Topptipset Tips Fredag 26/6

Publicerad på 26 Jun 2020 - 00:17

Tipsexperten

Tipsexperten

26 Jun 2020 - 00:17

Fredagens Topptips är har starka italienska kopplingar. Juventus tar emot Lecce i Serie A och i Serie B hittar vi inte mindre än tre fajter i den otroligt jämna serien. La Liga, Championship, Superligaen och Primeira Liga finns också med och nu sätter vi fart mot fullträffen!

Spelstopp: 18:59. Topptipset tips.

1. Juventus - Lecce 1
Juventus såg lite tröga ut efter Corona-uppehållet, men i den senaste omgången kom en förlösande trea mot Bologna. Till den här fajten får också de svartvita extra tändvätska då Lazio torskade mot Atalanta i onsdags, något som innebär att värdarna har ett försprång på fyra poäng gentemot Lazio när nio omgångar återstår av serien. Att bland andra Chiellini, Alex Sandro och Danilo saknas här spelar mindre roll när det är Lecce som står på andra sidan. Gästerna läcker bakåt och det är inte roligt att komma till Turin med den näst sämsta målskillnaden i hela Serie A i ryggen. Banketta!

2. Sevilla - Valladolid X
Tre raka kryss lyder dagsformen för Sevilla, och även om förlustnollan är intakt i de senaste tio tävlingsmatcherna börjar lagen under att knapra in på Lopeteguis mannar i tabellen. Värdarna har ofta ett stort bollinnehav, men avsaknaden av en riktigt klassanfallare gör sig påmind när vinsterna lyser med för stor önskvärd frånvaro. Valladolid gör en stabil säsong och lär inte ha några större problem med att ordna nytt kontrakt. På resande fot plockar gästerna poäng i hälften av fajterna så här långt och när strecken blir väl vänstervridna ska alla tecken med direkt!

3. Brentford - West Bromwich 1
Toppfajt i Championship stundar under fredagen och det här får sägas vara kupongens höjdpunkt! Brentford slog Arsenal i en träningsmatch innan återstarten och The Bees visade mot Fulham att det inte var någon engångsföreteelse. 2-0 skrevs slutsiffrorna till efter varsitt mål och varsin assist av Benrahma och Marcondes. Nu väntar West Brom på Griffin Park men här ska inte Pontus Jansson och company känna sig underlägsna. The Baggies visar sval form och har faktiskt bara hittat nätet i en av sina fyra senaste försök alla kategorier. Bortalaget har dock en högkapabel trupp så krysset bör göra ettan sällskap.


4. Aarhus - Aalborg 1
Två lag som inte lär sakna varandra när säsongen avslutas drabbar samman på Ceres Park i Århus. Detta är faktiskt tredje (!) gången under juni månad som Aarhus tar sig an Aalborg, skillnaden är bara den att detta blir första mötet på värdarnas gräsmatta. Båda lagen har segrat varsin en gång innan, men i serien är det David Nielsens gäng som gått klart bäst. Deras tredjeplats är ohotad och med Patrick Mortensen på topp har AGF ett av seriens starkaste anfallsvapen. Han kan mycket väl bli tungan på vågen när hemmakrigarna söker revansch efter att gästerna segrade i cupen, det senaste mötet lagen emellan. Ettan är en kanonspik hela vägen upp till 65 procent.

5. Belenenses - Sporting 2
Sporting har stått för en pigg återstart i Portugals finrum. Två segrar och en oavgjord har inneburit att de grönvita kopplat ett “minigrepp” om tredjeplatsen, men jagande lag är inte långt efter så gästerna har inte råd att slappna av. Huvudstadslaget har ett par avbräck i offensiv riktning, men slovenen Sporar visar god målform och bör ha goda chanser att näta även mot Belenenses. Anders Anderssons gamla gäng har bara vunnit en av sina fem senaste tävlingsmatcher och därmed halkat nedåt i tabellen. Kontraktet ska däremot inte vara i farozonen, men mot Sporting blir det tufft. X2 är att betrakta som en helgardering.

6. Empoli - Benevento 2
Så till Italien igen där vi ska sätta tänderna i Serie B. Benevento har kört över det mesta i sin väg så här långt och toppar ligan med hela 22 (!) poäng ned till närmaste lag. Om Pippo Inzaghi kan ingjuta samma glöd i sina spelare som han själv hade kommer gästerna inte slappna av en sekund, men Empoli borta är ingen promenad i parken direkt. Värdarna jagar playoff till Serie A och på det egna gräset har de bara gett vika två gånger så här långt. En poäng är ingen omöjlighet för de blåa och krysset gör tvåan sällskap direkt.


7. Chievo - Spezia 1
“Smash and grab”-experterna från Serie A, Chievo, är nere i Serie B och härjar. Siktet är såklart inställt på återtåg till högsta serien, men än så länge har Verona-laget inte infriat förväntningarna. De gulblåa ligger åtta, vilket innebär playoff, men då det också är den sista playoff-platsen bör värdarna vara måna om att inte förlora för att undvika ett monumentalt fiasko. Spezia gästar, men även om besökarna ligger före i tabellen är det svårt att se hur de ska kunna lösa en trea på Bentegodi. Gästerna är ett utpräglat hemmalag och får max med sig en pinne här.

8. Perugia - Crotone X
Kupongen avrundas i mellersta Italien dit Perugia välkomnar Crotone. Serse Cosmis manskap återstartade på samma vis som de gick in i Corona-uppehållet, nämligen med torsk. Totalt tre raka nederlag innebär att värdarna nu är utanför playoff, så det är bara att ta på blåställen här och börja om från noll. Crotone ligger betydligt bättre till, tvåa, men trivs generellt ganska illa utanför hemtrakterna. Hälften av alla resor har inneburit noll poäng så här långt och detta lär vara lika ovisst som strecken antyder. Måla hela vägen!

Kupongens kassaskåp
Juventus
Ronaldo vill säkerligen göra allt i sin makt för att nå Immobile i skytteligatoppen och då passar det utmärkt att ställas mot ett läckande Lecce. Framåt har Juve Serie A:s bredaste arsenal och detta blir en ensidig historia.

Varningens finger!
Valladolid
Sevilla visar upp en trubbighet som inte lovar gott inför striden om Champions League-platserna. Valladolid är å sin sida ett stabilt, svårslaget lag som inte ger bort en millimeter. Bäddat för skräll!

144 rader
1. Juventus - Lecce 1
2. Sevilla - Valladolid 1x2
3. Brentford - West Brom 1x
4. Aarhus - Aalborg 1
5. Belenenses - Sporting x2
6. Empoli - Benevento x2
7. Chievo - Spezia 1x
8. Perugia - Crotone 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto