Topptipset Tips Fredag 27/12

Publicerad på 26 Dec 2019 - 22:10

Tipsexperten

Tipsexperten

26 Dec 2019 - 22:10

Topptipset ser riktigt fint ut denna gång. Agendan präglas av Premier League där det liras non stop runt jul och nyår. Notera att kupongen löper över två dagar och avslutas under lördagen. Mot åtta rätt!

Spela på Europatipset – klicka här!


Spelstopp: 18.29


1. Wolverhampton - Manchester City 1
Regerande mästarna ser ut att redan ha tappat chansen att försvara sin titel. Liverpool leder Premier League i överlägsen stil och Manchester City får förmodligen fokusera på en topp 4-placering samt Champions League. En av höstens plumpar i Pep Guardiolas protokoll kom i mötet med torsdagens kombattant. Wolverhampton vann med 2-0 på Etihad sedan Adama Traoré pangat in båda bollarna. Wolves har strålande form med poängplock i tolv av de senaste 13 PL-kamperna. Skrällettan lockar mest även om det är tryggast att spänna fast hela säkerhetsbältet.


2. Royal Antwerp - Anderlecht 1
Från Molineux Stadium till Bosuilstadion i det belgiska finrummet. Gamla maktfaktorn Anderlecht är på dekis för tillfället, efter 20 omgångar av Jupiler League återfinns Pär Zetterbergs gamla gäng på den undre halvan av tabellen. Vincent Kompany har inte alls blivit den frälsare som förväntat och de lilavita har bara vunnit två av sina nio bortamatcher. Royal Antwerp har helt annat ljud i skällan, ligans bästa hemmalag har raden 8-1-0 i sin egen borg. Rojalisterna har nio raka tävlingsmatcher utan torsk och ex-anderlechtaren Mbokani leder skytteligan i den röda hemmadräkten. Trolig etta till trevlig procent.


3. Besiktas - Genclerbirligi X
Gamla svenskklubben Genclerbirligi har blågulfägring i backlinjen än idag. Mattias Bjärsmyr kan inte vara särskilt stolt över 28 insläppta på 16 omgångar men å andra sidan har få lag gjort lika många baljor, 27, som seriens mest målglada gäng. Bjärsmyrs Genclerbirligi kommer närmast från en meriterande pinne mot serieledande Sivasspor. Besiktas ligger på femte plats i Süper Lig efter att säsongen gått i vågor för deras del. Vodafone Parks värdar har förlorat fyra raka tävlingsmatcher och ser ut att överstreckas rejält. I värdejaktens namn plitar vi ner krysset och tvåan i första hand!


4. Dundee United - Dundee FC 1
Eldiga Istanbul lämnar över taktpinnen till ett hett derby i Skottland. Dundee FC slutade som jumbo i Premiership förra säsongen och parkerar nu på fjärde plats i Championship. Nu väntar ett prestigemöte med serieledarna. Dundee United går som tåget mot högsta serien, värdarna har gjort rent hus här på Tannadice Park och hemmamålskillnaden 30-5 talar sitt tydliga språk. Streckningen tycks vänstervridas i hårdaste laget, då smakar gaffeln(etta-tvåa) perfekt.


5. Brighton - Bournemouth 1
Vi kliver över till lördagen och åter till världens bästa fotbollsliga. Två lag som brukar bjuda upp till fin fotboll ska ta sig an varandra på AmEx Stadium. Bournemouth gjorde en fin insats mot Arsenal på annandagen men har haft det tungt en längre tid och förlorat sex av sina åtta senaste PL-kamper. Brighton kommer också från en fin insats mot ett storlag, dock drog Tottenham det längsta strået i London. Graham Potters pojkar har charmat fotbollspubliken i England och bland annat så segrade The Seagulls borta mot Arsenal tidigare i december. Gästerna har fortsatt en diger skadelista. På hemmabana ska fiskmåsettan stå sig starkt!


6. Newcastle - Everton 2
Skatorna på St. James’ Park har överraskat genom att erövra en stabil mittenplacering i Premier League. Newcastle är inte särskilt sexiga under ledning av Steve Bruce men efter att bara ha förlorat en enda hemmamatch är det svårt att klaga. Everton har haft en kolsvart höst med Marco Silva vid rodret, när Duncan Ferguson tog över visade The Toffees sina rätta färger och nu när Carlo Ancelotti anlänt lär gästerna stiga i tabellen. Senaste veckorna har Everton både slagit Chelsea och plockat poäng mot Arsenal/Manchester United, det råder ingen tvekan om att grundkapaciteten är högre hos de mörkblå besökarna än hos de svartvita värdarna. The Toffees har vunnit fem av de senaste sju inbördes, till rådande streckning är tvåan en sund spik.


7. Southampton - Crystal Palace 1
På tal om lag som inte är attraktiva, Crystal Palace. Sverigevännen Roy Hodgson har trimmat The Eagles till att bli Englands mest målsnåla lag, Wilfried Zaha har underpresterat och bara Watford har gjort färre mål än gästerna. Southampton är mer frikostiga i båda ändar och tålamodet med Ralph Hasenhüttl tycks ge utslag. The Saints har växlat upp ordentligt senaste månaden och kommer närmast från en suverän seger mot Chelsea på Stamford Bridge. Hasenhüttls herrar har 3-1-1 senaste fem inbördes mot Hodgsons herrar. Tydlig utgångsetta!


8. Watford - Aston Villa 1
Kupongen stänger butiken på Vicarage Road. Watford som agerat jumbo senaste tiden kommer närmast från en stark poäng borta mot succélaget Sheffield United och har därmed lämnat sistaplatsen. The Hornets visade även i senaste hemmamatchen att man är för bra för att ligga nere i bottenträsket, 2-0-triumfen mot Manchester United var riktigt läcker av Troy Deeney och company. Aston Villa ligger också på fel sida av giljotinen, gästerna fick viktige McGinn långtidsskadad i 3-1-torsken mot Southampton förra helgen och det lär bli tufft för nykomlingen att lösa nytt kontrakt. Vettig etta.


Kupongens kassaskåp!


Brighton
Bournemouth har inte rosat marknaden under hösten samtidigt som Brighton bland annat kört över Tottenham med 3-0 på AmEx Stadium. På denna kluriga rad får vi lita på Graham Potter!


Varningens finger!


Wolverhampton
Wolves är något av ett bogey team för Manchester City, de ljusblå har bara slagit de orangeklädda vid en av de senaste fem drabbningarna.


144 rader
1. Wolverhampton - Man. City 1x2
2. Antwerp - Anderlecht 12
3. Besiktas - Genclerbirligi 1x2
4. Dundee U. - Dundee FC 12
5. Brighton - Bournemouth 1
6. Newcastle - Everton 2
7. Southampton - Crystal P. 1x
8. Watford - Aston Villa 1x

Spela på Europatipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto