Topptipset Tips Fredag 23/4

Publicerad på 23 Apr 2021 - 09:42

Tipsexperten

Tipsexperten

23 Apr 2021 - 09:42

Fredagens Topptips bjuder på en saftig utmaning när resan går mellan åtta olika länder och ligor. Vi inleder med ett intressant möte i London där bortalagets chanser gillas och avrundar slutligen kalaset hemma i Svedala och Hälsingland där kupongens bästa spik hamras in. Helgen inleds bäst med åtta gröna bockar!



Spelstopp: 18:44

TOPPTIPSET TIPS 14/4

1. Arsenal - Everton 2
Arsenal har dragit sig ur Super League-planerna och med missnöjda fans ute på gatorna är en seger av största vikt för The Gunners som välkomnar Everton till Emirates Stadium denna kväll. Helt enkelt blir det inte för The Gunners som alltjämt saknar både Tierney och Luiz, samtidigt som Aubameyang, Lacazette och Ödegaard är osäkra kort. Just osäkra kort finns det gott om även hos de Liverpool-bördiga gästerna, men Carlo Ancelotti hoppas åtminstone på att kunna använda både Calvert-Lewin och Gomes när Europaplatserna står på spel. Bortalagets chanser gillas, The Toffees bör kunna packa ned minst en pinne inför hemresan. X2.

2. Reims - Marseille 2
Vi beger oss till Champagne-distriktet i Frankrike där kvällens enda Ligue 1-batalj ska synas i sömmarna. Marseille har vaknat till liv efter en kaosartad säsong och när slutspurten i ligan nu stundar kan de vitklädda trots allt ta sig hela vägen till topp 5. Med Jorge Sampaoli vid rodret har det sett aningen bättre ut för “OM” den senaste tiden, Payet och company visade karaktär senast när de vände och vann mot Lorient. Reims är inget strykgäng men sett till lagets grundkapacitet håller de lägre klass än gästerna från rivieran. Tvåan är given som utgångstecken och när krysset ser ut att bli högst streckat är det fräckt att kasta in ettan som komplement i jakten på hög utdelning. Bra “gubbgardering”!

3. Augsburg - Köln 2
FC Köln skvätte bensin på hoppets låga när de slog Emil Forsbergs RB Leipzig i den senaste omgången. Även om svenske Sebastian Andersson ser ut att saknas hos de tillresta “Bockarna” så ska de ges med goda chanser på WWK Arena där ett formsvagt Augsburg väntar. Värdarna har inte målat på tre matcher och såg iskalla ut mot Eintracht Frankfurt i sitt senaste framträdande. Lägg till att Heiko Herrlich manskap inte har något att spela för så är det lätt att räkna ut att desperata gäster som jagar nytt kontrakt kommer att hålla i taktpinnen från start. När värdet dessutom lägger sig till höger är det inget svårt val att fimpa den hårt betrodda ettan.

4. Willem II - RKC Waalwijk X
Sexpoängsmatch stundar i holländska Eredivisie när Willem II och RKC Waalwijk möts på Mandemakers Stadion. Klubbarna kämpar för överlevnad i landets högstaliga och tre poäng finns på på önskelistan hos de båda inför denna fight, då full pott denna kväll skulle kunna innebära säkrat kontrakt i förlängningen. Känslan på förhand är att denna tillställning kan svänga åt bägge håll och när ettan målas upp över 50 procent är det läge att snegla åt höger. Gästerna stod upp bra mot serieledarna Ajax senast och kapten Tahiri och hans kompanjoner står knappast chanslösa i detta Noord-Brabant-derby. Inled streckandet i öst och låt penseln vandra så långt plånboken tillåter.

5. Genclerbirligi - Rizespor 2
Corona härjar i nedflyttningshotade Genclerbirligi som är på jakt efter viktiga Süper Lig-poäng. Inför hemmamatchen i Ankara ser coach Bizati ut att få klara sig utan trion Kizildag, Artan och Yilmaz. Glädjande för de rödsvarta däremot är att svenske försvararen Mattias Johansson är tillbaka från avstängning. Tillresta Rizespor är det hetare laget för tillfället och kommer från två raka segrar med totalt åtta (!) mål framåt i dessa. En glödhet fransman i form av Loic Remy leder sina kamrater mot nya framgångar och till cirka 40 prollar måste spikklubban plockas fram. Tvåa!

6. Shamrock Rovers - Bohemians 2
De regerande irländska mästarna Shamrock Rovers tar emot Bohemians hemma på Tallaght Stadium. Ett Rovers med högre fotbollskunnande hålls som favoriter i hemmaborgen, men när ettan kläs med skyhög streckprocent (över 75 procent i skrivande stund) är det läge att ställa sig frågande. Vid närmare anblick ser vi att värdarna tappat poäng mot både Sligo Rovers och St. Patricks i inledningen av ligaspelet, och mot tillresta “bohemer” som nyligen slog förra årets ligatreor Dundalk på bortaplan får Roberto Lopes och company se upp. Dra till med alla tecken och håll tummar och tår för bortaknallen till cirka 10 procent!

7. Real Zaragoza - Sporting Gijón 1
När Segunda-tabellen synas går det snabbt att konstatera att det skiljer många placeringar mellan Real Zaragoza och Sporting Gijón. Men faktum är att lagen är relativt jämna sett till det spelmässiga och La Romareda, som är arenan där de förstnämnda huserar till vardags, är en plats där gästerna från Asturien åkt på tre raka nederlag. Sportings formkurva kan konstateras dalande då de rödvita är uppe i tre raka förluster. Fortsätter det så här så blir det knappast något La Liga-kval för David Gallegos tillresta mannar. Bortasegern känns minst sagt avlägsen och 1X är att betrakta som en helgardering i Aragonien.

8. Hudiksvalls Förenade FF - Gefle 2
Nykomlingarna Hudiksvall har inlett säsongen i norra Ettan på katastrofalt vis då hälsingarna åkt på tre raka förluster med fem insläppta mål i dessa. Mot ex-allsvenska Gefle spås HFF få en tuff resa hemma på Sparbanken Arena. Gästerna, ledda av Luleå-födde kaptenen Sebastian Sandlund, har förvisso inte heller segrat sedan årets upplaga av tredjedivisionen drog igång, men spelare för spelare är gästrikarna betydligt bättre än hemmalaget. Utöver nyss nämnde Sandlund finns även målsprutan Leo Englund som gjorde lagets enda mål i förlusten mot Dalkurd. Till cirka 60-65 procent är tvåan en bra spik.

Kupongens kassaskåp
Gefle
Förra säsongens division 2-lag Hudiksvall har nu fått känna på temperaturen i norra Ettan. Tre raka nederlag och 1-5 i målskillnad lyder resultatraden hittills och ett Gefle som är skickligare på alla positioner ska tveklöst segra i Hälsingland.

Varningens finger!
Bohemians
Det är ingen lätt uppgift som väntar för de tillresta “bohemerna” när de regerande Premier Division-mästarna står på andra sidan. De rödsvarta gästerna slog dock Dundalk nyligen och ska kunna störa. Bortaknallen är knappast avlägsen på Irland!



144 rader
1. Arsenal - Everton x2
2. Reims - Marseille 12
3. Augsburg - Köln x2
4. Willem II - RKC 1x2
5. Genclerbirligi - Rizespor 2
6. Shamrock - Bohemians 1x2
7. Zaragoza - Sp.Gijón 1x
8. Hudik. FF - Gefle 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto