Topptipset Tips Fredag 18/12

Publicerad på 18 Dec 2020 - 08:34

Tipsexperten

Tipsexperten

18 Dec 2020 - 08:34

När fotbollsresorna ställs in under coronapandemin är Topptipset en perfekt plats för att drömma sig bort till nya arenor. På fredagens kupong bjuds vi på en rejäl rundresa med matcher från åtta olika länder och med några kluriga fajter finns det potential till bra utdelning. Häng med så ska vi försöka lösa åtta rätt!

Spelstopp: 19:59

Topptipset Tips 18/12

1. Union Berlin - Dortmund X
1-5 i baken mot Stuttgart i lördags fick bägaren att rinna över för Dortmunds klubbledning och tränaren Lucien Favre fick sparken. Caretaker blir den tidigare assisterande tränaren Edin Terzic och kroaten inledde med en 2-1 seger borta mot Werder Bremen i tisdags. Haalands frånvaro gör dock att anfallsspelet inte skrämmer lika mycket som tidigare och då är BVB inga att luta sig mot borta mot Union Berlin. Huvudstadslaget är bra på hemmaplan och med bara två förluster hittills i ligaspelet placerar sig “Eiserne” som sexa i Bundesliga. Vi börjar med 1X, men stannar tvåan under 60 procent blir det helgardering.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. Athletic Bilbao - Huesca X
Efter att ha kryssat åtta av de tolv första matcherna tog Huesca i lördags sin första trepoängare för säsongen när Alavés besegrades med 1-0 på hemmaplan. Nu ställs nykomlingen mot Athletic Bilbao på bortaplan. Baskerna tar precis som vanligt sina flesta poäng hemma på Estadio San Mamés och så även den här säsongen. Formen i december har dock varit halvdan för de rödvitrandiga under december och då kan ett riskminimerande Huesca bli en svår nöt att knäcka. En kraftigt överstreckad etta lockar inte alls och med tanke på gästernas glädje för oavgjorda börjar vi med krysset till runt 20 procent. Gardera efter smak.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. Preston - Bristol City 1
Det har varit en riktig tombola av prestationer från både Preston och Bristol City så här långt under säsongen. Gästerna har dock lyckats plocka fram ett antal bra insatser och placerar sig som nia medan hemmalaget ligger på 16:e-plats efter 19 omgångar. Förutom att de båda gängen dras med mycket skador och kommer från två raka förluster förenas de även av oviljan att spela oavgjort. Vi hoppas att det fortsätter på den inslagna vägen och plockar fram gaffeln.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

4. Charleroi - Anderlecht 2
Anderlecht låg på en blek åttondeplats när Jupiler League avbröts i våras. 17 omgångar in på den nya säsongen ser det dock bättre ut för den belgiska storklubben som har bra häng i toppen. Ett av lagen som är jagade av de lilavita är Charleroi. Trots några märkliga bottennapp ligger “Zebrorna” trea, men spelet på hemmaplan oroar. Värdarna har tre raka fajter på Stade du Pays utan seger och i ligaspel får vi sträcka oss tillbaka till 2017 för att hittas deras senaste viktoria hemma mot Anderlecht. Strecken ser ut att fördelas jämnt och på en svår kupong kan det då vara läge att ta ställning. Vi spikar den historiskt sett starka tvåan.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. Zwolle - FC Emmen 1
Efter fem raka nederlag bröt FC Emmen i förra omgången sin förlustsvit med ett kryss mot hemma mot nästjumbon Ado Den Haag. Det hjälper dock inte Simon Tibbling och hans lag nämnvärt då de fortsatt är segerlösa i ligaspelet och måste börja vinna fotbollsmatcher för att inte bli avhängda. Nu ska tabelljumbon besöka Zwolle som även de har problem med att ta trepoängare. “Blauwvingers” har enbart två vinster på 12 matcher, men tack vare sex kryss placerar sig PEC som elva. Ska de ljusblåa undvika en bottenstrid i år igen är det dock bara tre poäng som gäller hemma mot lag som Emmen och även om ettan streckas en aning hårt får det bli utgångstecknet, men vänta inte med krysset.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. Portimonense - Famalicao 1
Målskyttet är ett stort problem för Portimonense som bara har lyckats hitta nätet sex gånger på nio matcher. Således har poängen varit sparsamma och de svartvitrandiga placerar sig näst sist. Nu har laget från Portimão dock en bra möjlighet till att få proppen ur, för Famalicao sitter på ligans mest ihåliga försvar. I den relativt målfattiga portugisiska ligan snittar gästerna två mål i baken per match och när hemmalaget samtidigt inte bjuder på något bakåt känns börjar vi strecka från vänster.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. Frosinone - Salernitana 1
Efter att ha åkt ur Serie A 2019 ser Frosinone ut att ha börjat veva i gång ett återtåg. Med Alessandro Nesta på tränarbänken har “I Canarini” vuxit ut till ett av andradivisionens mer stabila lag och ligger i skrivande stund trea. Precis ovanför i toppstriden hittar vi Salernitana som har en poäng mer på kontot. Samtidigt som de är seriens bästa hemmalag har de vinröda inte övertygat på resande fot. Frosinone har förvisso gått på någon mina hemma på Stadio Benito Stripe, men det har snarare handlat om underskattning. Det finns det ingen risk för här. Till runt 50 procent får ettan stå på egna ben.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

8. Sochaux - Grenoble X
Med ett sanslöst stabilt försvarsspel har Grenoble visat att de på allvar tänker göra upp om en topplacering i Ligue 2. Just tack vare den solida defensiven har de blåvita nu sju raka matcher utan förlust där Caen är det enda lag som lyckats hitta GF38:s nätmaskor under den perioden. Nu väntar ett Sochaux som alltid gör mycket mål på hemmaplan. Problemet för “Les Lionceaux” är bara att försvarsspelet varit lite för givmilt och då har det kryssats friskt. Kan hemmalaget täta till de defensiva hålen är den här matchen jämnare än vad streckfördelningen ger sken av, men sett till gästernas form får helgarderingen ändå ses som den mest rimliga lösningen.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp
Frosinone
På en kupong utan några solklara spikar känns Frosinone som det klart tryggaste singelstrecket att luta sig mot. Med Marcus Rohdén i laget är de blågula ett av Serie B:s bästa lag och kombinera det med Salernitanas dåliga bortaform så känns ettan självklar.

Varningens finger!
Athletic Bilbao
Det är några år sedan Athletic Bilbao på allvar hotade om Europaplatserna i La Liga nu. Den här säsongen ser inte ut att bli något undantag utan prestationerna svajar kraftigt så här långt. Ändå ser ettan ut att landa runt 60 procent mot ett svårslaget Huesca och värdejägare som vi är kliver vi ettan och jobbar in X2.

144 rader
1. Union Berlin - Dortmund 1x2
2. Athletic Bilbao - Huesca x2
3. Preston - Bristol City 12
4. Charleroi - Anderlecht 2
5. Zwolle - FC Emmen 1x
6. Portimonense - Famalicao 1x
7. Frosinone - Salernitana 1
8. Sochaux - Grenoble 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto