Topptipset Tips Fredag 20/12

Publicerad på 19 Dec 2019 - 22:07

Tipsexperten

Tipsexperten

19 Dec 2019 - 22:07

Det är uppdukat för fredagsmys på Topptipset. Hoffenheim mot Dortmund och Fiorentina mot Roma är bara ett par av godbitarna på agendan. Ett par riktigt smaskiga rensare är identifierade, åtta rätt ska sitta!

Spela på Topptipset – klicka här!


Spelstopp: 20.29


1. Middlesbrough - Stoke 2
I The Championship har Stoke de senaste åren varit en mardröm för alla pool-spelare. Det dukas alltid upp bra spelvärde på The Potters som sällan gör jobbet. Men under fredagskvällen på Riverside Stadium ska gästerna ses ha riktigt bra chanser att lösa åtminstone en poäng. Middlesbrough går riktigt trögt och Boro är faktiskt det laget som har gjort minst mål i serien. Dessutom ser skadeläget allt annat än ljust ut i hemmalaget. Shotton, Friend, Dijksteel och målvakten Randolph är skadade samtidigt som McNair och Browne avstängda. Med dessa förutsättningar är X2 både troligt och spelvärt.


2. Hoffenheim - Borussia Dortmund X
Bundesliga är ruggigt jämn just nu. Efter helgens kamper har halva serien avverkats och i nuläget inryms de nio bästa lagen inom ett spann på tio pinnar. Hoffenheim är ett av lagen, grymt imponerande med tanke på att ikonen Nagelsmann lämnade skeppet i somras. På senare tid har formen sviktat en smula, därmed lär det ha varit förlösande att besegra Union Berlin med 2-0 i huvudstaden senast. Borussia Dortmund är placerade som fyra efter 3-3 senast i toppmötet med RB Leipzig. De senaste två årens tre inbördes möten mellan dessa kombattanter har slutat med en seger för Hoffenheim och två oavgjorda resultat. Det går inte att köpa hur hårt streckad tvåan är här, både ettan och krysset ska med!


3. Fiorentina - Roma 2
I Serie A går det tungt för Fiorentina som tränas av den gamla Roma-ikonen Vincenzo Montellas. Viola har endast plockat två pinnar på sex ligamatcher och känslan är att Dusan Vlahovic räddade jobbet för Montella (tillfälligt) efter den unga serbens sena kvittering senast i 1-1-matchen mot Inter. Viktige Ribéry är fortsatt skadad. Roma levererar på en både jämnare och högre nivå än Fiorentina. Giallorossi är med i racet om Champions League-platserna och trots att Smalling är skadad bör romarna ha fin poängchans i Florens. X2 ramar in detta.


4. Eibar - Granada 2
Från Florens till Baskien där Eibar befinner sig i botten av La Liga. 16 poäng på 17 omgångar innebär plats 16 och endast två pinnars marginal till den fruktade giljotinen. Nu kommer ett gäng från den övre halvan på besök till Municipal Ipurua. Granada har nyligen slagit ett annat baskiskt gäng, 3-0 mot Alavés satt som en smäck. Gästerna med smeknamnet Filipinos har även besegrat serieledande Barcelona denna höst och ska ses som favoriter i denna fredagstango. När streckningen bjuder in till att röra sig österut med pennan känns tvåan som en frän spik.


5. Hibernian - Rangers 1
Celtic har sin vana trogen greppet om titeln i skotska Premiership. Glasgow Rangers utgör ett större hot än under sina svåra år men lär knappast räcka till. Steven Gerrards mannar förlorade derbyt mot Celtic i Ligacupen nyligen och är alltjämt mindre än sin trätobroder. Hibernian ligger i mitten av tabellen och går för en plats i “Championship Group”. Hibs har presterat på en hög nivå i hemmaborgen denna höst, Hearts är det enda lag som kommit till Easter Road och vunnit. Inte ens Celtic lyckades lägga dessa värdar på rygg i huvudstaden. Den överstreckade tvåan slopas i värdejaktens namn!


6. Mechelen - Oostende 1
Från Edinburgh till Klabbe Ingessons gamla hemstad. Värdföreningen ligger på den övre halvan av det belgiska finrummet när 19 omgångar passerat revy. Mechelen kommer närmast från en liten näsbränna mot Club Brügge men att förlora borta mot serieledarna är inget att skämmas över. Oostende snittar mindre än en pinne per omgång och lär stanna i botten av Jupiler League hela säsongen. Gästerna har inte vunnit en enda bortamatch i ligan sedan premiären i juli. En gång sedan dess har Oostende fixat ett bortakryss, resten är förluster. Ettan sitter som berget.


7. Spezia - Cremonese - LOTTAS
Notera att matchen är helt utlämnad till Fru Fortuna. Håll koll på fördelningen av lotterna och streckningen.


8. Deportivo La Coruna - Tenerife 2
Galicien bidrar med sista bidraget på fredagens kupong. Deportivo La Coruna har inte en smula kvar av svunna tider då man stred med de allra största elefanterna i Europa. Inte ens i den spanska andradivisionen kan Depor hävda sig, nu är värdarna dunderjumbo och allt annat än degradering är en skräll. Tenerife är inte heller någon segermaskin men har åtminstone en god möjlighet att hänga kvar i Segunda División. Gästerna från Kanarieöarna slog nyligen hemmastarka Sporting Gijón på bortaplan och bör lösa minst en pinne mot dänggänget Depor. X2 ramar in kupongen!


Kupongens kassaskåp!


Mechelen
Oostende ska inte vara något problem för Mechelen. Fem raka torsk på bortabana och noll mål framåt i de sista fyra är inte precis skrämmande.


Varningens finger!


Hibernian
Hibs är ruggigt stabila i Edinburgh, herrarna från huvudstaden höll stången mot Celtic och har finfina chanser att göra det även mot Rangers till bra utdelning.


144 rader
1. Middlesbrough - Stoke x2
2. Hoffenheim - Dortmund 1x2
3. Fiorentina - Roma x2
4. Eibar - Granada 2
5. Hibernian - Rangers 1x
6. Mechelen - Oostende 1
7. Spezia - Cremonese 1x2
8. Deportivo - Tenerife x2

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto