Topptipset Tips Fredag 23/7

Publicerad på 22 Jul 2021 - 22:13

Tipsexperten

Tipsexperten

22 Jul 2021 - 22:13

Det svenska damlandslaget gjorde oss stolta då USA avlägsnades komfortabelt med 3-0 i OS-premiären tidigare under veckan. Att Australien ska avlägsnas utan problem är dock ingen självklarhet och här streckar svenska folket upp ettan till skyarna. Fenomenalt spelvärde finns även att hämta på annat håll vilket gör denna Topptips-kupong riktigt attraktiv. Mot åtta rätt!

13 rätt på STRYKTIPSET & EUROPATIPSET (67 000 kr i nettovinst) för Rekat-laget! Form!
Gå med i vårt andelslag – köp din del i ett jättesystem till TOPPTIPSET! 100 kr/andelen. KLICKA HÄR!Spelstopp: 18.59

1. Standard Liege - Genk 2
Genk gjorde succé i fjol och var så när att knipa förstaplatsen framför näsan på Club Brügge. Den främsta orsaken till detta stavas Paul Onuachu som noterades för ögonbrynshöjande 33 strutar. Med den före detta Midtjylland-stjärnan kvar i klubben torde gästerna vara med i titelstriden även denna säsong. Standard Liege har inte riktigt samma kapacitet men värdskapet är svårslagna på Stade Maurice Dufrasne. Tvåan får alltjämt ses som ett fullt rimligt spikalternativ om denna landar omkring 40 procent.

2. Schalke - Hamburg 1
Det är högst oklart vart Schalke står sig efter den katastrofala fjolårssäsongen i Bundesliga. Flera tongivande spelare har som följd lämnat klubben och en rad nya ansikten anlänt. Med det sagt finns det en enorm potential om Dimitrios Grammozis får pusselbitarna på plats. Målsprutan Simon Terodde har bland annat plockats in från just Hamburg. Gästerna har i sin tur fått en fullt duglig ersättare i form av Robert Glatzel men med en brutal skadelista ska HSV inte räcka till på Veltins Arena. Spiketta!

3. Lech Poznan - Rado Rado 2
Lech Poznan var inte i närheten av att matcha sina förväntningar i fjol där värdskapet slutade på en elfteplats. Truppkvaliteten på årets upplaga är i stort sett densamma där Mikael Ishak kommer axla ett tungt lass offensivt. Rado Rado kommer från en strålande säsong i andradivisionen och har sett riktigt vassa ut under försäsongen med segrar mot bland andra Jagiellonia samt Lechia Gdansk. Kupongrensaren åt öst ser med andra ord riktigt lockande ut även om understöd krävs.

4. Sturm Graz - Salzburg 2
Salzburg har varit en av Europas främsta talangfabriker det senaste decenniet och när klubbar från de europeiska toppligorna knackar på dörren är det bara att inkassera. Inför denna säsong har såväl Patson Daka som Enock Mwepu sålts av men kanske mest oroväckande är att Jesse Marsch har lämnat tränarposten. Hur som haver så är gästerna sanslöst bra på att upptäcka talanger och en rad spännande ungdomar är redo att visa upp sig under nya tränaren Matthias Jaissle. Med det sagt är Sturm Graz på resande fot ingen enkel uppgift och faktum är att värdskapet vann åtta av elva bataljer här i fjol. Gaffel (etta-tvåa) blir vårt val på Merkur-Arena.

5. Helsingör - Fremad Amager 2
Fremad Amager stod för en otroligt svag säsongsavslutning i fjol men i ärlighetens namn skiljer inget dessa lagen åt. Gästerna har en ung trupp som över tid kan utvecklas till en toppklubb i den danska andradivisionen. I synnerhet är 19-årige Olakunle Olusegun en spännande spelare att hålla ett extra öga på. Helsingör slutade på en respektabel fjärdeplats i fjol men någon övertygande försäsong har vi inte fått se från värdskapet. Den spelvärda tvåan lockar helt klart mest på Helsingör Stadion.

6. Horsens - Köge 1
Horsens visade ingen hög nivå i Superligan i fjol och var inte ens i närheten av att säkra ett nytt kontrakt. I den danska andradivisionen ska värdskapet dock hålla en hög nivå även där de rutinerade nyförvärven Janus Drachmann och Tony Brochmann kommer visa sig oerhört nyttiga. Köge knep den sista platsen till Promotion Group i fjol men det var tydligt att se att gästerna inte håller måttet när nivån på motståndet höjs. Blott en poäng på tio matcher lyckades Svanarna skrapa ihop. Ettan singlas till fantastiskt värde.

7. Sverige D - Australien D 1
Efter onsdagens sagolika prestation mot USA går det inte annat än att se Sverige som heta titelkandidater i detta OS-mästerskap. Till skillnad från VM-mästerskapet för två år sedan tycks Stina Blackstenius vara redo att axla anfallsrollen och då har Peter Gerhardsson sannerligen en komplett offensiv. Med det sagt så får Australien på tok för lågt förtroende. Tony Gustavsson har trots allt en talangfylld trupp där de svenska damerna i synnerhet behöver hålla ett extra öga på Chelsea-stjärnan Samantha Kerr. Helgarderingen är självskriven i vår bok.

8. Nederländern D - Brasilien D 1
Två medaljkandidater gör upp om gruppsegern på Miyagi Stadium. Med superstjärnorna Vivianne Miedema och Lieke Martens håller vi Nederländerna något högre än Brasilien som trots allt varit på nedgång ett tag. Pia Sundhage har visserligen gjort ett bra jobb sedan hon tog över Selecao 2019 och ordnade bland annat delad ära mot just Oranje i Tournoi de France för drygt ett år sedan. En mållös historia blev det då men vi har svårt att se detta upprepas. Ettan inleder.

13 rätt på STRYKTIPSET & EUROPATIPSET (67 000 kr i nettovinst) för Rekat-laget! Form!
Gå med i vårt andelslag – köp din del i ett jättesystem till TOPPTIPSET! 100 kr/andelen. KLICKA HÄR!


Kupongens kassaskåp
Schalke
Schalke har möblerat om rejält i truppen efter den bedrövliga fjolårssäsongen. Sett till kvalitet ska Schalke utmana i 2. Bundesligas toppskikt men visst måste ett frågetecken riktas huruvida pusselbitarna faller på plats. Hemma mot ett skadedrabbat Hamburg ska värdskapet dock inleda säsongen med en trepoängare.

Varningens finger!
Australien D
Efter Sveriges makalösa insats mot USA kommer det inte som någon större överraskning att svenska folket streckar ettan skyhögt. Australien har dock flera talangfulla spelare där Samantha Kerr i synnerhet kan ställa till med en hel del oreda.

144 rader
1. Standard Liege - Genk 12
2. Schalke - Hamburg 1
3. Lech Poznan - Rado Rado x2
4. Sturm Graz - Salzburg 12
5. Helsingör - Fremad Amager 1x2
6. Horsens - Köge 1
7. Sverige D - Australien D 1x2
8. Nederländern D - Brasilien D 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto