Topptipset Tips Fredag 25/6

Publicerad på 25 Jun 2021 - 08:24

Tipsexperten

Tipsexperten

25 Jun 2021 - 08:24

Det är midsommar och svenska folket får en dag utan EM-fotboll. Givetvis ska det ändå spelas boll denna fredag. Norska Eliteserien likväl som första- och andradivisionen på Irland ska stå för grannlåten denna afton då vi jobbar mäktiga skrälldrag likväl som en och annan skön värdespik. Kanariefåglar mot Trollungar startar det hela.

Gå med i vårt succélag – Köp en andel till vårt Topptipset-system för 100 kr! KLICKA HÄR!

Spelstopp: 17:591. Lilleström - Rosenborg X
Lilleström har sakta men säkert kommit in i seriespelet och inför matchen mot Rosenborg har LSK löst två raka 2-1-vinster mot i tur och ordning Haugesund och Tromsö. Geir Bakkes kanariegula gäng är därmed med i matchen igen. LSK har ett finfint hot i fören i form av Thomas Olsen som med tre mål i ovan nämnda matcher låg bakom mer eller mindre allt i offensiv väg. Rosenborg är som alltid med i toppen och fajtas. Lite skador stör likväl som två raka torsk. RBK har därmed fått se Bodö/Glimt och Molde rusa ifrån en aning i absoluta toppen. Krysset känns definitivt inte som ett dåligt tecken att starta upp med. Därefter är det tvåan som gäller.

2. Sarpsborg - Viking 1
Sarpsborg var ett av lagen som nyligen fick Rosenborg på fall. klubben som tidigare lotsades av Micke Stahre stod därmed för en megaknall i Trondheim och värdklubben ska absolut tas på allvar i år. Viking från Stavanger verkar misskött en del av den defensiva träningen under våren. Med 17 insläppta baljor är bara usla Brann sämre i ligaspelet och dessutom är spelet på resande fot klappkasst för tillfället. Kan “08:orna” stänga ner bortalagets spjutspets Veton Berisha är mer eller mindre allt vunnet. 1X duger gott.

3. Dundalk - Derry City 1
I brist på annat får vi ge oss i kast med lite brunkarboll från den gröna ön Irland. Premier Division ska dra igång omgång 18 och för Dundalk har säsongen varit ett enda stort misslyckande. Klubben har sedan 2014 vunnit fem titlar men någon pokal att lyfta i skyn i år är det inte tal om. Truppen i stort är ändå okej och hemmalaget har en matchvinnare av rang i Patrick Hoban. Derry City håller inte samma nivå och har dessutom över tid haft ruskigt svårt för hemmalaget. Ettan singlas utan krusidull hela vägen upp till 65 procent.

4. Waterford - St. Patrick’s 1
St. Patrick’s leder ligan. Atleterna har löst poäng eller segrar vid 14 av 17 tillfällen och spelar en rätt kul fotboll med många mål och Ronan Coughlan i storform. Waterford lirade jumbomöte i förra omgången och lyckades besegra Longford med 2-1. Hemmalagets blott fjärde seger på hela säsongen och nedflyttning hotar alltjämt. På egen matta har ändå värdklubben bjudit upp till dans flera gånger de senaste åren, blickar vi bakåt över fem inbördes fajter på RSC Waterford har Birchams mannar vunnit fyra och dessutom med nollan intakt. Det här blir jämnare än vad odds och streck antyder. 1X2!

5. Finn Harps - Longford X
Formsvaga Finn Harps gästas av ligans sämsta gäng Longford i ett möte av gigantisk betydelse för den fortsatta bottenstriden. Besökarna tillika nykomlingarna vann premiären men har därefter inte fått sträcka händerna i skyn en enda gång. Spelmässigt har det däremot sett allt bättre ut och mot ett väldigt ojämnt Harps finns hopp om livet. Värdklubben är tämligen mediokra på hemmabana och när lagen möttes häromsistens delades poängen broderligt via 0-0. Kladda på med tecken och jobba skräll österifrån.

6. Shamrock Rovers - Drogheda X
Shamrock vann ligaguldet i fjol men har sedan mitten på maj haft bekymmer att hitta en vägvinnande stil. Endast två segrar på de sju senaste matcherna finns noterat och därmed har Rovers fått se sig omsprungna av St. Patrick’s i tabelltoppen. Drogheda kamperar i mitten av tabellen. Även här finns en formsvacka för tillfället men besökarna har i år visat upp en genomgående stabil stil och viker sällan ner sig i sina matcher. Även när det kommer till bättre motstånd. Ettan är såklart trolig men i hopp om högre utdelning behöver vi iallafall kasta med ett kryss till runt 20 prollar för chans till ytterligare kupongrens.

7. Treaty United - Galway United 2
Limerick är platsen där Treaty United spelar First Division-fotboll och platsen är givetvis mer känd för sin typ av skämtvers jämfört med sitt fotbollslag. Möjligen kanske gemene man kommer få upp ögonen för stadens elvamannagäng framöver då chansen till spel i det irländska finrummet fortsatt finns. Efter tolv omgångar ligger värdklubben på en stabil andraplats strax bakom överlägsna Shelbourne. Galway är inte mycket sämre. Från platsen som gav Ed Sheeran sin favorittjej kommer ett fotbollslag med fin form och hopp om en ny kvalchans uppåt. Gästerna har dubbla segrar i bagaget och spelar en stabil och underhållande fotboll, sett till elvorna ska dessutom besökarna hållas något högre. X2 känns därför perfekt.

8. Cabinteely - U.C.D 2
Allt har sitt slut i Dublin då ett derby från staden stänger butiken. U.C.D är studentgänget från huvudstaden som haft en del press på sig inför säsongen. Lagbygget i stort är välansat och dessutom finns flera matchvinnartyper i bortadressen. Däribland duktige Colm Whelan som har otrolig näsa för målet. Cabinteely är klassen sämre vilket inte minst kunnat skönjas i lagens fyra senaste inbördes möten som slutat med storsegrar för besökarna. Tvåan till stabil procent lämnas allena.

Kupongens kassaskåp
U.C.D
Dublin-studenterna är bättre än Cabinteely som dessutom tagit stryk hemmavid av megajumbon Wexford nyligen. Tvåan är en perfekt spik.

Varningens finger!
Waterford
St. Patrick’s må leda ligan men laget avskyr ändå bortamatcher mot Waterford. Värdklubben ser också något förbättrade ut överlag efter två vinster på de tre senaste. Kul drag.144 rader
1. Lilleström - Rosenborg x2
2. Sarpsborg - Viking 1x
3. Dundalk - Derry City 1
4. Waterford - St. Patrick’s 1x2
5. Finn Harps - Longford 1x2
6. Shamrock - Drogheda 1x
7. Treaty - Galway x2
8. Cabinteely - U.C.D 2

Gå med i vårt succélag – Köp en andel till vårt Topptipset-system för 100 kr! KLICKA HÄR!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto