Topptipset Tips Fredag 24/7

Publicerad på 23 Jul 2020 - 20:15

Tipsexperten

Tipsexperten

23 Jul 2020 - 20:15

Det var längesen sist, men under fredagen gör Damallsvenskan och även fransk fotboll comeback på kupongen. Topptipset fylls sedan ut med två fajter från Superettan och fyra bataljer från stöveln. Vi kör direkt!


Topptipset tips. Spelstopp: 18:59. 


1. AFC Eskilstuna - GAIS 2
Två lag som inte lär ha något med toppstriden att göra drabbar samman på Tunavallen. AFC Eskilstuna trillade i fjol ur Allsvenskan och det lär dröja innan vi får se Ryssholms skumma projekt i högsta serien igen. En vinst har det blivit inledningsvis, men å andra sidan har också sex förluster intagits. I den takten är värdarna ur serien långt innan den är färdigspelad och nu väntar GAIS på det egna gräset. Besökarna är definitivt bättre än AFC, men att lita fullt ut på de grönsvarta är inte enkelt. Raden 2-2-3 sedan starten visar att det är lite allt eller inget när GAIS är i farten, men här lär de iallafall inte torska. Lås till höger!

2. Örgryte - Degerfors 2
Tappet av Gustav Ludwigson till Hammarby visste nog alla skulle bli kännbart för Örgryte, men sju omgångar in i serien är läget värre än så. ÖIS har bara tagit sex poäng och det ser ut att bli en jobbig säsong för Dick Lasts gamla gäng. Degerfors går åt motsatt håll och ligger just nu tvåa, dock enbart på grund av sämre målskillnad än ettan Halmstad. Edvardsen ser spännande ut i de främre leden och kan han fortsätta på inslagen väg lär nog gästerna inte sakna Erik Björndahl alltför mycket. Här är det fint läge för Degerfors att ta sin femte raka vinst. Spiktvåa.

3. Milan - Atalanta 2
Milan ser kraftigt förbättrade ut sedan uppehållet och mycket av credden ska givetvis tillfalla en viss Zlatan. Sedan hans återkomst har Rossoneri börjat vinna, men här är läget på förhand mycket tufft när Atalanta gästar. Hernandez och Bennacer saknas, två helt givna startspelare, och dessutom är Musacchio och Castillejo skadade. Bergamogänget har vissa frågetecken för Ilicic, men i övrigt kan Gasperini mönstra full styrka från start. Systemet är väl inoljat hos de blåsvarta och de ska ses med goda segermöjligheter på San Siro. Tvåan ser ut att glömmas bort och är en kanonspik upp till 45 procent!


4. PSG - St. Etienne X
Efter vad som känts som en evighet är det åter dags för fotboll i Frankrike. PSG värmer upp inför Ligacupfinalen nästa helg mot Lyon med att möta St. Etienne i finalen av Franska Cupen under fredagen. Det är såklart lite svårt att veta var aktörerna står efter uppehållet, men klart är i alla fall att PSG streckas iväg något enormt. I vanliga fall vinner också Parisarna det här, men då det är första matchen på länge finns det risk för ett par rostiga ben, och då är värdet till höger brutalt lockande. 

5. Umeå IK - Linköping 2
Skrälläge hittas också i Sverige där Umeå IK och Linköping drabbar samman i Damallsvenskan. Värdinnorna är åter i högsta serien efter att ha vunnit Elitettan förra året, och det är här anrika Umeå hör hemma. Riktigt tuff fajt väntar mot topplaget Linköping, men helt omöjlig är inte uppgiften. LFC:s segrar den senaste tiden har varit knappa sådana, och kan de svartgula bara hålla stången en bit in i matchen kommer fina kontringslägen att uppstå. Tvåan är såklart trolig, men till rådande procent vore det nästan en synd att inte plocka med vänstersidan. 

6. Cremonese - Spezia 2
Tillbaka till stöveln där tre fajter från Serie B tar oss i mål. Cremonese har en minimal chans att nå playoff, men i första hand handlar det om att undvika återkval för värdarna. Just nu har de gråröda två poäng tillgodo på Perugia, närmsta lag under strecket, men jobbigt motstånd väntar i form av Spezia. Gänget från Ligurien har stått för en fin säsong och är inför fredagen tabelltrea med liten chans att nå direktuppflyttning. Sex poäng är avståndet upp till Crotone, lita alltså på att det är fullt blås från start från gästerna. Kryss hjälper inte någon av aktörerna nämnvärt och gaffeln blir därför valet!


7. Chievo - Cittadella 1
Vidare till Bentegodi där Chievo i nuläget ser ut att missa playoff. Veronaklubben rasade ner från Serie A i fjol, och det som var tänkt att bli ett direkt återtåg har än så länge fastnat en bit iväg från perrongen. På det egna gräset presterar de gulblåa ganska väl, men de tio (!) oavgjorda kamperna på främmande mark hade behövt vara ett par treor fler ur värdarnas synvinkel. Cittadella är näst bäst utanför hemtrakterna i hela serien, men formen är allt annat än bra. Fyra raka torsk är uselt och känslan är att det inte blir något större trendbrott här. 1X!

8. Cosenza - Pisa 1
Tack vare två raka segrar börjar Cosenza visa lite liv i bottenstriden. Fyra poäng skiljer upp till återkval, men kan Emmanuel Riviere fortsätta att hitta nätet, som han gjorde senast mot Pordenone, har Cosenza alla möjligheter att leva vidare i Serie B. Pisa innehar den sista playoffplatsen, men när gästerna lämnar sitt torn har de förtvivlat svårt att vinna. Fyra av 17 möjliga segrar på främmande mark är inte alls bra och mot ett heltaggat värdlag blir det tufft. Vänstersidan räcker. 

Kupongens kassaskåp
Atalanta
Milan visar fin form, men till fredagens fajt mot Atalanta saknas viktiga duon Bennacer och Hernandez. Gästerna är för stunden trots allt ett bättre lag än Rossoneri och när vi erbjuds fint värde på tvåan är det bara att tacka och ta emot.


Varningens finger!
St. Etienne
Risk för ringrostighet finns i Frankrike efter det långa uppehållet. I vanliga fall brukar PSG kunna städa av motstånd av St. Etiennes kaliber, men med rådande omständigheter i åtanke är det definitivt läge att gardera för skräll i cupfinalen!


144 rader
1. AFC Eskilstuna - GAIS x2
2. Örgryte - Degerfors 2
3. Milan - Atalanta 2
4. PSG - St. Etienne 1x2
5. Umeå IK - Linköping 1x2
6. Cremonese - Spezia 12
7. Chievo - Cittadella 1x
8. Cosenza - Pisa 1x


Topptipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto