sex lag på playoff, men till skillnad från Toscana-grabbarna har faktiskt Spezia chansen att gå upp direkt. Fem poäng upp till Crotone skiljer med fyra omgångar kvar, tufft läge men lita på att de svartvita kommer ge det ett rejält försök. Venezia har förvisso imponerat utanför Venedig under säsongen, men placeringen på den undre mitten-halvan motsvarar ganska väl kvaliteten som finns hos gästerna. En poäng här är dock ingen omöjlighet, plocka med krysset.


6. Girona - Cádiz 1
Cádiz gästar Girona i egenskap av redan klart uppflyttningslag och besökarna har överlag stått för en imponerande säsong. Med det beskedet försvinner såklart en hel del motivation på köpet och det är sannolikt även så att andalusierna inte lär anlända hit i bästa skick heller. Det hoppas hemmastarka Girona kunna utnyttja. Katalanerna har hela seriens målgladaste spelare Stuani att förlita sig till längst fram, och raden 13-5-2 på Montilivi imponerar oerhört mycket. Ettan är fylld med motivation och värde, en riktigt bra spik.


7. Huesca - Numancia X
Forna La Liga-laget Huesca hoppas göra äventyret i Segunda till en kortvarig vistelse. De blåröda har i nuläget den andra direktplatsen i sina händer, men bland andra Almería jagar värdarna bara en poäng bakom. Numancia är inte ett av jagande lag men de röda kommer ändå med en kista fylld av motivation. Besökarna är endast en poäng om rätt sida av giljotinen och med det i åtanke är det inte dumt att måla hela vägen här då ettan streckas väldigt högt av det svenska folket.


8. Ponferradina - Almería 2
Kupongen når sitt slut i Ponferrada där nykomlingarna Ponferradina stått för en positiv säsong. Åtminstone fram till den senaste tiden, för fem raka torsk är inget att hänga i granen direkt. Med den raden i ryggen är också kontraktet i fara, och här väntar en tuff uppgift då topplaget Almería gästar. De rödvita har häng på den sista direktplatsen efter segern mot Vallecano senast, här är känslan att värdarna får fortsätta vänta på en seger. X2 avslutar!


Kupongens kassaskåp


Crotone
Crotone ångar på i toppen och med tio raka utan nederlag är det troligt att det är Simy och gänget som går upp tillsammans med Benevento. Salernitana är ett par nivåer sämre och har inte mycket att sätta emot.


Varningens finger!


Huddersfield
West Bromwich darrar i toppen, och i botten är Huddersfield inte helt säkra. Omställningslägen kommer komma för värdarna och frågan är om en överlag trög backlinje hos gästerna kommer hänga med? 


144 rader
1. West Ham - Watford x2
2. Huddersf. - West Brom 1x2
3. Crotone - Salernitana 1
4. Empoli - Virtus Entella 1x
5. Spezia - Venezia 1x
6. Girona - Cádiz 1
7. Huesca - Numancia 1x2
8. Ponferradina - Almería x2


Topptipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto