Topptipset Tips Fredag 2/7

Publicerad på 1 Jul 2021 - 18:03

Tipsexperten

Tipsexperten

1 Jul 2021 - 18:03

Landslagsfotbollen dominerar Topptipset fredag. Både EM och Copa América tar plats på kupongen där även dubbla inslag från Damallsvenskan kliver in. Det finns en hel hög med roliga skrälldrag så chansen till att pricka åttan och dessutom få med sig en fin peng är god. Bästa spiken finns i Sankt Petersburg. Hey ho, let’s go!

Gå med i vårt succélag – Köp en andel till vårt Topptipset-system (1 spik resten 1x2) för 100 kr! KLICKA HÄR!

Spelstopp: 17:591. Schweiz - Spanien 2
Ett furiöst spanskt landslag var inte speciellt väloljat inledningsvis av tävlingen. Det var stabbigt, en aning okoncentrerat och torftigt så fort Luis Enriques skrytbygge närmade sig offensivt straffområde. Utdelningen skulle dock komma. I massor! Tio mål mot Slovakien och Kroatien är ruggiga siffror och frågan är om Schweiz har kapaciteten att stå emot. Att alpnationen kan måla framåt vet vi. Tre strutar och en straffvinst mot ett paralyserat Frankrike var väldigt imponerande men känslan är ändå att La Furia Roja med vind i seglen tråcklar sig vidare. Tvåan står bra på egna ben.

2. Belgien - Italien 2
Belgien har varit bra detta mästerskap men inte så där otäckt bra som vi sett den framtunga Benelux-nationen vara tidigare. Till kvartsfinalen finns dessutom både Kevin De Bruyne och Eden Hazard vid sidan skadade vilket knappast förbättrar lagets möjligheter till att ta sig till en semifinal. Italien må ha gjort en riktigt dålig prestation mot Österrike men lyckades ändå vinna med 2-1. En styrka i sig. Här kliver Gli Azzurri ut som små men rättmätiga favoriter. Tvåan är ett förstaval som ska kunna låsas in tillsammans med ett kryss.

3. Peru - Paraguay X
Paraguay föll i sista gruppspelsmatchen av Copa América mot Uruguay och lämnade därmed ifrån sig andraplatsen i gruppen till Cavani och gänget. Peru landade därmed på Eduardo Berizzo och hans mannars lott. Ett peruanskt lag som varit rätt trevliga att bevittna i denna tävling. André Carrillo, Gianluca Lapadula och de övriga har bland annat kunnat lägga Colombia på rygg och avslutade med att segra mot Venezuela. Det här blir tätt, jämnt och ovisst. Perfekt läge att plocka fram ett klassiskt spikkryss och jobba 0-0 hela vägen in i kaklet.

4. Brasilien - Chile X
Estádio Olímpico João Havelange står som värd för de senaste årens Copa América-mästare. Brasilien ser oförskämt bra ut. Neymar, Richarlison, Casemiro, Firmino, Barbosa, Marquinhos med fler är topptopp-spelare som deltar på hemmaplan för att fixa ett nytt guld åt sin nation. Chile med Sánchez tillbaka i truppen igen blir däremot ingen barnlek. Chilenarna har ett välkomponerat lag med stjärnor som Vidal och Isla, och är oftast väldigt svårforcerade. Ettan är givetvis oddsmässig favorit men då X2 ser ut att tillsammans streckas i krokarna runt 25 procent känns helgarderingen högintressant där vi jobbar Chile för finfint kupongrens.

Gå med i vårt succélag – Köp en andel till vårt Topptipset-system (1 spik resten 1x2) för 100 kr! KLICKA HÄR!

5. Häcken - Kristianstad 2
Från mästerskapsboll i Rio de Janeiro till Hisingen och Bravida Arena. Här ska nämligen topplagen Häcken och Kristianstad slåss om poäng. De gulsvarta värdarna har målats upp alldeles för högt och kommer dessutom från en 0-2-förlust i Skåne mot Rosengård. KDFF hade en riktigt härlig stund i sin match mot Piteå. Norrlänningarna fick åka hem med en blytung 1-6-torsk och Elísabet Gunnarsdóttirs damer har bara torskat en fajt på hela ligaåret. Läge att tidigt panga på med så många tecken det bara går. 1X2.

6. Växjö - Eskilstuna United 2
Växjö gör en dyster insats denna säsong. Smålänningarna har ännu inte vunnit en match i Damallsvenskan och till råga på allt är duon Emelie Henriksen och Shannon Woelle avstängda samtidigt som Signe Andersen, lagets kanske bästa spelare de senaste åren, kommer lämna klubben senare i sommar. Inga muntra signaler direkt. Eskilstuna är lite på gång efter en vacklande vår. Två raka treor finns på United-kontot och mellan dessa båda lag råder det i nuläget inget snack om vilka som är bäst. Tvåan kan gott lämnas ensam.

7. Tjeckien - Danmark 2
Nederländerna körde över motståndet i gruppen på övertygande vis, men säg den lycka som varar för evigt. Ett välorganiserat och effektivt Tjeckien knäppte Frank de Boer och hans mannar på näsan i åttondelen, att påstå annat än att det tjeckiska avancemanget var välförtjänt är att fara med osanning. Stekhete Patrik Schick skrev återigen in sig i målprotokollet och anfallaren är en spelare som Danmark måste ha under extra bevakning i Baku. De rödvita gjorde processen kort med Wales (4-0), men här lutar vi åt att det blir tuffare emot. Tvåan är första tecken ut i leken men får raskt sällskap av krysset.

8. Ukraina - England 2
It’s coming home! Eller? Sången ekar över hela England som efter segern mot Tyskland har en överkomlig väg mot finalen på Wembley. Raheem Sterling axlade återigen rollen som målskytt i kampen mot tyskarna och en tidigare sval Harry Kane passade också på att knoppa in en balja. I kvartsfinalen mot Ukraina får engelsmännen lämna Wembley för Stadio Olimpico, en faktor som inte är att förglömma. Ukraina visade prov på både moral och styrka när de i slutminuten av förlängningen mot Sverige ordnade avancemanget och på neutral plan går det inte att spika tvåan hur som helst. Krysset agerar sällskap per omgående.

Kupongens kassaskåp
Eskilstuna United
Växjö har vunnit en ynka tävlingsmatch under hela 2021. Klubben står utan målskyttar och har dessutom problem med skador, avstängningar och spelarflykt. Eskilstuna mår betydligt bättre och kommer med två raka segrar. Fin tvåa.

Varningens finger!
Chile
Brasilien må vara favoriter att vinna hela Copa América men att räkna bort ett bra Chile är dumt. Vidal och hans lekkamrater har vunnit tävlingen två av de tre senaste gångerna och har kvalité i truppen för att störa. Mycket trevligt skrälldrag.

144 rader
1. Schweiz - Spanien x2
2. Belgien - Italien x2
3. Peru - Paraguay X
4. Brasilien - Chile 1x2
5. Häcken - Kristianstad 1x2
6. Växjö - Eskilstuna 2
7. Tjeckien - Danmark x2
8. Ukraina - England x2

Gå med i vårt succélag – Köp en andel till vårt Topptipset-system (1 spik resten 1x2) för 100 kr! KLICKA HÄR!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto