Topptipset Tips Fredag 18/6

Publicerad på 18 Jun 2021 - 09:16

Tipsexperten

Tipsexperten

18 Jun 2021 - 09:16

På fredagens Topptips hämtas sex matcher från EM där Sverige ska mäta svärd med Marek Hamsiks Slovakien bland annat. På de brittiska öarna stundar ett mäktigt derby medan Spanien ställs mot vingklippta polacker. Dubbla kamper från Copa América kompletterar bongen som sträcker sig över två dagar och innehåller 500 000 kronor extra. Åtta rätt ska jobbas in!

Gå med i vårt succélag – Köp en andel till vårt Topptipset-system för 100 kr! KLICKA HÄR!

Spelstopp: 14:591. Sverige - Slovakien 1
Sverige fick en perfekt start på mästerskapet. Att ta poäng borta mot en guldkandidat är verkligen inte fy skam. Säga vad man vill om matchbilden, men Blågult skapade faktiskt flera riktigt bra chanser. En lirare som verkligen stack ut var Isak som var ett ständigt hot för Spaniens backlinje. Nu är det slovaker i Sankt Petersburg som svenskarna ska mäta sig mot. Hamsik och hans kumpaner inledde mästerskapet med att besegra Polen med 2-1 där verkligen allt studsade Slovakiens väg. Mot Jannes vikingar kommer det att bli tuffare. Även fast tvåan erbjuder visst form av spelvärde känns 1X tillräckligt för både hjärnan och hjärtat.

2. Kroatien - Tjeckien 2
Tjeckien fick en drömstart på mästerskapet tack vare en magisk Schick. Leverkusen-anfallaren gjorde båda målen i 2-0-segern mot Skottland, varav ett riktigt drömmål. Nu ska tjeckerna återigen upp i ringen på Hampden Park. All press ligger på Kroatien som stod för en slät figur mot England (0-1) i den första omgången. Nationen från Balkanhalvön ser långt ifrån lika vassa och hungriga ut som för ett par år sedan. Ett sammansvetsat Tjeckien med råg i ryggen kan absolut bli en tuff nöt att knäcka. Här ska inget lämnas åt slumpen. Måla rakt över!

3. England - Skottland 1
I det brittiska derbyt på Wembley lär klasskillnaden väga över. Skottland såg trubbigt ut mot Tjeckien (0-2). Lägen skapades men skärpan framför målet fanns varken hos Christie eller Dykes. Mer spets finns det tveklöst hos The Three Lions som leds av Kane. Framåt har Southgate en otrolig spets och framförallt bredd i form av spelare som Grealish, Rashford, Sancho, Sterling och Mount. Jobbet gjordes som väntat mot Kroatien i den första omgången och någon mina lär inte heller engelsmännen gå på mot dessa skottar. Banketta!

4. Chile - Bolivia 1
Bolivia tog överraskande ledningen mot Paraguay redan efter tio minuter. Det bolivianska partyt kom sedan av sig efter att Jaume Cuellar förpassats till botbänken i slutet av den första halvleken. Paraguay gjorde tre mål sista 45 och vann slutligen komfortabelt med 3-1. Cuellar missar därmed mötet med Chile som knep en stark pinne mot Argentina i premiären. La Roja tvingas fortsatt klara sig utan skadade Alexis Sánchez och bärgade bara en poäng mot Bolivia i VM-kvalet för en dryg vecka sedan. Det finns definitivt underlag för att peta med rensarkrysset som stöd till den hårt ansatta ettan i Cuiabá.

5. Argentina - Uruguay X
Messis frisparksmål dödade dödläget i matchen mot både Chile och Cristiano Ronaldo. Chilenarna lyckades sedermera kvittera till 1-1, men CR7 kommer få kämpa för att komma ikapp vad gäller mål på liggande boll. Krysset var Argentinas tredje raka, VM-kval inkluderat, och med tanke på att spelet fortsätter hacka tyder mycket på att även kampen mot Uruguay kommer bli jämn. Även om uruguayanernas gyllene generation börjar bli lite till åren råder ingen tvekan om att spelare som Godín, Suárez och Cavani håller oerhört hög klass. Den riktigt vågade går all in på spikkrysset, gardera med start från vänster.

6. Ungern - Frankrike X
Ungern stod upp riktigt bra i den första omgången mot Portugal framför ett fullsatt Ferenc Puskás-stadion, trots detta blev det torsk med 0-3. Ett resultat som helt klart var i överkant. Samtliga portugisiska mål gjordes sista tio. Nu väntar en ny ruskigt tuff motståndare hemma i Budapest. De regerande världsmästarna är spelare för spelare såklart ett starkare landslag, det har dock varit en hel del turbulens kring Deschamps gäng inför mästerskapet. Med tanke på den brutalt högervridna streckning vore det dumt att singla fransoserna. Hela upp och jobba dunderskräll!

7. Portugal - Tyskland 1
Över till München för ett riktigt tungviktsmöte. Det satt oerhört långt inne, men tre poäng blev det för de regerande Europamästarna i den första omgången mot Ungern. Två av målen i 3-0-segern gjordes föga förvånade av Ronaldo. Truppmässigt ser inte Tyskland riktigt lika starka ut. Die Mannschaft har stått för flera bottennapp de senaste åren och vissa frågetecken går det absolut att sätta kring Löws landslag. Under inledningen av VM-kvalet torskade Tyskland hemmamötet mot Nordmakedonien. Runt 30 procent är Portugal en fräck chansspik!

8. Spanien - Polen 1
Ett oerhört possession-inriktat Spanien trillade ut Sverige, men några tre poäng blev det inte i Sevilla. Något som Polen definitivt kan få sota för. Spelmässigt imponerade spanjorerna och nu när Moreno lär starta istället för iskalla Morata ska det mycket till för att Spanien återigen ska nolla. Polen åkte på flera bakslag inför mästerskapet och i premiären blev det en snöplig förlust mot Slovakien. Krychowiak blev utvisad och är därför avstängd här. Hemmasegern är väldigt trolig men med tanke på hur strecken sitter är inte alls skrällkrysset ett dumt komplement.

Kupongens kassaskåp
England
Det råder ingen tvekan om vem som är storebror på de brittiska öarna. Kommer England upp i normal standard ska inte Skottland ha en suck. Given etta!

Varningens finger!
Ungern
Det må vara en långskott från halva planen, men med tanke på kupongens uppbyggnad, och den extremt högervridna streckningen i Budapest, är det läge att få med ungrarna på ett hörn. Ge oss en knall, Szalai!

144 rader
1. Sverige - Slovakien 1x
2. Kroatien - Tjeckien 1x2
3. England - Skottland 1
4. Chile - Bolivia 1x
5. Argentina - Uruguay 1x
6. Ungern - Frankrike 1x2
7. Portugal - Tyskland 1
8. Spanien - Polen 1x

Gå med i vårt succélag – Köp en andel till vårt Topptipset-system för 100 kr! KLICKA HÄR!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto