Topptipset Tips Fredag 21/5

Publicerad på 21 Maj 2021 - 10:13

Tipsexperten

Tipsexperten

21 Maj 2021 - 10:13

Lite extra kött på benen skadar verkligen inte att ha på fredagens Topptips. Det kryllar inte direkt av kioskvältare på kupongen. Lag som Toulouse, Shamrock Rovers och Sligo Rovers är några av kvällens klara favoriter. Som tur är finns det gott om spelvärde att tälja, detta ska vi såklart dra nytta av. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:591. Levante - Cádiz 1
Resan inleds i Valencia där den första matchen av den sista omgången av La Liga ska spelas. Levante har haft det lite motigt på slutet, dock tog de så kallade “Grodorna” poäng i den senaste kampen på Ciutat de València mot Barcelona (3-3). Framåt håller Levante hög klass och värdlaget har fortfarande möjligheten att bli bäst i staden för första gången någonsin. Således bör man kunna räkna med ett fullmotiverat hemmalag. Samma frenesi finns det inte i Cádiz som torskade med 1-3 hemma mot bottengänget Elche senast. Detta ska Levante lösa. Spik!

2. Blackpool - Oxford United 1
I nordvästra England är det League One-kval som står på tapeten. Blackpool har kopplat ett järngrepp om den här semifinalen. Jay Spearing och company vann bortamötet mot Oxford United med hela 3-0, två av målen gjordes av Everton-lånet Ellis Simms. Nu väntar returen på Bloomfield Road, här ska det såklart mycket till för att Oxford ska lyckas vända på steken. Besökarna kommer att behöva gå framåt från matchminut 1, det bör således bli en sevärd och chansrik historia. Gaffeln (etta-tvåa) ser ut att bli ett vettigt lås.

3. Toulouse - Grenoble X
Troyes och Clermont är klara för spel i det franska finrummet kommande säsong – trean Toulouse och fyran Grenoble Foot 38 gör i sin tur upp i en kvalfinal den här aftonen. Vinnaren ställs därefter mot Nantes. Ola Toivonens gamla Toulouse har varit otroligt framgångsrika på hemmagräset sedan årsskiftet och i kraft av hemmaplansfördel ska de violettklädda ses som favoriter. Här ser dock TFC ut att streckas för hårt. Grenoble gör trots allt en stark säsong och kommer att kunna spela helt avslappnat på Stadium de Toulouse. Måla brett.

4. IFK Malmö - Lunds BK 1
Derby från Malmö Stadion i Söderettan. Nykomlingen IFK Malmö är ett sammansvetsat gäng fyllt med gamla Lund-spelare. Även fast “Di gule” bara skrapat ihop nio poäng efter sju omgångar har spelet sett stabilt ut. Keepern Victor Ringdahl har redan lyckats hålla fyra nollor. Lunds BK är en klubb som normalt sett trivs klart bäst hemma på Klostergården. I fjol vann “Krubban” blott två av 15 bortamatcher. Sedan tidigare saknas Emir Plakalo i buren på grund av en avstängning. I normala fall ska IFK vinna detta. Etta.

5. Dundalk - Shamrock Rovers X
På Irland har Shamrock Rovers tagit över tronen från Dundalk FC. DFC har dominerat den irländska fotbollen under stora delar av 2010-talet, men i fjol var Shamrock helt överlägsna. Rovers har även öppnat den här säsongen väldigt lovande vilket gör att tvåan nu riskerar att överstreckas. Dundalk vet vad som krävs för att bemästra Stephen Bradleys klan. DFC gick segrande från finalen mot Rovers i FAI Cup i vintras, även Supercupen tidigare i våras vann Dundalk. Ifall tvåan landar över 50 procent är det läge att blicka västerut. 1X inleder.

6. Sligo Rovers - Longford 2
Den supporter-ägda klubben Sligo Rovers är verkligen ingen storfavorit att bygga systemet kring. Liam Buckleys mannar håller begränsad nivå och spelet hemma på The Showgrounds har varit svagt inledningsvis. En seger har det blivit på de fem inledande hemmafajterna. Nykomlingen Longford förtjänar inte heller någon hyllningskör, men innan torsken mot Bohemians hade gästerna plockat poäng av både Derry City och Dundalk. Med tanke på hur strecken sitter känns tvåan som en utmärkt rensare att plocka med. Gardera friskt!

7. Finn Harps - Drogheda 1
Finn Harps har visat helt okej tendenser i ett par matcher på slutet. 1-1 senast mot Dundalk är ett resultat The Harps ska vara nöjda med. Nu när en nykomling gästar Finn Park ska värdlaget ses som knappa favoriter. Den Trabzonspor-inspirerade jojo-klubben Drogheda United har öppnat säsongen starkt, men att den här poängskörden ska hålla i sig över hela säsongen är mindre troligt. Truppmässigt är The Drogs inget gäng som skrämmer. Ettan kombinerat med krysset ska man kunna sitta lugn i båten med.

8. Greenock Morton - Airdrie X
Kvalmatch från Skottland. Greenock Morton har haft det motigt hela säsongen och tvingas nu kvala mot League One-klubben Airdrieonians. Morton hade dock flyt i den första kvalmatchen mot Airdrie som spelades i North Lanarkshire – Morton-strikern Robbie Muirhead, som haft blött krut i bössan hela säsongen, lyckades göra matchens enda mål i den 94:e minuten. Blytungt för Airdrie som bara gått segrande från två av de sex senaste bortamatcherna. Med det här utgångsläget ska Greenock kunna hålla sig kvar i The Championship. 1X räcker.

Kupongens kassaskåp
Levante
Cádiz tycks ha kastat in handduken för den här säsongen. Senast blev det tre insläppta mot Elche. Ett mer motiverat och fartfyllt Levante löser en trepoängare i säsongens sista dans på Ciutat de València!

Varningens finger!
Longford
Longford är inte bra, men det är inte Sligo Rovers heller. Runt 70 procent på ettan är helt klart i överkant. Plocka med tvåan och håll tummarna för kupongrens!144 rader
1. Levante - Cádiz 1
2. Blackpool - Oxford 12
3. Toulouse - Grenoble 1x2
4. IFK Malmö - Lund 1
5. Dundalk - Shamrock 1x
6. Sligo R - Longford 1x2
7. Finn Harps - Drogheda 1x
8. Morton - Airdrie 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto