Topptipset Tips Fredag 26/5

Publicerad på 25 Maj 2023 - 15:35

Tipsexperten

Tipsexperten

25 Maj 2023 - 15:35

Playoff är onekligen ett tema som omgärdar fredagens Topptips. Serie B, Eerste Divisie och skotska Championship ståtar alla med direkt avgörande kvalmatcher som samtliga kan rekommenderas på dumburken. Kupongen innehåller även Superettan, Superligaen och Ligue 2. Nu kör vi!

Spelstopp: 18:59

1. Öster - Landskrona 1
Öster inledde Superettan i rasande takt men mot slutet har Fru Fortuna slutat flirta med smålänningarna. Ett par vinster med små marginaler har förvandlats till förluster och poängtapp efter knappa öden, men mot ett ibland naivt Landskrona ges Öster toppchans att studsa tillbaka. Spelare för spelare är värdarna det bättre laget och även om BoIS skrapat ihop tio poäng på sina fyra senaste är detta en på förhand övermäktig uppgift. Stannar ettan runt 50-55 procent är det en strålande spik.

2. AFC Eskilstuna - GAIS 2
GAIS har inte bett om ursäkt för sin existens i Superettan. Snarare tvärtom. Nykomlingarna har omgående parkerat in i toppstriden och sett till hur Makrillarna agerar kan de mycket väl stanna där under återstående delar av säsongen. Celik, Lindberg och Friday utgör en högkaratig offensiv trio och även om den sistnämnda saknas mot AFC Eskilstuna är detta likväl en vettig uppgift. AFC har svårt att få till det längst fram och lyckas inte Al Jebouri finna en väg till en starkare offensiv får de hemmahörande slåss på den nedre halvan hela vägen in på hösten. X2 är heltäckt.

3. Odense - Horsens X
Andreas Alm och dennes Odense har inför de två sista omgångarna fyra poäng upp till Midtjylland som innehar kvalplatsen mot Europa Conference League. Mycket ska studsa rätt på flera olika håll för att Alms mannar ska gå förbi och även om Buya Turay är en spännande förstärkning finns risk för snedsteg när Horsens kommer på visit. Gästerna trillar för närvarande ur Superligaen, men å andra sidan är det bara målskillnad som skiljer upp till säker mark. När tipparna viktar starkt åt vänster är det därför läge att välkomna hela spannet in så tidigt som möjligt. Håll en tumme för den rensande högersidan.

4. Südtirol - Reggina 1
Südtirol har tagit Serie B med storm i egenskap av nykomlingar. En playoff-plats mot Serie A är mer än vad nykomlingarna hade vågat drömma om inför säsongen, men nu är det också upp till bevis. Spelet i egen borg har varit genomgående starkt, men mot den cyniske Pippo Inzaghi och dennes Reggina blir det inte lätt att hävda sig. Gästerna krämade ur en stark 1-0-seger mot Ascoli när det gällde som mest och när det vankas omställningar är de tillresta alltid farliga. “Gubben” (etta-tvåa) gillas vid Sydtyrolen.

5. Annecy - Bordeaux X
Bordeaux hade som bekant en hemsk säsong i fjol men ser ut att göra äventyret i Ligue 2 till ett ettårigt sådant. Vinklubben är tillsammans med Le Havre de två lag som för närvarande tar sig upp i finrummet och det skulle förvåna oss om det blir ändring på den saken under de två avslutande omgångarna. Ett kontraktsjagande Annecy blir inte lätta att leka med på främmande mark, inte minst då Bordeaux varit ett gäng utpräglade hemmakatter under säsongens gång. Med detta i åtanke är det läge att ställa sig frågande till den betrodda tvåan. Måla tvärs över och jobba in 1X.

6. Bastia - Le Havre 2
Två raka förluster skvallrar om att Le Havre visar frossa när det gäller som mest. Plantskolan har överpresterat Expected Points under säsongens gång, men det finns samtidigt en tillräckligt stabil defensiv för att kunna stänga ner Bastia på Korsika. Lyckas Kadeweres gamla lag med detta är mycket vunnet. Bastia har ingenting att spela för då de inte kan nå topp 2 och med det i bakhuvudet känns det bekvämt att lämna ettan därhän. X2 är ett motiverat val på den vackert belägna ön.

7. Almere City - FC Eindhoven 1
FC Eindhoven lade Almere City på rygg i den första av två playoff-kvartsfinaler. 1-0 slutade den tillställningen men det är värt att brasklappa för att gästerna hade stora problem över 90 minuter. Almere City var faktiskt det bättre laget och hemma i Almere skulle det inte förvåna om värdföreningen lyckas vända på steken. Alex Pastoor förfogar över det mest slagkraftiga manskapet och när ettan ser ut att streckas sunt är det dags att vända sig mot hammaren. Ettan lämnas allena i tulpanriket.

8. Ayr United - Partick Thistle 1
Partick Thistle sköljde över stackars Queen’s Park i playoff-kvartsfinalen. Åtta gjorda mål på två möten är väldigt starka papper för gästerna som i rådande slag går en framtid i finrummet till mötes. Den framtiden blev än ljusare när Ayr United betvingades med 3-0 i den första av två semifinaler, en seger som innebär att Thistle kan slå vakt om ledningen denna fredag. Ayr United behöver i sin tur offra allt de har och framför egen publik råder det ingen tvekan om att ettan lockar mest. Spiketta eller 1X.

Kupongens kassaskåp

Öster
Öster har ett par tunga resultat i ryggsäcken men hemma mot Landskrona är det dags att studsa tillbaka. Smålänningarna tar tre efterlängtade poäng!

Varningens finger!

Annecy
Annecy krigar för nytt kontrakt och ska absolut inte räknas bort mot ett Bordeaux som kan vara nöjda med en poäng. 1X är av yppersta prio.

144 rader
1. Öster - Landskrona 1
2. AFC Eskilstuna - GAIS x2
3. Odense - Horsens 1x2
4. Südtirol - Reggina 12
5. Annecy - Bordeaux 1x2
6. Bastia - Le Havre x2
7. Almere City - Eindhoven 1
8. Ayr - Partick Thistle 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto